Fenerbahce Spor Kulubu ile teknoloji firması Fluo arasında kadın ve erkek voleybol takımlarını kapsayan sponsorluk anlaşması imzalandı. Anlaşmaya gore; Fluo, Fenerbahce HDI Erkek Voleybol Takımı'nın forma sırt, Fenerbahce Opet Kadın Voleybol Takımı'nın ise şort ve tayt sponsoru oldu. Koc, Galatasaray'la ilgili de acıklamada bulundu. Fenerbahce Kulubu, erkek voleybol takımının forma sırt ve kadın voleybol takımının şort sponsorluğu icin Fluo markasıyla 1 yıllığına anlaştı. Ulker Stadı’nda gercekleştirilen sponsorluk anlaşmasına, kulup başkanı Ali Koc, başkan yardımcısı Burhan Karacam, M&T Group Ust Yoneticisi Alexios Mavrogenis ve yonetici Batuhan Manzakoğlu, Fenerbahce HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı Başantrenoru Mariusz Sordyl ve oyuncusu Ulaş Kıyak ile Fenerbahce Opet Kadın Voleybol Takımı Başantrenoru Zoran Terzic ve oyunculardan Eda Erdem Dundar katıldı. Burada acıklamada bulunan başkan Ali Koc, saha dışındaki beraberliklerin onemine değindi. Spor pazarlamasının her gun gelişen bir olay olduğunu belirten Koc, "Fluo şirketine hoşgeldiniz diyoruz. Fluo şirketi Turkiye’ye Galatasaray ile girdi. Bu, Fenerbahce, Galatasaray olayı değil. Galatasaray beraberliği olmasa belki burada bu beraberlik olmayacaktı. Saha dışında yapıcı beraberlikler olmalı. Fluo da boyle oldu. Fluo, enteresan bir şirket. Cok buyuyeceklerini duşunuyorum. İnşallah bu markanın tanınmasında Fenerbahce’nin buyuk katkısı olur." ifadelerini kullandı. Sponsorlukların giderlerin en fazla yuzde 20’sini karşıladığını vurgulayan Koc, şoyle konuştu: "Voleybol branşımızı tebrik etmek istiyorum. Bizim butun voleybol giderlerimizin yuzde 60’ını sponsorlarımız karşılıyor. Başka hicbir şubemiz bunun yanına bile yaklaşamıyor. Fenerbahce USA derneğimize teşekkur etmek istiyorum. Başkan Fatih Bey aracılığıyla tanıştık. Derneklerimizin faydasını burada bir kez daha gormuş olduk. Spor okullarında kadın futbolunu başlatıyoruz. Kaza geciren VakıfBank teknik heyetine gecmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." Başkan yardımcısı Burhan Karacam ise sponsorlukların sayısının artmasının onemli olduğunu aktararak, "Turk sporuna, genclerine desteği hedef almış Fenerbahce icin sponsorluklar cok anlamlı ve değerli. Guzel Ege’mizin birleştirdiği iki ulkenin cok değerli iki markası bugun sponsorluk anlaşması imzaladı. Fluo, cep telefonundan, tabletten, klima cihazlarına kadar ileri teknolojiyi yuksek kaliteyi edinmiş cok değerli bir marka. Bu anlaşmanın sadece 1 yılla kısıtlı kalmamasını diliyorum. Fenerbahce, sadece futbolda değil bircok branşta faaliyet gostermekte." şeklinde goruş belirtti. M&T Group Ust Yoneticisi Alexios Mavrogenis, Fenerbahce ailesinin bir parcası haline geldikleri icin mutlu olduklarını dile getirdi. Markalarının tanıtımı icin Fenerbahce’yi tercih ettiklerini anlatan Mavrogenis, "Turkiye’deki 5. yılımız. Turkiye ekonomisi turbulanslar gecirse de bu ulkeye inancımız var. Adım adım hareket etmeye calışıyoruz. Spor Turkiye’de cok populer. Bizim icin cok iyi bir anlaşma oldu." dedi. Anlaşmanın her iki taraf icin de hayırlı olmasını dileyen Zoran Terzic de Fenerbahce’nin sadece Turkiye ve Avrupa’nın değil dunyanın da en buyuk kuluplerinden olduğunu ifade etti. Mariusz Sordyl, bu tarz iş birliklerinin her zaman iyi olduğunu hatırlatarak, anlaşmanın her iki taraf icinde hayırlı olacağına inandığını kaydetti. Kadın voleybol takımı kaptanı Eda Erdem, voleybolun Turkiye’de hakettiği değeri gormeye başladığının altını cizdi. Fluo markasının Fenerbahce’yi secmesinin cok onemli olduğunu aktaran Eda, "Sponsorluklar bizlere ne kadar değerli olduğumuzu hissettiriyor. Fluo markasıyla beraber bu sene inanıyorumki sahada istenilen mucadeleyi vereceğiz." yorumunu yaptı. Erkek voleybol takımı kaptanı Ulaş Kıyak da hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu ifade ederek, "Başarılı olmak Fenerbahce’nin kanında var. Fluo markasıyla cok guzel bir birliktelik oldu. Voleybola desteklerinden oturu teşekkur ediyorum. Bu yolda birlikte yuruyeceğimize inanıyorum. Biz sponsorları takım arkadaşımız olarak goruyoruz." değerlendirmesinde bulundu. İmza toreni, toplu fotoğraf cekimiyle sona erdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Ali Koc'tan Galatasaray acıklaması