Son haftalarda Olcay’ın kaybettiği toplarla Karabuk’ten İstanbul’a yol olur. HÂlbuki Olcay formunun zirvesinde olduğu ilk 1,5 yılda Beşiktaş icin her an skoru değiştirebilme potansiyeliyle hem takıma hem de kendisine cok şey kattı. Ancak maalesef dun gece Karabuk deplasmanında ilk 1,5 yılki Olcay’dan cok son 1 aydır el freni patlamış araba misali bir turlu gole giden doğru yolu bulamayan sadece dış gorunuşu Olcay’a benzeyen kafası karmakarışık bir oyuncuyu izliyoruz. Tore yokken ekstra oynaması gereken Olcay’ın kotu olduğu macın hemen başlarında Oğuzhan’ın sakatlaması da dun gece Beşiktaş’ın ilk yarıdaki yaratıcılık yoksunluğunun uzerine tuz biber ekti. Sahi, bu kadar ekstrem sayıda sakatlığının asıl sebebi Nevzat Demir’in zamanında değiştirilmeyen zeminiyken, neden İnonu’de son mactan sonra o mis gibi zemin sokulup idman sahasına monte edilmez ki? Bu sorunun cevabı kadar "Beşiktaş kadrosunda neden ‘faal’ olarak ofansif merkez orta saha kontenjanında oynayabilecek sadece tek oyuncu var?" sorusunun cevabı da onemli. Cunku Fernandes, artık kÂğıt ustunde bile yok! Peki, sezon başında Fernandes ve Oğuzhan dışında bu gorevi ustlenmesi icin kim transfer edildi? Sezer yani aslında profesyonel futbol mesleğine saygısı bağlamında değerlendirirsek "Nobodynho" alındı. Sezer’i Slaven Bilic de Onder Ozen de istemedi! O zaman Sezer transferinin olduğu gunlerde basına "Transfer sorumlusu" benim diyen Deniz Atalay’a soruyorum: Takım ruhunun bozulması riskine karşın Sezer’in affedilmesi icin calıştığınız kadar neden Fernandes’in mental kopuşundan sonra mesela Toivonen gibi o mevkinin hakkını fazlasıyla verebilecek bir oyuncu takıma transfer edilmedi? Mesele gercekten de Toivonon’in Turkiye temsilcisinin kim olduğu muydu? Temsilcisi başka birisi olsa Toivonen gelecek ve dun gece Oğuzhan sakatlandığında Beşiktaş’ın kreatif oyuncu eksikliğini giderecek miydi? Diğer bazı yoneticilere de soruyorum: Onumuzdeki sezon icin transferleri bu işi bilen (Tolga Zengin, Atiba, Pedro, Motta transferlerini sudan ucuza getiren) Onder Ozen ve ekibine mi bırakacaksınız, yoksa kişisel ilişkileriniz nedeniyle doğru kadro kimyası yerine takımı Sezer’lerle, Nobodynho’larla mı bulandıracaksınız? Ronaldinho fiyaskosuna yaptığım eleştiriler nedeniyle Ahmet Nur Cebi bana kusmuş, mumkunse bu tip fiyaskolar tekerrur edeceğine bana hep kus kalsın! KAYNAK; TOTAL FUTBOL
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Ali Ece; Nobodynho’larla Oyalanacağına…