"Tek kavgasız yonetim Beşiktaş'ta"
Beşiktaş0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- "Tek kavgasız yonetim Beşiktaş'ta"
-
12-10-2019, 06:53:59Kayıtlı ÜyeBeşiktaş Yoneticisi Murat Urunsak, ''Yonetim icinde bir anlaşmazlık yok. Kavgasız, gurultusuz, munakaşasız tek yonetim Beşiktaş yonetimidir'' dedi.. AA muhabiri Alim Tuncay'ın sorularını yanıtlayan Urunsak, spor dunyası icinde bir takım toplantılar nedeniyle yonetim kurulunun toplanamadığını belirterek, ''Buyuk kuluplerde yoneticilik kolay değil. Spor dunyası icindeki bir takım toplantılar var. Buna da sadakat gostermek zorundasınız. Bu anlamda yonetim kurulu toplanamadı. Ama bunu telafi ederiz. Beşiktaş yonetimi birbirine en iyi anlayışı gosteren yonetimidir'' diye konuştu. -''TARAFTARIMIZIN TAKIMA ZARAR VERDİĞİ DUŞUNULEMEZ''- Murat Urunsak, hicbir taraftarın kendi takımına zarar vermeyi duşunemeyeceğini ifade ederek, ''Taraftarımızın takıma zarar verdiği duşunulemez'' dedi. Beşiktaş camiasının bir butun olduğunu anlatan Urunsak, şoyle devam etti: ''Taraftar da bu butunluğun bir ifadesidir. Yonetim olarak carşı grubu veya farklı bir gruba farklı bir yaklaşım yapmıyoruz. Hicbir gruba taviz vermedik, vermeyi de duşunmuyoruz. Bizim icin bir taraftar diğer taraftardan ustun değildir. Beşiktaş taraftarı diğer taraftarlardan cok farklı. Cok duygusal, takımına cok bağlı, inanılmaz derecede sabırlı. Taraftarların talepleri olacaktır. Ama her talep doğru değildir. Biz bu talepleri elimizden geldiğince uygulamaya calışıyoruz. Taraftarımızın oyunculardan istediği sahada terlerini son damlasına kadar damlatmalarıdır.'' Murat Urunsak, Youla'nın taraftarların tepkisine karşılık vermesiyle ilgili olarak, ''Youla genc bir futbolcu. Buyuk takımın seyircisi onunde ilk defa oynuyor. Genclerbirliği'ndeki taraftar yapısı, imkan, guc ve coğulculuk bakımından dolayı Beşiktaş ile mukayese edilemez. Taraftarın mac esnasında kendi futbolcusuna sitemi olacaktır. Ama bu sitem o esnada başlar ve biter. Youla gencliğin vermiş olduğu tecrubesizliğinden dolayı bu yaklaşımı gostermiştir. Onun dışında Youla'nın taraftara karşı değil saygısızlık, bu konuda bir talebi bile soz konusu olamaz'' diye konuştu. -''TİGANA'NIN BAŞARILI OLACAĞINI DUŞUNUYORUZ''- Murat Urunsak, Tigana'nın ikinci devreyle birlikte asıl onumuzdeki yıl icin ciddi ve olumlu projeleri olduğunu belirterek, bu projelere katkıda bulunmak istediklerini soyledi. Urunsak, ''Tigana ikinci yarıda başarısız olursa, yine de onunla devam edecek misiniz?'' sorusu uzerine şunları soyledi: ''Buyuk takımlarda 'değişmez' demek pek bağlayıcı değil. Bu bir surectir. Bunu gecmek zorundayız. Bu surec gecilirken, elde etmek istediğimiz butun değerleri camiaya mal etmek adına ne gerekirse yaparız. Bu demek değildir ki, bir antrenorle başlayıp, yıllarca devam edeceğiz veya cok kısa sure calışıp, değiştireceğiz. Şartlar bunu zorluyorsa bunu yapmak zorundayız. Ama Tigana ile şu anda bu soz konusu değil. Tigana'dan elde edeceğimiz butun olumlu değerleri kullanması adına imkan tanıyıp, tanıdığımız bu imkanlar sonunda doğru performansları paylaşımcı bir mantıkla da camiaya takdim edebiliyorsak, camia ile bu konuda bir uzlaşma sağlarsak, Tigana kalır, kalacaktır da. Tigana'nın ikinci yarıda başarılı olacağını duşunuyoruz. Tigana ile başarılı bir ikinci donemden sonra devam edeceğiz.'' -''BEŞİKTAŞ'IN HEDEFİ HİC BİTMEZ''- Murat Urunsak, şampiyonluktan uzak duştuklerini ama futbolda her şey olabileceğini soyledi. Beşiktaş'ın her zaman hedefleri olduğunu dile getiren Urunsak, ''Bizim birinci devrede yaşadıklarımızı, ustumuzdeki rakipler ikinci devrede yaşayabilir. Biz butun macları alıp, olmazı yaratabiliriz. Beşiktaş'ın hedefi hic bitmez'' diye konuştu. Takımın durumuna rağmen taraftarların kulubun urunlerini aldığını kaydeden Urunsak, ''Taraftarımıza teşekkur etmek istiyorum. Bir onceki yılki ciromuzu bu yıl kar olarak elde ettik'' dedi. -''FENERBAHCE'NİN DİĞER KULUPLERİ YOK SAYACAĞINI SANMIYORUM''- Murat Urunsak, Fenerbahce'nin Kuluplerler Birliği'nin dışında kalmasıyla ilgili bir soru uzerine, şoyle konuştu: ''Fenerbahce kendi buyukluğunu ifade edebilir. Ama onemli olan Turkiye'deki 4 buyukle birlikte diğer kuluplerin de belirli oranda buyumeleri ve bu yarışın icinde bulunmaları gerekiyor. Eğer bu yarış doğru dengeler icinde olmazsa kim neyle mucadele edecek. Her yıl şampiyon olunmaz. Her kulubun kendi tarihi icinde başarılı yılları ve sıkıntılı yılları olmuştur. Bunu Fenerbahce'da yaşamıştır, biz de yaşımışızdır. Fenerbahce'nin diğer kulupleri yok sayacağını sanmıyorum. Biz neyi yapmak icin gayret gosteriyorsak, gayet tabii once kendi kulubumuz ama Turk sporu adına yapmak zorundayız. Cunku Turk sporunu el birliğiyle bir noktaya getirebiliyorsak, batıdaki başarıları o vakit konuşabilir seviyeye geliriz. Yoksa Avrupa'daki başarılar hep gelip, gecici olur.'' Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım'ın sezon başında 4 buyuk kulubun anlaşma yaptığını, ama şimdi 3 kulubun kulupler birliğine katıldığı şeklindeki sozleriyle ilgili Urunsak, ''4 buyuk kulup olarak ortak hareket etmek icin anlaşma yapabilirsiniz. Ama daha sonra bir takım olgularınız değiştiğinde bundan vazgecebilirsiniz'' dedi. Yeni yılda sevgi, dostluk ve barışın olduğu bir futbol dunyası dileyen Murat Urunsak, şunları soyledi: ''Turk futbolunda bir şiddet var. Bu şiddet bireysellikten, gruplaşmaya, gruplaşmadan da toplumsallaşmaya doğru gidiyor. Bunu yok etmek icin kendisinde yetki ve sorumluluk hisseden herkesin cok sağlıklı duşunmesi gerekiyor. Haklı olduğu konuda bile karşısındakini galeyana getirecek veya onu sıkıntıya sokacak soylemlerden vazgecmesi lazım. Yoneticiden, futbolcusuna, hakem camiasından federasyona kendisini bu dunyanın icinde kim kabul ediyorsa dikkat etmesi gerekiyor. Sevgi, dostluk ve barışın olduğu bir futbol dunyası diliyorum. Beşiktaş camiası olarak, 2005'de sıkıntılı gunler gecirdik ama her yağmurlu gunlerin ardından guneşli gunler gelecektir.'' __________________