Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, takım arkadaşı Tomas Sivok ile birlikte Turk vatandaşlığına gecmek istediklerini bildirdi. Filip Holosko, takım arkadaşı Cek futbolcu Sivok'un da kendisi gibi Turkiye'yi ve İstanbul'u cok sevdiğini belirterek, ''Sivok da, ben de Turk vatandaşlığını istiyoruz, ama nasıl olacağını goreceğiz. Bu konuyla yonetimimiz ve idari işlerimiz ilgileniyor. Detaylar hakkında cok bilgili değilim, ama istiyoruz'' dedi. Holosko, beş yıldır Beşiktaş'ta forma giydiğini, sezon başında başka kuluplerden teklifler aldığını, ancak bunları kabul etmediğini dile getirerek, ''Burada kendimi evimde, buyuk ailenin bir parcası gibi hissediyorum. Hem ben, hem ailem İstanbul'da, Turkiye'de yaşamaktan cok mutluyuz. Turkiye cok guzel bir ulke. Eşim, ben ve cocuklarım kendimizi Turkiye'nin bir parcası gibi hissediyoruz. Sadece kendi ulkemizin değil, buranın da vatandaşı gibi hissediyoruz. Tum bunlar Beşiktaş'ın teklifini kabul etmemdeki etkenlerdi. Maaşımda bile belli indirime gittim ve nihayetinde kazanan ben oldum. Beşiktaşla olan kontratımı 3 yıl daha uzattım. Nihayetinde cok ciddi bir fedakarlık yok, ama yaptığım fedakarlıktan dolayı hicbir şekilde pişman değilim'' ifadelerini kullandı. Slovak futbolcu, artık Turk kulturune tamamen uyum sağladığını ifade ederek, ''Turkiye'de 7 yıldır yaşıyorum ve kulturune tamamen uyum sağladım, 'Turkum' bile denebilir. Turk kulturunden bana en yakın gelen, insanların davranışları, sevgi dolu, yardımsever olmaları, bizim insanlar gibi soğuk olmamaları, sıcak olmaları'' diye konuştu. reklam ''Turkcem kotu değil'' diyen Holosko, ancak gelecekte futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş'ta veya Turkiye'nin başka kuluplerinde teknik adam olarak calışması icin dilini geliştirmesi gerektiğini soyledi. Hayatındaki pek cok ihtiyacını bir aracıya gerek duymadan Turkce cozebildiğine işaret eden Holosko, ''Takım arkadaşlarımla gayet iyi anlaşıyorum. Adaptasyon konusunda dil oğrenmek insanın işini rahatlatabilir. Turkcem iyi olmasına rağmen daha da geliştirmek istiyorum. Futbolu bıraktıktan sonra gerek Beşiktaş'ta gerekse başka kuluplerde calışma ihtimalini artırmak istediğim icin dilimi geliştirmeyi cok istiyorum. Ancak tercumanın olması işleri daha da rahatlatıyor'' dedi. COCUKLUK HAYALİ GERCEK OLDU Beşiktaşlı futbolcu, cocukluğunda Beşiktaş'ın Sparta Prag ile yaptığı bir macı televizyondan izlediğini ve Beşiktaş taraftarının takımlarını nasıl desteklediğini gorduğunu anlattı. Taraftar desteğiyle Beşiktaş'a yakınlık duyduğunu vurgulayan Holosko, ''Tıklım tıklım dolu tribunlerin Beşiktaş'ı nasıl desteklediğini gormuştum. Daha o zaman 'Bu kulube gelmek lazım, bu kulubun parcası olmak isterim, boyle bir sahada oynamak isterim' diye icimden gecirmiştim. Ne mutlu ki boyle bir cocukluk hayalimi gercekleştirebildim ve Beşiktaş'a geldim. Taraftar desteğini her zaman arkamda, yanımda hissediyorum. Beşiktaş aile gibi olan bir kulup. Herkesin bir arada olduğu, herkesin yakın, samimi olduğu bir camia. Beşiktaş'a gercekten icimden gelen yoğun bir sevgi hissediyorum'' dedi. Filip Holosko, ''Beşiktaş tarihinde kendini nasıl konumlandırırsın '' sorusunu ise ''Bir sezonda cifte kupa kazandık. 2,5 yıllık sozleşmem var. En azından bir şampiyonluk kupası daha kaldıracağıma inanıyorum. Beşiktaş'ın tarihinde nasıl bir yer edinirim, bunu gercekten soylemem zor ve mumkun değil. Buna karar vermesi gerekenler başkalarıdır. Belki de Beşiktaş tarihinde yerim olmaz, buna karar veremem'' şeklinde yanıtladı. Ligde 9, Turkiye Kupası'nda da 2 gol kaydeden Holosko, performansının artmasıyla ilgili, ''Şansım yerinde ve iyi bir sezon geciriyorum. İyi maclar cıkarıyorum, burada ozellikle hocama teşekkur etmek istiyorum. Bana şans verdi, guvendi'' diye konuştu. Holosko, bir futbolcunun oynadıkca geliştiğine işaret ederek, ''Bir oyuncu her macta oynadığı zaman ustune koyabilir, her macta oynadığı zaman biraz daha kendini geliştirebilir. Hocam bana her macta şans verdiği icin performansımın daha da arttığını soylemem mumkun'' dedi. TAKIMIN İKİNCİ YARIDAKİ DUŞUŞU Filip Holosko, ligin ilk yarısında iyi performans gosterdikleri, ikinci yarıda bir duşuş gozlendiğinin hatırlatılması uzerine, ''Gecmişte takımımızda buyuk isimler, buyuk oyuncular, geniş kadrolar vardı. Beklentiler yuksek olmasına rağmen iyi sonuclar gelmemişti. Takım olamamıştık, takım gibi oynamıyorduk, birlik beraberlik yoktu. Ancak bu sezon o kadar buyuk isimler olmamasına rağmen gercekten takım gibi oynuyoruz, mucadele ediyoruz. Dolayısıyla sezonun ilk yarısında beklentiler yuksek olmamasına rağmen iyi sonuclar aldık. Ligin ilk yarısını kimsenin bizden beklemediği yerde; Galatasaray'ın ardından ikinci sırada kapadık. Ligin ikinci yarısında ilk 5 maca iyi başlamadık, evimizde 3 tane beraberlik aldık'' diye konuştu. Slovak futbolcu, Kardemir Karabukspor ve Gaziantepspor maclarında ciddi hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, ''İki macta da onde olmamıza rağmen skorları koruyamadık. İki macı beraberlikle tamamladık. Kotu oynadığımızı duşunmuyorum. Elimizden geleni yapıyoruz, mucadele hırsımız azalmadı, daha az pozisyon bulmuyoruz, daha fazla pozisyon vermiyoruz, ama sonucları iyi yapamadık. One gectiğimiz maclarda, ya cok fazla hucum etmeye calışıyoruz ya da savunma yaptığımızda bu kez cok savunmaya cekiliyoruz. Sonra da rakibin baskısı altında kalıp gol yiyoruz. Her şeye rağmen ben ikinci yarının kalan macları icin umutluyum'' dedi. ''GALATASARAY PUANLAR KAYBEDECEKTİR'' Beşiktaş'ın ligdeki durumuna ilişkin Holosko, ''İkinci yarıda kendi evimizde 3 beraberlikle 6 puan kaybettik ve nihayetinde Galatasaray'ın 7 puan gerisine duştuk. Onumuzde 12 mac var, eminim boyle dengeli giden ligde Galatasaray da puanlar kaybedecektir. Onemli olan bizim oyunumuza bakıp maclarımızı galibiyetle bitirmek. Bu sezon lig cok farklı ve ne olacağını şimdiden kimsenin soylemesi mumkun değil. Bu sene cok gol atıyoruz, neredeyse kazandığımız her macı 3 golle kapatıyoruz. Bu kadar cok gol atmak bir oyuncu ve takım icin gercekten cok olumlu bir kartvizit. Bu bizim iyi oynadığımızı gosteriyor. Aynı zamanda cok da gol yiyoruz. Gol atmak takımın olumlu yonuyse, gol yemek de tum takımın olumsuz yonu. Sadece kaleci veya savunmaya yuklenmek mumkun değil. Bu sene hucum futbolu oynuyoruz, hep beraber hucum ve savunma yapıyoruz. Burada bir hata varsa cok gol yiyorsak, bu tamamen tum takımın sorumluluğunda. Gol atmamız tum takımın işiyse, gol yememiz de tum takımın işi. Bundan sadece kaleci ve savunma değil, tum takım sorumlu'' değerlendirmelerinde bulundu. GAZİANTEPSPOR MACI SONRASI GELEN TEPKİLER Slovak futbolcu, Gaziantepspor macı sonrası tribunlerden Teknik Direktor Samet Aybaba'ya yonelik tepkiler geldiğinin anımsatılması uzerine, ''Kazanmamız gereken ve son dakika gol yediğimiz mactan sonra aleyhte bağırmaları aslında normal. Bu sadece bizim taraftarların değil, dunyadaki tum taraftarların yapacağı bir şey. Emin olun sadece onlar değil biz oyuncular da cok sinirlendik, kızdık. Antrenorlerimiz de kızdı, hepimiz hayal kırıklığına uğradık'' dedi. Filip Holosko, siyah-beyazlı takımda ust uste yaşanan sakatlıklara ilişkin de, ''Bu kadar yoğun bir sezonun gectiği donemde sakatlıkların olması normaldir. Bu sene sakatlıklara cok tepki gelmesindeki en onemli durum, kadromuzun cok derin olmaması. Dolayısıyla birkac oyuncunun sakatlanması, butun kadroyu etkileyebiliyor. Sağlık ekibimiz bence mukemmel, cok iyi işler cıkarıyorlar. Cok iyi sakatlık onleyici idmanlar da yapıyorlar. Sakatlıkların olmasında onların bir sucu olduğunu soylemem mumkun değil. Antrenman sahalarımızın zemini gercekten cok yumuşak. Sakatlıklar ondan mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Sakatlıkların ana sebebini şuna veya buna bağlamak mumkun değil, ancak sakatlıkların doğurduğu tepkiyi kadronun derin olmamasına bağlamak mumkun'' şeklinde konuştu. "YENİ STAT YAPILSA DA O RUH KORUNACAKTIR" Slovak futbolcu Filip Holosko, sezon sonunda yeniden yapılması icin yıkılması planlanan BJK İnonu Stadı'nın yenisinde de ruhun aynı olacağına inandığını vurguladı. BJK İnonu Stadı'nda son macın olacağına inanmadığını ifade eden Holosko, sozlerini şoyle surdurdu: ''Yeni bir stat yapılsa bile o stadın ruhu korunacaktır. Orası bizim evimiz, mabedimiz, her şeyimiz. Bu sene tamamen dolduramıyoruz. Ama tamamen dolduğunda hem dışardan, hem icerden Turkiye'nin en guzel stadı olduğunu duşunuyorum. Belki de dunyadaki en guzel statlardan bir tanesi. Yeni stat yapılınca belki adı değişir, ama yine de stadın ruhunu koruyacağına ve cok guzel bir stat olacağına eminim.'' Tecrubeli oyuncu, stattaki en guzel anısı konusunda da ''O stattaki en guzel anım da şampiyonluk kutlamaları yaptığımız zamandı. O atmosferi unutmam mumkun değil'' dedi. DROGBA VE SNEİJDER TRANSFERLERİ Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Didier Drogba ve Wesley Sneijder'le ilgili goruşleri sorulan Holosko, ''Cok kaliteli isimler. Kaliteli takımlardan geldiler ve geldikleri takımlarda guzel işler de yaptılar. Dolayısıyla Galatasaray'a ciddi destek olacak onemli transferler. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a cok yardımcı olacaklardır. Ancak gecen senelerde biz de buyuk isimler transfer ettik, buyuk isimler iyi takım yaratmıyor, iyi takım olmak icin takım ruhuna ihtiyac var'' dedi. Filip Holosko, Fenerbahce'de forma giyen vatandaşı Miroslav Stoch'un iyi bir oyuncu olduğunu ve kendi takımında gormek istediğini ifade etti. Stoch'un cok şanslı bir sezon gecirmediğine işaret eden Holosko, ''Takımda fazla şans bulamadı ve henuz bir golu bile yok. Cektiği şutlardan biri girse, gol atmaya başlasa arkası gelecektir. Takımda daha fazla şans bulması gerekiyor. Şans buldukca performansını geliştirecektir. Stoch'un Turkiye ve Fenerbahce'de yapacağı işlerin bitmediğini duşunuyorum. Hem Turkiye, hem Fenerbahce'de gostereceği cok şeyi var. Kaliteli ve cok onemli bir oyuncu. Kendi takımımda kesinlikle gormek isterim. Nerede oynarsam oynayayım hem iyi oyuncu olduğu, hem de yakın arkadaşım olduğu, hem gittiği tum takımlara guc desteği getireceği icin hep yanımda gormek isterim'' diye konuştu. NTVSPOR __________________