Fener' in doksan dakikaya yayılan bir konsantrasyonu, oyun disiplini ve temposu yok. Ozellikle 60' ıncı dakikadan sonra işler ters gidiyosa ofke kontrolu kalmıyor. Fakat "bazı" anlarda cok adamla hucuma cıkışlarda Alex de sazı eline aldıysa ligin en kırıcı takımlarından. O yuzden Alex' in geriye top almaya gelişlerinde onun iyi marke edilmesi ve o anlarda Alex' in boşluğuna giden Emre' nin iyi kapatılması lazım. Fink ve Ernst' in topa sertlikleri ve bitmeyen mucadeleleri ilk macta olduğu gibi başta Emre olmak uzere Fener ortasahasının canını cok sıkar. Savunmadan cıkışlarda problemleri var, geriye donuşleri ağır. Beşiktaş' ın dezavantajları, maca kafa olarak dengeli başlıyoruz, buyuk bi tehlike yaşamadan ya da gol yemeden agresif bir oyunumuz yok, maca 65' inci dakikada başlar gibi başlamamız lazım ki başka şansımız yok. Bana gore de boyle başlarız. Fener' in mutlak kazanması gereken maclarda daha etkin olduğunu duşunuyorum. İlk golu Beşiktaş' ın bulacağını ongoruyorum. 3 senedir soylediğim gibi santrafor da yok bizde, Bobo' nun iyi gunune denk gelmesi, bilhassa ortasahadan arkası donuk pas almaması falan lazım, Holosko desen topla gidişini her ne kadar beğensem de fundamental ozellikleri yetersiz gol vuruşlarında her zaman etkili olur diyemiyeceğim turden. Tello' nun kesme ortaları, Fink' in ileri cıkışları ve ikili mucadelelerdeki kabiliyeti, Uzulmez' in bitmeyen enerjisi, Bobo' nun birebirdeki sıradışı donuşleri (cezasahası ici), ozellikle kanat uclarda yaratılan ucgenlerden dibe iyi girebilmesi Beşiktaş' ımızın onde gelen artıları. Fener de aksiyon halinde iyi pas alışverişi yapıyor, gelen katılıyo gelen katılıyo, Beşiktaş' ta bu cok nadir. Beşiktaş hucum ederken mutlaka 1 adam durağan' dır. Tello ya da Yusuf orneğin. Tabata bu aksiyon halindeki akışı en iyi yapan oyunculardan ligde, geldiğindeki ilk analizim buydu malesef ki Beşiktaş ondan mahrum. Her ne kadar beğenilmese de Guiza gol vuruşu cok teknik olan bir futbolcu, onu doğru yerlerde topla buluşturması lazım Fener' in, mesela cezahasının biraz dışı. Beşiktaş' ın kazanması lazım ve son yıllarda topla oynamasından tut cektiğin şut sayısına kadar altta kaldığımız bir Kadıkoy derbisi hatırlamıyorum. Ayrıca Fener taraftarı hangi Beşiktaş derbisi oncesinde "acaba?" dediyse o derbiyi Fener yitirir, bu da sosyolojik bi gozlem olsun __________________