Dijital neslin yenilikci universitesi mottosu ile yola cıkan Fenerbahce Universitesi'nde 2019-2020 akademik yılının başlangıc toreni yapıldı. Fenerbahce Universitesi'nin 2019-2020 eğitim oğretim donemi başlangıc toreninde Fenerbahce Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Dr. Huseyin Bozkurt, Fenerbahce Spor Kulubu Yuksek Divan Kurulu Başkanı ve FBU Mutevelli Heyeti Başkanvekili Vefa Kucuk, Fenerbahce Universitesi Rektoru Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ile Yonetim Kurulu Uyemiz Turhan Şahin de yer aldı. Bunyesinde 5 fakulte ve 12 bolum bulunan ve ilk kez bu yıl eğitime başlayan Fenerbahce Universitesi, oğrencilerini Ataşehir kampusunde, muzik dinletisi ile karşıladı. Konferans salonunda gercekleştirilen ilk ders sunumunun ardından da oğrencilere oryantasyon programı verildi. Sunumu gercekleştirilen Prof. Dr. Recep Bozdoğan’a Fenerbahce Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Dr. Huseyin Bozkurt bir plaket takdim etti. Fenerbahce Spor Kulubu Yuksek Divan Kurulu Başkanı ve FBU Mutevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Vefa Kucuk ve Fenerbahce Universitesi Rektoru Prof. Dr. Mehmet Emin Arat Fenerbahce Televizyonu’na acıklamalarda bulundu. Fenerbahce Universitesi Mutevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Vefa Kucuk, “Universitemiz, oğrencilerimize, oğretim uyelerine, kulubumuze ve Medicana Sağlık Grubu’na hayırlı, uğurlu olsun. 24 Kasım 2016 yılında kurulan universitemiz, 7 Ekim 2019 tarihinde oğretime başlıyor. Aradan gecen 3 senede onumuze cıkan zorlukları aşarak bugunlere geldik. Sayın Rektorumuz ve onunla birlikte gorev yapacak oğretim uyesi ve elemanlarımızın onderliğinde 400’e yakın kaydolmuş oğrencimize ilk dersi hocalarımız verecek. Cok mutluyum. Universitenin kuruluşunda onceki Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın ve o gunku yonetici arkadaşlarımızın cok buyuk emek ve katkıları var. Onlara buradan şukranlarımı sunuyorum. Universitenin kuruluş aşamasından sonra ben de gorev aldım. Şu anda Universite Mutevelli Heyeti’nde başkan yardımcılığı yapıyorum. Biz bugun burada Fenerbahce’yi temsilen buradayız. Ağırlıklı olarak Medicana Grubu universitemizin butun idari ve oğretim konusundaki gorevlerini ustlendi. Biz de Fenerbahce olarak destek olmak icin buradayız.” dedi. FBU Rektoru Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ise, “Ulkenin bir takım değerleri var. Bunlardan biri de Fenerbahce. Fenerbahcemiz, sportif alanda yetiştirdiği sporcularla uluslararası başarılarıyla anılıyor. Şimdi bu başarısını ek olarak eğitim alanında da gosterecek. Bizler yonetici olarak, rektor olarak gorevimiz, universitemizi tercih eden oğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek ulkemize ekonomik ve ceşitli alanlarda gerek ozel sektorde gerek kamu sektorunde calışacak olan değerleri ortaya koymaktır. Salt ulkemizde değil, meslek edinen kardeşlerimizi dunyanın her tarafında mesleklerini icra edebilecek derecede kalitede yetiştirme gayreti icinde olacağız. Ben bu vesileyle universitemizin kuruluşuna destek veren Fenerbahce Kulubumuze, Vakfına ve Mutevelli Heyeti Başkanımız Sayın Huseyin Bozkurt’a, Sayın Başkan Yardımcımız Vefa Kucuk’e ayrı ayrı teşekkur ederim. Bundan sonra verecekleri destekler icin de şimdiden beklentilerimi beklerim.” diye konuştu. RESMİ SİTE
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Fenerbahce Universitesinde Eğitim / Oğretim Başladı [RESMİ SİTE]