Beşiktaş Teknik Direktoru Mustafa Denizli, yaşanan puan kayıpların yapılan eleştirilerin kendilerini hedeften saptıramayacağını belirterek, taraftarla takımın et ve tırnak gibi olmasını istediğini soyledi. Beşiktaş Teknik Direktoru Mustafa Denizli, bu akşam Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla bir sohbet gercekleştirdi. Denizli, gectiğimiz hafta yine antrenman sırasında yaptığı "kargalar" soylemine acıklık getirdi. Tecrubeli teknik adam, kendisinin kimseye 'leş kargası' sıfatını yakıştırmadığını, sadece etrafında klavuz kargaları bulunduğunu soyledi. Yaptığı acıklamada klavuz kargalarına işaret ettiğini belirten Mustafa Denizli, "Gecen hafta yaptığım acıklamalarda bir kargaşa yaşandı. Ben leş ve klavuz kargalarından bahsederken, kimseye leş kargası hitamında bulunmadım. Benim demeye calıştığım, işler kotu gittiğinde akıl veren cok olur. Akıl vermek kolaydır. Sermaye veya birikim gerektirmez. Daha ligde 4 hafta oynanmışken ve planlarımızın 4 puan gerisindeyken, ortaya cıkarılan tablo cok kotu gibi gosteriliyor. Ben bu tabloyu yaratanlara tepki gosterdim. Boyle donemler, bazen sezon başında, bazen de sezon sonunda yaşanır. Biz bu donemi sezon başında yaşıyoruz. Bana gore 'klavuz karga' lafı da, hakaret iceren bir soylem değil. Benim kişiliğim kimseye leş kargası demeye musait değildir. Bazen benim de akıl almaya ihtiyacım olur ama surekli akıl verenler olursa sıkıntı yaratır. Ayrıca ben leş kargası lafını kimseye soylemediğim gibi, klavuz karga lafında da bir kişiyi işaret etmedim. Bu genel bir soylemdi" diye konuştu. Denizli ayrıca, Beşiktaş'a son donemde yapılan eleştirilerin normal olduğunu, cunku şampiyonluğun ve başarının bir bedeli olacağını ve bu bedeli de odediklerini ifade etti. Tecrubeli calıştırı, "Ben mayıs ayının sonunda Egeli Genc İşadamları dergisine bir roportaj vermiştim. Roportajımın son bolumunde onumuzdeki sezon icin daha cok eleştirileceğimizi, şampiyon olduğumuz donemdeki eleştirilerimizin en az 5 katı eleştiri alacağımızı ifade etmiştim. Cunku başarılı olmanın bir faturası vardır. Biz de bu faturayı oduyoruz. Ama ne yaşadığımız puan kayıpları ne de aldığımız eleştiriler, Beşiktaş gibi bir takımı hedefinden şaşırtmaz" dedi. Denizli, Beşiktaş'ın kotu performans sergilemesinin ve bu sezon başarılı olmasını engelleyecek tek nedenin, taraftarla takım arasındaki ilişkinin kopukluğunun olacağını vurgularken, Beşiktaş taraftarıyla, takımının et ve tırnak gibi olmasını istediğini soyledi. Teknik adam, "Beşiktaş'ta taraftar ve takım arasında soğukluk yaşanmaya başladığı zaman başarısızlıklar gelmeye başlar. Biz taraftarımızla et ve tırnak gibi olmalıyız. Beşiktaş taraftarı takımına boyle zamanlarda sahip cıkmalıdır. Onumuzdeki donemde takım rayına oturduğu zamanki destekten daha cok, şu an desteğe ihtiyacımız var. Beşiktaş'ın başarısızlığını hissedenler, ilk olarak takım ve taraftarın arasını acmaya calışır. Ama Beşiktaş taraftarı bu oyuna gelmemelidir. Daha once de taraftar ile takım arasındaki butunluk bozulmuş ve Beşiktaş iyi olmayan noktalara gitmişti. Taraftarımız bu takıma sonuna kadar destek versin ve guvensin. Bu takım şampiyonlukları kazanacak guctedir" diye konuştu. Denizli, yeni transfer Tabata'nın beklentileri karşılayıp karşılamadığı ve son care olarak transfer edilip edilmediği ile ilgili olarak ise, "Tabata bizim sezon oncesi kadroya katmak istediğimiz oyuncu alternatiflerinden biriydi. Ancak şartlar ilgilendiğimiz diğer oyuncular değil de, Tabata'nın olmasını sağladı. Son dakikada caresizlikten yapılan bir transfer değildir. Tabata bizim beklentilerimizi karşılayacak bir futbolcu. Taraftarımızın da ici rahat olsun" dedi. Tecrubeli calıştırıcı, A Milli Takımın 2010 Dunya Kupası Elelemeri'nde oynayacağı Estonya ve Bosna Hersek maclarının ardından Beşiktaş ve Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'ndaki karşılaşmaları sebebiyle derbinin ertelenmesinin her iki takım acısından da iyi olabileceğini belirtti. Mustafa Denizli, "Ben bu konuda polemik yaratmak istemiyorum. Ancak Milli Takımın hayati iki macı sonrası Galatasaray ve Beşiktaş'ın yine Avrupa'da iki hayati macı var. Bu surecte oynanacak bir derbi macı, her iki takımı da olumsuz etkileyebilir. Bu derbi karşılaşmasının ertelenmesi iki takım icin de olumlu sonuclar doğurabilir. Cunku Milli Takımın yukunun coğunu kaldıran da yine bu iki takımın oyuncuları. Ben bu konuda bir polemik yaratıp ertelensin veya ertelenmesin demiyorum. Ancak durum ortada" dedi. ntvspor __________________