Beşiktaşlı Ersan Gulum Lig Tv’ye verdiği ozel roportajda, son haftalarda one gecilen maclarda yaşanan surpriz puan kayıplarından, ozel yaşamındaki evlilik hazırlığına bircok konuda carpıcı acıklamalar yaptı. Calışmalar nasıl gidiyor? Maclar, antremanlar... Son mac gol de attın, moralin yerinde neler soylemek istersin? "Oncelikle bir şey demek istiyorum. Son gunlerde benim hakkımda gercek dışı haberler cıkıyor. Bu haberleri doğru bulmuyorum. Neticede uzucu bir şey olmayan şeyler soyleniyor... Dışardaki insanlar bakarken başka gozle bakıyor. Beni oyle gormesinler, ben gercekten doğru duzgun yaşayan bir insanım." Gece hayatı haberleri mi? "O haberler doğru değil, ailem benim nasıl yaşadığımı cok iyi biliyor. Ailem bana arkadaşlarımla vakit gecirmemi ve onlarla yemek yememi soyler. Ancak, ben idman sonrası direk eve gelirim. Film ya da dizi izlerim, ailemle vakit gecirmeyi seviyorum. Ailemle beraber olmayı seviyorum. Bu haberler hem beni hem ailemi uzuyor. Doğru olmayan haberler yansıdığı zaman insanlar beni farklı goruyor. Hem ben hem de kulup acısından kotu oluyor. Bunları soylemek istedim." Son mac cok guzel bir kafa golu attın, bu sezon ilk golunu attın, neler soylemek istersin? Ziraat Turkiye Kupası'nda yine bir kafa golu atmıştın. O golu de on direkte atmıştın. "Bazen ben, bazen Sivok on direkte bekliyor, o gun şans bana geldi. Manuel Fernandes cok guzel serbest atış kullanıyor, ben on direğe koştum, iyi bir tahminle guzel bir gol attım. Ama galibiyet olmadı. Mactan sonra da sevinemediğimi dile getirdim." Turgut Turen'den bahseder misin? "Avustralya'dan bir amcam, kucukluğumde oynarken hep benim maclarımı izlemeye gelirdi. Oğluyla aram cok iyiydi. Arkadaşım ne zaman babasıyla macıma geldiyse ben gol atmışımdır. Babam soyledi, Turgut amcamın geldiğini ve benim macımı izleyeceklerini oğrendim. Ben de Turgut amcama dedim ki “Sen bana uğurlu geliyorsun, ne zaman macıma geldiysen ben gol atmışımdır'' Golu attıktan sonra devre arasında formamı amcama verdim. Annem biraz uzuldu, formamı o istiyordu. Annemle eve gelince biraz bu yuzden tartıştık tabi bu işin şakası. Babam da İnonu Stadı’ndaydı o da gururlandı. İlk golumu attım, duygulandım ve bunu siz de gordunuz. Yaşadığım sakatlıklar, Karabuk macında yaşadıklarım ve kendimi artık ispatlamam lazımdı. Ve bunu yaptığımı duşunuyorum." Ersan Gulum, yuzde yuzuyle mi oynuyor? Yoksa daha tam seviye ulaşmadı mı? "Yuzde doksan diyebiliriz." Kac mac sonra tam seviyeye ulaşır? "İnşallah oynarsam Sivasspor macında o seviyeye ulaşırım." Son karşılaşmalarda ozellike bu sezon one gectiğiniz maclarda puan kaybetti Beşiktaş, 15 puan kaybetti. Eğer bunlar olmasaydı şu anda liderdi Beşiktaş, neler soylemek istersin? Niye skoru koruyamıyorsunuz? "Galatasaray macınu derbi olduğu icin kenara koyabilirz. Ondan sonra Bursa, Eskişehir, Karabuk, İstanbul B.B ve son mac olarak Gaziantepspor. Bunlar cok garip bana komik geliyor şu an. Cok tuhaf artık cevap veremiyorsun hepsi ust uste geliyor. Ne cevap vereceğimizi biz de bilmiyoruz. Sonuc olarak biz de farkındayız rakip 10 kişi ve 1-0 ondeyiz. Gaziantepspor macında takım cok guzel oynadı. Pres yaptık, hucum hattı iyiydi. Son dakikalarda garip pozisyonlardan gol yiyiyoruz." Beşiktaş bu sezon sadece uc macta gol yememiş, ofansı cok seviyorsunuz, takım halinde golu duşunuyorsunuz. Neden arkalarda boşluklar oluyor ve takım savunmasını iyi yapamıyor? "Dediğin gibi, cok iyi niyetli bir takımız. Cok iyi diyalog kuruyoruz. Cok iyi duşunduğumuz icin bazen oyunu soğutmak icin bazen yere yatarsın, kramp girdi gibi bi şey yaparsın ya da hocaya beni değiştir yaparsın, biz bunu yapmıyoruz. Oyunu soğutmuyoruz, Bunlar futbolun icinde olan şeyler. Kazanmak istiyorsan elinden gelen her şeyi yapmak zorundasın. Bu bir eksik." Kendi sahanızda zorlanıyorsunuz... "Hep kendi sahamızda berabere kalıyoruz." Taraftar baskısı oluyor mu? "Taraftar baskısı olmuyor. Cunku, onlar bizi hep destekliyor. Onlar bizi hep iyi niyetle destekliyor. Onlar da bazen sabırsızlanıyorlar. Cunku, mac 1-0 hemen 2-0 olmasını istiyorlar. Fakat son mac da bunu yapabilirdik. Onu yapsaydık şu an farklı şeyler konuşuyorduk." Son zamanlarda sakatlık cok yaşanıyor ve uzun zamanlı oluyor. Bu Beşiktaş'ın başına geldi bu sıra, bunu nasıl değerlendirirsin? Sorun nerede? "Ciddi sakatlıklar diyelim, İsmail Koybaşı, Mustafa Pektemek, Uğur Boral. Almeida ve Dentinho daha kısa donemli sakatlıklar. Capraz bağ sakatlığı geciren futbolcular icin tam bir şanssızlık diyebiliriz. Uğur Boral evli, Mustafa Pektemek ailesiyle yaşayan birisi ve İsmail Koybaşı da oyle biri. Haberlerde genelde kotu yaşayan insanlar sakatlık geciriyor diyorlar, ama bu saydığım insanlar duzgun yaşayan insanlar. Bunlar futbolda olan şeyler. Bu sene şanssız bir takımız." Başkan Fikret Orman ile Denizli'de yaptığım roportaj da aynen şu ifadeleri kullandı; ''Sakatlık konusuyla o kadar ilgileniyorum ki yakında doktar olacağım'' dedi "Olabilir. Sakatlık yaşayan insanların coğu duzgun yaşayan insanlar. Ailesiyle yaşayan futbolcular bunlar. Futbol da boyle olaylar oluyor." "Bu sene şampiyon olabilir misiniz?" Liderle aramızda 7 puan var, onumuzde maclar da var, tabi olabiliriz. Takımın inancı var yani... "Var tabiki. Bu şanssızlığı ustumuzden atarsak olabilir ve her şey cok farklı olur." Bundan sonra hangi maclar şampiyonluk yarışını etkiler? "Her mac." Samet hocanın “3-4 hafta ust uste kazanırsak lider oluruz, 6-7 mac ust uste kazanırsak şampiyon oluruz” sozleri icin ne diyeceksin? "Ersan Gulum: İnşallah.. Samet hoca bu ligin en tecrubeli isimlerinden biri yani, o daha iyi bilir. Oyle diyorsa doğrudur. O bir şey bildiği icin oyle konuşuyor. İnşallah dediği gibi olur, ust uste galibiyet serisi yakalarız. Cunku, daha genciz ve futbol oynamayı seviyoruz. Ust ste kazanırsak, ortam daha iyi olur. İnşallah oyle olur." Oğuzhan Ozyakup’la Play-station macları nasıl gidiyor? "Biraz ara verdik. Cunku, onun annesi geldi ve onunla vakit geciriyor. Ben de kendi ailemle vakit geciriyorum. Kampa erken gireceğiz ve kamp suresinde oynarız." Niang icin ne dersin? "Cok guclu, birebirlerde omuz omuza mucadelelerde omuz attığı zaman dengem bozuluyor. Niang, tecrubeli biri, yaşına bakmamak lazım. Aynı bizim gibi calışıyor. Kondisyon olarak biraz duşuk, ama bu her idmanda toparlıyor. Her idman daha iyi oluyor. Son macta gayet iyi oynadı." Bugun Galatsaray-Schalke 04 macı var. Bu mac Turkiye icin cok onemli bir mac, herkes Galatasaray'ın tur atlamasını istiyor. Neler soylemek istersin? Nasıl değerlendirmek istersin? "Turkiye'yi temsil ediyorlar, onlara başarılar dilerim. Ulke olarak diğer ulkelerle puan farkımızın acılmaması icin onemli bir mucadele. İnşallah tur atlayıp Turkiye'yi daha iyi temsil ederler." Son olarak soylemek istediğin bir şey var mı? "Beşiktaş taraftarı inancını yitirmesin. Gercekten elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene cok iyi bir oyuncu grubumuz var. Tabi ki istemediğimiz puanlar kaybettik, ama bunları telafi edebiliriz. Zorlu Sivas deplasmanından 3 puanla donersek her şey duzelir." Evlenmek istiyorsun, evdekiler sana baskı yapıyor mu? "Annem ve babam baskı kuruyor. Hele ki dedem, “Artık torunum duğununde dans etmek istiyorum” diyor. İnşallah... Kısmet, ailem araştırıyor." Bakıyor musun adaylara? "Annem bakıyor. Ben de bakıyorum" TRTSPOR __________________