Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Lucas Neill onemli acıklamalarda bulunurken, Fenerbahce'nin futbolcusu Niang'a da gondermede bulundu. Galatasaray'ın savunma oyuncularından Lucas Neill, gol yendiğinde hataların savunma oyuncularına mal edilmemesi gerektiğini soyledi. Antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve Super Lig'de futbol oynamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Neill, ''Sert gecen bir lig ama futbol da oynanıyor. Enerji harcamanız ve rakibi kapatmanız gerekiyor. Zor bir lig olduğuna katılıyorum ama burada olmaktan dolayı mutluyum'' dedi. Galatasaray'ın sezona iyi başlamadığını, ancak toparlanma surecine girdiklerini kaydeden Neill, şoyle konuştu: ''Galatasaray en kotu sezonlarından birini geciriyordu. Ancak bu şu ana kadar boyleydi. Artık daha cok calışmalı, takım olarak antrenmanlara daha cok kendimizi vermeliyiz. Savunma olarak kendimizi daha cok geliştirmeliyiz. Ancak nasıl ki gol atıldığında takım halinde gol atmış oluyorsanız, gol yediğinizde de 4-5 kişiyi suclamamak, tum hataları onlara mal etmemek gerekir.'' -''HAGİ İLE RIJKAARD'I KARŞILAŞTIRMAM DOĞRU OLMAZ''- Avustralyalı savunma oyuncusu, bir gazetecinin sorusu uzerine, takımın eski teknik direktoru Frank Rijkaard ile yeni teknik direktor Gheorghe Hagi'yi karşılaştırmasının doğru olmayacağını belirtirken, ''Benim bu mukayeseyi yapmam adil ve doğru olmaz. Yeni teknik direktorumuz Hagi, yeni fikirler ve yeni bir enerjiyle geldi. Bizim artık takım olarak adapte olmamız gerekir'' dedi. -GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUK ŞANSI- Galatasaray'ın şampiyonluk şansının surup surmediğine ilişkin soruya ise Neill, ''Bizim artık uzun vadeli hedeflerden ziyade, kısa vadeli duşunmemiz, hemen onumuzdeki macı duşunup buna konsantre olmamız gerekir. Her macı kazanmalıyız. Rakiplerimiz elbette mağlup olacaklar ya da berabere kalarak puan kaybedeceklerdir'' yanıtını verdi. Neill, Galatasaray'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Kontratımla ilgili konu kulube kalmış. Sezon sonunda oturup konuşulması gerekir'' diye konuştu. Cana'nın Denizlispor macında savunmadaki performansı icin ise Neill, ''Cana, ihtiyac duyulduğunda burada oynayabileceğini gosterdi'' yorumunu yaptı. -NIANG'IN ACIKLAMALARI- Neill, Fenerbahce ile yaptıkları derbi karşılaşmasının ardından sarı-lacivertli ekibin golcu oyuncusu Niang'ın, fazla sertlik olduğu şeklindeki acıklamalarına ilişkin soruya, ''Galatasaray-Fenerbahce derbisi dunyanın en unlu derbi karşılaşmalarından birisi. Cok zor ve sert gececeği belliydi. Kartlar hakemin takdiridir. Ancak daha onemlisi Galatasaray bence galibiyeti haketmişti. Kartlardan ziyade bunun konuşulması gerekirdi. Kimseyle burada tartışmayacağım. Oyununuzu oynarsınız, sakatlanırsanız sakatlanırsınız. Ben Niang'ı yaptığı acıklamalarından dolayı tebrik ediyorum(!). Sahalara en kısa surede donmesini diliyorum'' karşılığını verdi. Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Neill'den Niang'a gonderme!