Adnan Polat; Ocak’ta transfer zor! | Osman Tanburacı
Galatasaray0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Adnan Polat; Ocak’ta transfer zor! | Osman Tanburacı
-
12-10-2019, 03:50:57Kayıtlı ÜyeAdnan Polat’a lafı dolandırmadan soruyorum. Transfer yapacak mısınız? Ekonomik kriz varken kimse transfer yapamaz! Yaparım diyen babayiğit goremiyorum. Satıcıların hepsi alıcı bekliyor. Kimse bu ortamda futbolcusu satmaz. Satan da el yakar. Turkcell Super Lig’de kafaya oynayanlar starını satmaz, satarsa şampiyon olamaz! Yurt icinden uc beş kişi var alınacak. Onlar da fahiş fiyat! Mehmet Yıldız Mehmet Topuz Ozer Hurmacı Başka? Yok! Galatasaray icin soyluyorum. Bunlardan başka Galatasaray’ın icerden alacağı isim yok. Yabancı futbolcu da bu mevsimde zor. Sıradan oyuncu almam. Hamit Altıntop? Mumkun değil... Keşke olsa. Tek şart var; giden olursa belki gelen de olur. Yani... Yanisi şu; oyuncu satmadan yenisini alamayız. Gerek de yok Galatasaray kaliteli sporcular topluluğu. Ancak; Servet’le goruştum Almanya ve Fransa’dan istek varmış. Henuz kulube ulaşmış resmi bir teklif yok ama olursa oturur bir daha konuşuruz. Umit Karan icin de Katar’a, Dubai’ye gidecek deniyor? Tekrar ediyorum, gidene kal demeyiz. Anlaşırsak musaade ederiz. Uzlaşamazsak ‘Florya’nın beş kapısı var’ kuralı işler herkes yoluna gider... Bu gidişle transfer zor gorunuyor. Evet zor! Futbolcularımız uc aydır maaş almadı. Onların paralarını vermeden yeni transfer yapmam. Haksızlık olur! Avrupa takımlarının başkanı olan arkadaşlarım var, onlarla da goruştum onlar da maaş odeyememişler... Ya Skibbe transfer isterse? Once sozleşmesi biten futbolcularımızla yeniden anlaşma yoluna gideceğiz. Satacağımız oyuncu olursa onlardan gelecek paralarla da once futbolcuların gecikmiş alacaklarını oderiz, kalırsa ve de ihtiyac duyulursa, Skibbe de isterse o zaman transfer yaparız. Ama zor gibi gorunuyor. Semih geliyor Semih... Servet giderse ne yaparsınız? Altyapıdan Semih Kaya var. Kalli gecen sene ilk 11’e koyacaktı, sakatlandı. Şimdi taş gibi... Galatasaray’da gidenin yeri dolar. Bizim en iyi transferimiz icerden yapılan transferdir, orneğin Semih. Bundan sonra Skibbe’yi merak ediyorum nasıl takım kuracak? Galatasaray’da eleman bol. Saracoğlu’nda UEFA finali nasıl olacak? Bu takımla... İyileşen sakatlarımız da yeni transferlerimiz olacak... Bordeaux’yu aşarsak ki aşarız. Sonrası daha kolay. De Sanctis kiralık, tapusunu alacak mısınız? Morgan’ın eski kulubu Udinese ile bizim kiraladığımız Sevilla arasında sorun var. İş FIFA’da cozumlenirse oturur konuşuruz. Sevilla’nın Udinese’ye bonservis bedeli odemesi gerekiyor. Bu bizi bağlamaz ancak FIFA’nın kararı onemli, ya buyuk para talep ederse o zaman olmaz! Kesemize uyarsa alırız. De Sanctis iyi kaleci, o da bizden memnun. Onu herkes seviyor. Futbolu da cok iyi biliyor. Tapusu bizde kalırsa ileride hocamız da olabilir... Yabancı kontenjanında bir acığınız var, alacak mısınız? -Transfer komitemiz Haldun Ustunel ve Murat Yalcındağ’ın takip ettiği futbolcular var. Uygun duşerse, Skibbe de onaylarsa neden olmasın. Ama tekrar ediyorum zor! Genel Kurul’dan harcama yetkisi ve Goldman Sachs icin gorev surenizle sınırlı yetki aldınız birleşme olacak mı? -Şartlar uygun duserse evet. Ama kongreye soz verdim, Galatasaray’ın bir kuruşunu kotu şartlara feda etmem. Kendi şirketime almayacağım krediyi Galatasaray icin kullandırmam. Yonetiminiz de aynı goruşte mi? Şartlar sizi zorlarsa? -Galatasaray Başkanlık sistemidir. Arkadaşlarımla uyumlu bir calışma tempomuz var. Sorun cıkmaz. Cıkarsa cozeriz. Medya uzerinize cok geliyor... Herkes gorevini yapıyor. Kimseyle sorunumuz yok. Adnan Sezgin gereken acıklamaları yapıyor. Adnan Sezgin’in formasyonu mukemmel Adnan Sezgin cok tenkit alıyor neden? -Adnan’ı yirmi yıldır tanırım, işini cok iyi bilir. Ciddi adamdır, medyayla fazla samimi olmaz, onun icin de sevilmez. Adnan eski bir futbolcu, aynı zamanda teknik direktor diploması var. Siyasal Bilgiler mezunu, Amerika’da uzun yıllar kaldı, masterını orada yaptı. Cok iyi İngilizcesi var. UEFA, FIFA ve TFF kurallarını cok iyi bilir. Alp Yalman doneminde Galatasaray’a gelmeden once TFF’de genel sekreterlik de yaptı. Boyle insan kıskanılmaz mı? Turkiye’de ikinci bir Adnan yok. Keşke her takımda bir Adnan olsa... Adnan Bey’in İstanbulspor’dayken Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım’dan gelen illegal parayı alarak futbolculara dağıttığı soyleniyor... -Bakın o hikayeyi anlatayım. Petkov’un Fenerbahce’ye satışından İstanbulspor’un bir trilyonluk alacağı var. Bunun 400 milyar lirası Petkov’un İstanbulspor kulubunden alacağı. Askıda kalan bu sorun sonunda cozuluyor ve Petkov alacağından vaz gecince Fenerbahce geri kalan 600 milyar lirayı makbuz karşılığı İstanbulspor’a gonderiyor. Adnan Sezgin de bu parayı alıp futbolcuların birikmiş alacaklarını dağıtıyor. Kuş gozu kadar bir leke yok!... Şike yapıldı, onun parası deniyor. Asla değil. Şike denen olayla paranın odenmesi arasında altı ay var. Odeme eylulde şike diye adlandırılan mac martta... Hic altı ay onceden şike yapılır mı? Kim ole kim kala... Bunlar kotu dedikodular. Adnan Sezgin hayatında mahkeme yuzu gormemiş namuslu bir kişi... Ona guvenirim. Seyrantepe ne alemde 2010’da bitecek mi? Var gucumuzle bitsin diye uğraşıyoruz. Işın Celebi onun peşinde. Yiğit Şardan kardeşim de bir başka boyutuyla ilgileniyor. Seyrantepe’nin uc ayağı var; İnşaat, işletme ve satış-pazarlama... Yiğit’le toplanı uzerine toplantı yapıyoruz. İnşaat bildiğiniz gibi Eren Talu tarafından TOKİ’yle yapılıyor. İşletme; ‘stad’ bilgisi isteyen bir başka uzmanlık dalı. Yapım esnasında sonradan doğacak aksaklıkları onlemek icin tedbir. Bir de satış-pazarlama bolumu var ki o da başka bir planlama... Hepsi tıkır tıkır yuruyor. Kısmetse 2009 sonuna olmazsa 2010 başına yetişecek. Galatasaray mukemmel bir stada kavuşacak. İşte o zaman Galatasaray bir kez daha bir asırda yarattığı markasını parlatacak. Kalli’yi alt yapının başına onun icin mi getirdiniz? Evet. Bu zaman surecinde Kalli Galatasaray’ın geleceğini planlayacak. Galatasaray Spor Akademisi acıyoruz. Orada bilimsel bir calışma olacak. Galatasaray’ın A takımına hazır oyuncu yetiştiren bir spor akademisi olacak. Oradan gelen sporcu belli bir futbol mantığı alarak, fiziki gelişimini tamamlarken futbolun temel mantığını da oğrenecek. Galatasaray’ın artık bir futbol ekolu olacak. Dunya takımlarıyla yarışmak bunun dışında mumkun değil. Kalli’ye guvendiğim icin işin başına onu getirdim. Kalli geleceği planlıyor. Skibbe hocamız Herr Feldkamp, Skibbe’nin işine karışacak mı? -Feldkamp benim danışmanım. Futbolla ilgili her şeyi ona sorarım. Galatasaray’a transfer edilecek oyuncular onun yuksek futbol bilgisinin kantarında tartıldıktan sonra kabul gorecek. Kalli beni bugune kadar hic yanıltmadı. Onun Arsene Venger gibi Galatasaray’da calışması kulubumuz icin bir kazanctır. Skibbe’yle ilgisi yok. Tabii ki bir aile icinde fikir alış-verişi olacak. Skibbe’yle de istişare edilecek. Kalli bir nevi danışma kurulu başkanı. Bilgisinden istifade edeceğiz. Avrupa maclarımızda rakiplerimizi de inceleyecek. Skibbe’nin gorevi başka. O, Galatasaray’ın Teknik Direktoru. Takımdan Skibbe sorumlu. Galatasaray’da guzel bir iş bolumu var. Kimse kimsenin işine karışmaz. Amacımız dunya capında bir kulup yaratmak. Skibbe’den memnun musunuz? -Biz hocamızdan memnunuz. Hicbir problemimiz yok. Cok centilmen bir hoca. Florya’da herkes onu seviyor. Beğeniyor. Bir tek medya beğenmiyor. Siz de Galatasaray’ın oynadığı futbolu hala beğenmiyorsunuz ama... -Son maclarda ben de beğeniyorum. Ancak başkan zor beğenir. Bunun anlamı hoca gonderilecek olmamalıdır. Daha iyisini istemek benim hakkım. Skibbe’den memnunuz. Uc kulvarda onunla koşuyoruz. Bakın ulkeye, uc kulvarda koşan başka Skibbe var mı? Peki neden eleştiriliyor. Banka borcları ne durumda? -Vakıf Bank’la anlaştık borcumuzu 35 milyon dolara indirdik sorun yok, beş sene icinde odeyeceğiz. Denizbank’a da 18 milyon dolar var onu da oduyoruz. Garanti Bankası’na da cok cuzi bir borc var onu da yarı nakit yarı ilan karşılığı oduyoruz. Merak etmeyin Galatasaray emin ellerde. Kalli; ‘Skibbe’nin babasıyım’ Florya’ya gitmişken Kalli’yle de konuştum... Ezelden severim Kalli’yi... 1992’de geldiğinde acele gondermişti Boşnak Bolic’i, koşmuyor diye... O zaman notumu vermiştim Kalli’ye... Ben de aynı kafadayım; koşmayan adam futbol oynayamaz! Kalli’nin bu tavrı 15 sene once de aynıydı. Disiplin ve cok calışma Kalli’nin kimliğidir. Uymayan gider. Buyuk kulupler ‘yetenekli futbolcu gullabicisi’ değildir!... Kalli’nin soylemleri her seferinde beni esir alıyor. Adam sanki ‘futbolun Christoph Colomb’u... Bir dinle bin hak ver. Adnan Polat onu danışman almakta cok haklı. Bakın Kalli bana ne dedi; ‘eğer yureğin varsa en iyi takım sendedir. Rakipten korkmayacaksın. Genclere guveneceksin. Onlar senin maclarda patlamak isteyen en buyuk silahların. Gormezden gelirsen seni aynı silahla vururlar, aklın başına gelir. Bana iki sene musaade edin Galatasaray’ı yine Avrupa’da tutamasınlar. Selim Kaya gibi daha neler var Galatasaray’da ...’ Kalli’ye Skibbe’yi de sordum, onları capraz ateşe aldım, bakın ne dedi; ‘Medya bizi birbirimize duşurmek istiyor. Siz sanıyor musunuz ki Skibbe’yle konuşmuyorum... Futbola gonul vermiş iki Alman’ın Florya’da konuşmaması mumkun mu? Skibbe’yi bunca yıldır tanıyan kim? Ben... Medya tanıyor muydu ki hemen not veriyor. Herkes işini yapsın. Ben medyanın işine karışıyor muyum? Size şunu yaz desem yazar mısınız? Skibbe de yapacağı işi bilir. Ben buyuğuyum, babasıyım. Biz bu sacları boşuna mı ağarttık! (Kahkahayla guluşuyoruz...) Skibbe; Saracoğlu bu kadar onemli mi? Skibbe’ye Kalli’yi sorduğumda gulerek; ‘o bir profesor’ dedi... Malum lafı hic uzatmam. Sana karışıyor mu dedim; ‘keşke karışsa’ dedi... O cok sert, siz daha yumuşaksınız aranızda goruş farkı yok mu? dedim; ‘Yenilirsek goruş farkımız olabilir ama Galatasaray genelde yendiğine gore demek aynı şeyleri duşunuyoruz. Bir terslik olsa zaten o beni uyarır. Ben de ona danışırım. Kalli’nin yıldızı Lincoln’le barışmamıştı... Sizinle cok iyi... Demek Kalli, Lincoln’u futbola dondurmuş... Ben memnunum. Umit Davala gitti, siz kaldınız bu bir uyarı mıydı? Memnun olmasalardı beni de gonderirlerdi. Kendimden şuphem olsaydı ben de durmaz giderdim. UEFA Kupası kaldırmış bir kulup hocasını boyle yollamaz. Galatasaray buyuk kulup. Medya bizi hep rahatsız etti, Kalli geldi yine devam etti. Futbol boyledir. Başarı varsa kalırsın. Başarı yoksa gidersin... Bir ara yalpaladık sonra toparlandık. Sureye ihtiyacımız vardı, başardık. Yeni bir takımdık, zamanla birbirimize alıştık. Sakatlar cok belimizi buktu. Sakatlar iyileşti Galatasaray aralık ayında hic yenilmedi... Transfer istiyor musunuz? Sakatlarım duzelsin en buyuk transfer odur. O zaman isteyene ben oyuncu veririm. Galatasaray’ın kadrosu geniş ama bu kadar klas adamı bir arada tutmak da cok zor. Oynamayan kuser... Hoca adil olursa sorun aza iner. Transfer istemiyorum. Defansın sağ kanadı? Sabri, Barış orta alanda daha başarılı oyuncular ama caresizlikten onları geriye cekiyorum. Burak Hoca’yla cok duşunuyoruz. Emre Gungor de var ama onun da yeri orta ikili... Hasan Şaş da sakat.. Linderoth iyileşti sağ bek oynatacağım. İkinci yarı coşarız. UEFA icin Saracoğlu’na ne diyorsunuz? Butun takım Saracoğlu diyor... Cok mu onemli? UEFA’yı kazan da Nurnberg’de kazan! Dusseldorf’ta kazan... Cift santrfor mu, uclu defans mı? Futbol her turlu varyasyonu kaldırır ‘sahaya iyi yayılan ve oyundan oyuna gecen sistem’ rakibi zorlar. Galatasaray’da herkes santrfor, Baros en santrfor. Keşke golculer defanstan da gelse... Futbol cabuk oyun. Bir futbolcunun ‘saha ici inisiyatifi’ cok onemli. Kewell bu acıdan cok onemli bir oyuncum. Bazen hatta coğu kez defansımızı ucluyoruz. Barış ileri kacıyor. Sabri şuta gidiyor. Hakan Balta da oyle. Servet kafaya gidiyor. Servet guclu bir cocuk, her an oyunda olmak istiyor. Ama Servet ileri gidince arkadaşları da onun yokluğunu belli etmemeli. Futbolun basit kuralları var; ancak iyi bir takım olmak icin sure lazım. Uyum icin. Sizi cok eleştirdiler ama Galatasaray şampiyon olursa omuzlara alınırsınız... Soz! O zaman Ayhan’ı omuzlara alın derim. Cunku o kaptan. __________________