Fikret Orman'dan Kagawa ve Konoplyanka acıklaması
Beşiktaş0 Mesaj
●52 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Fikret Orman'dan Kagawa ve Konoplyanka acıklaması
-
12-10-2019, 10:41:22Kayıtlı ÜyeBeşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ricardo Quaresma'nın takımdaki geleceği ile ilgili "Ricardo'nun bizde 1 sene daha sozleşmesi var. Gitmek isterse gelir şartları konuşuruz. Kalmak isterse zaten 1 sene daha kontratı var" ifadelerini kullandı. Orman, taraftarın protesto ettiği Orhan Ak'a da destek cıktı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ricardo Quaresma'nın takımdaki geleceği ile ilgili konuşan Orman "Quaresma cok duygusal bir kişilik. Futbol hayatının en uzun donemini Beşiktaş'ta geciriyor. Benle beraber ilk geldiğimde 8 ay calıştı. Gitti bir daha geldi, şimdi 5. senesindeyiz. Uzun bir donemi Beşiktaş'ta gecirdi. Duygusal bir oyuncumuz. Onun tecrubesinde bir oyuncunun Turkiye şartlarında etkilenmemesi lazım. Biz hicbir oyuncumuz hakkında kamuoyu onunde boyle acıklamalarda bulunmaz. Ricardo'nun bizde 1 sene daha sozleşmesi var. Gitmek isterse gelir şartları konuşuruz. Kalmak isterse zaten 1 sene daha kontratı var." dedi. "ORHAN AK PIRLANTA GİBİ COCUK" Orman, Beşiktaş taraftarının sert tepki gosterdiği yardımcı antrenor Orhan Ak icin ise şu ifadeleri kullandı: "Farkındaysanız 2 sene şampiyonluğun sonrasında 4. bitirdiğimiz gunden itibaren bunlar başladı. Onu istemiyoruz, bu gelsin, şu gitsin. Ne zaman başladı bunlar? Burası cok buyuk bir camia. Bu camianın taraftarı kongre uyesi olabiliyor, başkan olabiliyor. Kim bunu secti de temsilciliğe soyundunuz? Bunun asıl amacı Beşiktaş'ı karıştırmak. Benim son donemim. Bu donem bittikten sonra da yeni bir yonetim gelecek. Bırakın biz işimizi yapalım. Beşiktaş'ı mutlu etmek icin uğraşalım. Nicin istemiyorsunuz diyorum, bilmiyorum deniyor. Biz bu ulkeyi temsil ediyoruz burada. Buradaki goruntulerin ne Beşiktaş'a ne ulkemize faydası var. Burada bir olay var. Burada benim tarafımdan cok net gorunen bir olay. Şimdi Uşak'a gidiyorum. Orada mağaza acıyoruz. Guluyoruz, eğleniyoruz. Oraya 3-5 cocuk geliyor, orgutluyorlar. Ne geciyor ellerine? Başlangıcı zor olacak ligin. Ben başkan olduğumdan beri Beşiktaş'ın oynadığı bir duzeni var, yeni bir duzene geciyoruz. Şimdi toplanalım 50 kişi Bayern Munih'in onune gidip 'Şunu istemiyoruz, bunu istemiyoruz' diyelim. Var mı boyle bir şey? Butun Beşiktaşlılar bunu sorgulamalı. Orhan Ak pırlanta gibi bir cocuk. Beşiktaş icin mucadele ediyor. Faydalı işler yapmaya calışıyor. Bugun bu mevzu kapanacak, yarın başka bir mevzu başlayacak. Bu bahsettiğim kişilerin niyetini herkes biliyor." "BURAK'A KAPTANLIK VERDİK" Bizim kaptanlığımızı 5 seneye yakın Tolga Zengin yaptı. Tolga da iyi hizmetler verdi, ayrıldık. Yeni bir kaptan ihtiyacı var. Burak'ın liderlik yapısı, takım icini sahiplenmesi ve oyuncular ustundeki saygınlığını ust seviyede gorduğumuz icin Burak'a karar verdik. Atiba herkesin sembol gorduğu, herkesin sevdiği bir sima oldu Beşiktaş'ta. O 2. kaptan, Gokhan Gonul ise 3. kaptan oldu. Burak futbolu bırakmak icin buraya geldi." Artık benim son donemim. Benim arkamda bırakacağım miras iyi olsun ki benden sonra gelecekler de rahat etsin. "SİSTEMSEL BİR DEĞİŞİKLİĞE İHTİYAC VAR" Serkan Cınar ve Bulent Yıldırım hangi maclardan sonra tepki aldılar? Bu hakemler şampiyonluğa gidilen haftalarda etkin oldular. Yorum yapmıyorum, durum tespiti yapıyorum. Sistemsel bir değişikliğe ihtiyac var. İyiyi ornek edecek bir sisteme ihtiyac var. Duzen değişikliğine ihtiyac var. Hayırlı olsun, değerli buyuğumuz Zekeriya Alp ve ekibine. Bu duzenden kimse memnun değil. "KAGAWA BİR TAKIMLA ANLAŞIYORMUŞ" Oyuncu değerlendirmek konusunda cok acık bir başkanım. Futbolcular bir bardak değil. Onların da duyguları var. Onların da istediği şeyler olduğunda Beşiktaş'ın da menfaatleri doğrultusunda aksiyon alırız. 'Onu satmam' gibi keskin ifadelere futbolda yer yok. Yeni sezonda takım kadrosunda Dorukhan da var, butun oyuncular var. Ama oyuncuların ve takımın menfaatine bir şey olursa tekrar konuşuruz. Kagawa'ya "kal" dedik ama İspanya'da futbol oynamak istiyordu. Sanırım bir takımla anlaşıyormuş. Bizde aldığının %40 altında bir rakama imza atacakmış. "KONOPLYANKA İLE İLGİLENMİYORUZ" Beşiktaş'ın Konoplyanka ile alakalı bir durumu yok.Herkes İstanbul'a gidip gelebilir. Bizimle alakalı değildir. https://www.fanatik.com.tr/fikret-or...lamasi-2080160 __________________