Beşiktaş yardımcı antrenoru Orhan Ak, gecen gun oynanan hazırlık macında cıkan olaylarla ilgili olarak resmi siteden bir acıklama yaptı. Beşiktaş yardımcı antrenoru Orhan Ak, gecen gun oynanan hazırlık macında cıkan olaylarla ilgili olarak resmi siteden bir acıklama yaptı. Beşiktaş'ın resmi sitesinde Orhan Ak'ın yaptığı acıklama şoyle; Buyuk Beşiktaş Camiasının dikkatine, Bir suredir şahsım ile ilgili yaşanan olaylar ve yapılan yorumlara ilişkin bir acıklama yapmak istiyorum. Ben bugune kadar sahip olduğum tum başarı ve guzel anıları futbola borcluyum. Futbolculuk kariyerimi sonlandırırken kendime bir soz vermiştim; bu ulke futboluna yararlı olabilmek icin var gucumle calışacaktım. Okudum, araştırdım, dunyanın en onemli kuluplerini ziyaret ederek; futbolumuzun kalitesini ve seyir zevkini nasıl artırabileceğimizi anlamaya calıştım. Bu bilgi, birikim ve tecrubemi de Turk futbolunun en koklu kulubunun hizmetine sunma onuru, arzusu ve heyecanını yaşamam gereken gunlerde, icinde bulunduğum durumla ilgili uzgun ve şaşkınım. Bundan dort sene oncesinde yaşanan tamamen şahsi bir reaksiyonun, tum Beşiktaş taraftarına gosterilmiş bir tepki gibi yansıtılması, olaya ilişkin bu acıklamayı yapmamı zorunlu kıldı. Hic yaşanmamış olmasını dilediğim o uzucu olayda, yanımdaki sporcu kardeşim ve birkac taraftar arasındaki gerginliğin tırmanması ve ardından fiziksel temasa donuşmesi sonucunda, sporcu kardeşimi koruma icgudusuyle ve nefsi mudafaa arzusuyla bir tepki verdim. Bugun yanımdaki herhangi bir kişiye benzer şekilde sozlu ve fiziksel şiddet iceren bir mudahalede bulunulsa, onu da korumak icin elimden geleni yaparım. Bu satırları okuyan herkesin de sevdiği bir insan benzer durumda kaldığında, hicbir şey yapmadan bir kenarda duracağına inanmıyorum. Hatalı olduğum nokta, yaşanan bu yoğun gerginlik anında her iki tarafın karşılıklı olarak kontrolden cıkmış olmasına musaade etmiş olmam. Olayların bu noktaya gelmiş olmasını engelleyebilmiş olmayı tum kalbimle isterdim. O gunden beri kendimle olan her hesaplaşmamda, cok daha soğukkanlı davranabilecek gucte olduğum gerceğiyle yuzleşiyorum. Keşke bunu yapabilmiş olsaydım. Keşke olayları yatıştırabilmiş olsaydım. Bu olay yuzunden uzduğum Beşiktaş taraftarlarından da ozur diliyorum. Ancak bugun yaşanan olaylara bakınca beni esas uzen şey; bu olayın Beşiktaş taraftarına karşı bilerek ve isteyerek yapmış olduğum bir hareket ve tutum olarak yansıtılması. O gun orada yanımdaki sporcu kardeşime bir zarar gelmesini engellemekten başka hicbir duşuncem yoktu. Tepki gosterdiğim kişilerin hangi takımın taraftarı olduğunun, verdiğim tepkinin dozu ya da şekli ile hicbir bağlantısı yoktur. Bilinmesini isterim ki, şu anda tek amacım buyuk Beşiktaş camiasının bu sene hak ettiği şampiyonluğa ulaşması icin elimden gelen tum cabayı sarf etmek. Beşiktaş futbol takımı bana muthiş bir teknik ekibin parcası olarak, cok iyi bir oyuncu grubuyla calışma imkanı verdi. Bu buyuk camianın bana gosterdiği guveni boşa cıkartmamak icin var gucumle calışmaya hazırım. Takımımız uzerinde oluşan ve şampiyonluk yolunda itici bir guc olarak kullanacağımız huzurlu ve mutlu ortamın bozulmasını engellemek adına sizlerin desteğine ihtiyacım var. Barışmak ve kucaklaşmak arzusuyla size uzatılan bu eli karşılıksız bırakmayacağınıza yurekten inanıyorum. İnternethaber __________________