Denİzlİ taraftara gUvenİyor
Beşiktaş0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Denİzlİ taraftara gUvenİyor
-
12-10-2019, 10:53:59Kayıtlı ÜyeDENİZLİ TARAFTARA GUVENİYOR 14 Eylul 2009 Pazartesi * 19:38 Beşiktaş Teknik Direktoru Mustafa Denizli, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United karşılaşması oncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İSTANBUL - Beşiktaş Teknik Direktoru Mustafa Denizli, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oncelikli hedeflerinin gruptan cıkmak olduğunu soyledi. Denizli, Manchester United ile yarın yapacakları karşılaşma oncesi Alman oyuncu Fabian Ernst ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde duzenlediği basın toplantısında, gecen sezon goreve geldikten sonra ilk hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmak olduğunu belirterek, ''Bunu başardık. Bu yılki hedefimiz de oncelikli olarak bu gruptan bizi bir ust tura cıkaracak başarılı sonucları elde etmek olacaktır'' dedi. Gruptan cıkmak icin oncelikli olarak maksimum ve minimum puan sınırlarını belirlemeleri gerektiğini vurgulayan tecrubeli teknik adam, şunları soyledi: ''Yaptığım calışmalara gore bu gruptan doğru zamanda alınacak 7 veya 8 puan bir ust tura cıkmamız icin yetecektir. Herhangi bir şekilde elde edeceğimiz 10 veya 11 puan bizi ust tura kesin cıkaracaktır. Guclu bir grupta, guclu rakiplerle oynayacağımızın bilincindeyiz. Ozellikle yarın oynayacağımız Manchester United macı başlangıc acısından son derece onemli. Manchester United son iki yılın bir şampiyonu, bir finalisti olan takım. Beşiktaş'ın İstanbul'da ne denli guclu olduğunu, ne denli maclara asılan takım olduğunu gostermek istiyoruz. Bu turnuvaların havası son derece değişik ve farklıdır.'' -''GRUPTA HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ''- Denizli, lige duşundukleri olcude başarılı başlayamadıklarını vurgulayarak, ''Bu yarın icin bizi herhangi bir umutsuzluğa, negatifliğe itmeyecek. Futbolcularımın ve Beşiktaş'ın Avrupa arenasında yoluna devam etmesi icin bu grupta her şeyimizi ortaya koyacağız. Bundan herkes emin olabilir'' diye konuştu. Puan kayıplarının hem bireyler, hem takım uzerinde olumsuz etkisinin olabileceğini vurgulayan siyah-beyazlı takımın calıştırıcısı, sozlerini şoyle surdurdu: ''Şampiyonlar Ligi'nin havası son derece farklıdır. Bu kayıp puanlar cercevesinde belli konularda biraz sıkıntılar yaşadığımız ortada. Ozellikle urettiğimiz pozisyonları skora cevirememek bizi rahatsız etti. Ama yarın taraftarların onunde Beşiktaş'ın gucunun ne denli arttığını gostermek istiyoruz. Umit ediyorum ki yarın boyle gunlerden biri olacak.'' -''BUYUK TAKIMLAR HER ZAMAN BUYUKTUR''- Mustafa Denizli, buyuk takımların, buyuk camiaların alınan bir iki olumsuz sonucla cıkış aramalarının soz konusu olmadığını soyledi. Alınan kotu sonuclar sonrası Manchester United macını cıkış olarak gorup gormediği yonundeki soruyu yanıtlayan Denizli, ''Buyukler her zaman buyuktur. Bizler de buyukluğumuzu bilen camiayız. Ben futbolcularımla bu duyguyu biliyor ve yaşıyorum. Butun Beşiktaşlıların bunu bilmesini isterim. Alınan bir iki kotu sonuc camianın buyukluğune golge duşurmez'' diye konuştu. -''3 PUAN İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRACAKTIR''- Manchester United'ın Barcelona ile birlikte turnuvanın favori takımı olduğunu anlatan tecrubeli teknik adam, şoyle konuştu: ''Manchester United karşısında alınacak her puan, icerde ve dışarda, bizim artı hanemize yazılacaktır. Hele bu 3 puan olduğunda işimizi buyuk olcude kolaylaştıracaktır. Her iki takım icin de zorlu mac olacak. Bu 90 dakikada hisseden, yaşayan ve her şeyini ortaya koyan taraf duşunduğu sonucla sahadan ayrılır. Beşiktaş daha once bunu yapmış takımdır. Futbolcularımın yapabileceklerini biliyorum. Gayet tabii ki Manchester United Avrupa'da dikkat edilmesi gereken başlıca takımlardan biridir.'' Galatasaray macı sonrası takımı kampa alması konusundaki soruyu yanıtlayan Mustafa Denizli, ''Bu duşunce Manchester United macı hazırlıkları cercevesinde vardı. Bunu parcalı olarak gercekleştirdik. Futbolcuların bizimle olmasını ve bazı şeyleri konuşmakta fayda olduğunu duşundum. Gecen yıl da zaman zaman bunu yapıyorduk. Farklı uygulama yapmadık'' dedi. -''HER TAKIM KENDİ EVİNDE 3 PUANI DUŞUNUR''- Beşiktaş'ın teknik direktoru, her takımın kendi evinde 3 puanı duşunduğunu dile getirdi. İlk macı İngiliz rakipleriyle yapmanın avantaj veya dezavantaj olup olmadığı yonundeki soruyu yanıtlayan Denizli, ''Her takım kendi evinde 3 puanı duşunur. Biz de calışmalarımızı bunun icin yapıyoruz. 3 puanı duşunurken ozellikle takım savunmasıyla ilgili duşuncelerimizi goz ardı etmemiz mumkun değil. Beşiktaş taraftarı yarın sahada başlayacak ve devam edecek oyuncularda bunu gorecek. Onların desteğiyle duşunduğumuz sonuclar gelecektir'' şeklinde konuştu. Denizli, bu sezon performanstaki olumsuz sonucların nedenin ne olduğu sorusunu ise ''İki sorun ic ice gecmiş olabilir. Bunu kısa sureli olarak duşunuyorduk. Her takımın yaşayacağı sorunlar. Birincisi kadromda yola devam eden futbolcuların başarma ve mutluluklarının ust duzeyde olmasıdır. Diğeri de aramıza yeni katılan arkadaşların Beşiktaş gibi iki kupada şampiyon olan takımda ustlenecekleri gorevleri ve onları bekleyen hedeflerin buyukluğu konusu zorluk yaratmış olabilir'' diye yanıtladı. -''NE FUTBOLCULARLA, NE YONETİMLE ARAMDA SORUN YOK''- Denizli, bazı basın organlarında yerine başka isimlerin yazılmasının hatırlatılması ve ''Futbolcularla veya yonetimle aranızda sorun var mı?'' sorusu uzerine şunları kaydetti: ''Bazı gazeteler ne icin ne amacla yazıyor bilemem. Bildiğim tek şey bu camiaya girdiğim saatten itibaren her şeyimi Beşiktaş'ın başarısı icin ortaya koymamdır. Ne futbolcularımla, ne yonetimle aramda sorun olması soz konusu değildir. Biz işlerini yapan gruplarız. Birbirimizin alanına girmemiz soz konusu değil. Kimseyi tedirgin etmeyiz. Bunu yazabilirler. Oyle duşunuyor olabilirler. Bunu yazarken bir şeyi unutmamaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Hayatım boyunca Turkiye'nin, Avrupa'nın ve dunyanın ceşitli organizasyonlarına katılmış biri olarak, hicbir mucadeleden yılmadım. Başarmanın keyfini daha buyuk bir şekilde yaşadım. Birilerini yerime getirebilirler. Hayatımız boyunca buraya demir atmadık. Ustlendiğim şeyi butun Turkiye biliyor. Ben once bu camianın teknik sorumlusuyum. Yıllar evvel de taraftarı oldum. Bu sadece benim yaşadığım zorluk değil.'' Gorev yaptığı butun camiaların kendisi icin onemli ve kutsal olduğunu kaydeden Denizli, ''(Oradan ayrılma sıkıntısını nasıl yaşarım) diye duşunen biri olmadım. Başladığım gunden gorevimin sonuna kadar her şeyimi ortaya koyarım. Bu her şeyi ortaya koymak devamlı başarmak demek değildir. Başarmak başta cok onemli değildir. (3 haftada başarılı olayım) diye burada değilim. Her şey sonunda belli olur. Bunun icin birkac hafta var. Birkac hafta sonra sizlerle paylaşacağız'' diye konuştu. Kaynak: Anadolu Ajansı http://www.karakartal.com/haber/3124...iyor/?ref=ABM4 __________________