Kendisini 3 yıllığına Siyah-Beyazlı renklere bağlayan imzayı atan Lamine Diatta'nın ilk sozleri Turkce oldu: 'Merhaba Beşiktaş, en buyuk Beşiktaş!' 04.08.2007 1 milyon Euro kazanacak Yaklaşık 3 aylık araştırma ve temaslardan sonra Lamine Diatta ile anlaşmaya varan Beşiktaş, dun Senegalli futbolcuyla 3 yıllık anlaşma yaptı. Umraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan imza toreninde sempatik tavırlarıyla dikkat ceken 32 yaşındaki tecrubeli oyuncunun yıllık 1 milyon Euro alacağı acıklandı. Sozlerine, “Merhaba Beşiktaş. Ben geliyorum. En buyuk Beşiktaş” diyerek başlayan Senegalli yıldız daha sonra konuşmasını Fransızca olarak surdurdu. ‘Ah İlhan Mansız ah!’ Diatta, “En kotu anılarımdan biri, İlhan Mansız’ın 2002 Dunya Kupası’nda attığı goldu. Ulkem Senegal elenmişti. Ama şu an buradayım ve mutluyum. Sakat olduğum iddia edilmiş. Ancak gercek olan sağlık kontrolleridir. En ufak bir sorunum yok. Calışmalara hemen başlayacağım. Antrenman eksiğim yok. En son 17 Haziran’da Senegal formasını giydim. Cisse’yle aynı dili konuşacağız, bu bir avantaj” dedi. Diatta’nın Fenerbahce ve Sheriff maclarına goturuleceği bildirildi. Murat AKBAŞ ************************** 15 numara Diatta’nın Senegal Milli Takımı’nda 13 numaralı formayı giyen Lamine Diatta, Beşiktaş’ta ise 15 numarayı sırtında taşıyacak. Siyah-Beyazlı takımda 13’u Bobo’nun taşıması nedeniyle, tecrubeli oyuncunun 15 numarayı tercih ettiği bildirildi. Kara Kartal’ın yeni yabancı transferleri Tello 14, Cisse ise 18 numara giyiyor. Kaynak:Fanatik