Fenerbahce’nin Danimarkalı stoperi Zanka lakaplı Mathias Jorgensen, bu sezon şampiyonluğa ulaşacaklarına inandığını soyledi. İngiltere temsilcisi Huddersfield Town’dan sezon başında Fenerbahce’ye transfer olan Danimarkalı stoper Zanka, milli takım kampına katılmak icin geldiği Danimarka’da AA muhabirine ozel acıklamalarda bulundu. Fenerbahce ile 3 1 yıllık sozleşme imzalayan 29 yaşındaki deneyimli stoper, sarı-lacivertli ekibe transfer olmadan once Turk futbolu ve Turkiye hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığını, Danimarka Umit Milli Takımı ve Hollanda’nın koklu kuluplerinden PSV’de forma giydiği donemde Turkiye’de iki kez maca cıktığını soyledi. Kjaer ve Hutchinson’dan bilgi aldı Zanka, Fenerbahce’den transfer teklifi almasının ardından eski Fenerbahceli futbolcu, aynı zamanda vatandaşı Simon Kjaer’in yanı sıra Kopenhag’da birlikte oynadığı yakın arkadaşı Beşiktaş’ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson ile goruştuğunu belirtti. İki futbolcunun kendisine Turk futbolu, İstanbul ile ilgili her turlu bilgiyi ve kendisini nelerin beklediğini paylaştığını aktaran Danimarkalı futbolcu, "Turk futbolunu ve Turkiye’yi keşfetmek icin bizzat burada yaşamak gerekiyor." dedi. "Cok iyi bir kaptanımız var" Fenerbahce’deki durumunu değerlendiren Zanka, "Fenerbahce’de forma giymekten cok mutluyum. Kulubun anlayış sistemine uyduğumu duşunuyorum ve kulturunu oğrenmeye calışıyorum. Fenerbahce gibi buyuk bir kulupte oynamayı her zaman hayal ediyordum. Kariyerimde başka buyuk takımlarda ve buyuk liglerde de oynadım ama Fenerbahce gibi buyuk bir kulupte daha once hic oynamadım. Taraftarın takıma yonelik tutkusunu ve aşkını yakından hissediyorsunuz. İstenilen sonucları alamazsak tarafların hayal kırıklığını, iyi sonuclar aldığımızda ise taraftarın sevincini gorebiliyorum." şeklinde konuştu. Takımın şampiyonluğa inancıyla ilgili soruyu yanıtlayan Zanka, şu ifadeleri kullandı: "Şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Cok iyi bir kaptanımız var, Emre Belozoğlu. Şampiyonluk icin ne gerektiğini biliyor ve buyuk bir tutkuyla futbol oynuyor. Kulube cok buyuk saygısı var ve sahipleniyor. Onun bizi doğru adımlarla şampiyonluğa ulaştıracağından eminim. Cok iyi bir takım kurduk, ancak yeni bir ekibiz ve daha iyi olmamız gerek. Sezon ilerledikce daha iyi olacağız. Fenerbahce’de olduğumuzun ve burada başarılı olmak icin neyin gerektiğinin bilincindeyiz, bu doğrultuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışıyoruz." Galatasaray-Fenerbahce derbisi ile ilgili duşuncelerini aktaran Zanka, "Bence eşsiz bir derbi ve bunu sahada yaşayabilmek harika. Kadıkoy’de oynayacağımız rovanş macını şimdiden heyecanla bekliyorum." diye konuştu. "Cayı ve mantıyı cok seviyorum" İstanbul’u cok sevdiğini ve daha once hic boyle buyuk bir şehirde yaşamadığını soyleyen Zanka, "İstanbul’da yaşamaktan zevk alıyorum. Cok buyuk bir şehir. Bazı kulturel farklılıklar olmasına rağmen, farklılıkları oğrenmek bana cok buyuk bir zevk veriyor. Burayı daha fazla keşfetmek icin sabırsızlanıyorum. Guzel bircok kulturu var. Orneğin cay kulturu. Cayı cok seviyorum ve bol bol iciyorum. Mantıyı da cok seviyorum. Bence cok lezzetli. Kulupte birkac defa yeme fırsatım oldu. Kulup aşcımız cok becerikli, bana nasıl yapıldığını ve nasıl yeneceğini gosterdi. Tadına bayıldım." değerlendirmesinde bulundu. İstanbul’da kız arkadaşı Nanna Marie Linding Ottosen ile yaşadığını kaydeden Zanka, "Sanırım, kız arkadaşım İstanbul’u benden daha cok seviyor ve gezme fırsatı buluyor. Tarihi yapıları ve kultur hazinesi ile onun icin bulunmaz bir şehir. İstanbul her zaman canlı ve ilham verici. Genel olarak Turk halkı kibar, nazik, yardımsever ve guler yuzlu. Bu cok hoş." ifadelerini kullandı. Superlig’de Ankaragucu’ne karşı oynadıkları mucadelede attığı golun ve Galatasaray’a karşı forma giymesinin ardından vatandaşların kendisini sokakta daha fazla tanıdığını ve ilgi gosterdiğini kaydeden Zanka, bu ilgiden memnuniyet duyduğunu soyledi. EURO 2020 Elemeleri 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri D Grubu’nda 12 Ekim’de Kopenhag’da İsvicre’ye karşı oynayacakları karşılaşmanın onemine dikkati ceken Zanka, kendilerini zor bir mucadelenin beklediğini ancak Danimarka’nın EURO 2020’de yer alabilmesi icin ellerinden geleni yapacaklarını da sozlerine ekledi. AA