Galatasaray’a Gelmesini Kim Tavsiye Etti? Galatasaray’ın Fildişi Sahilli oyuncusu Emmanuel Eboue, Galatasaray’a transfer olmasını kimin tavsiye ettiğini acıkladı. İşte bu sorunun cevabı.. Galatasaraylı futbolcu Emmanuel Eboue, Arsenal Menajeri Arsene Wenger’in kendisine Galatasaray’a gitmesini tavsiye ettiğini soyledi. Fildişi Sahilli futbolcu, Galatasaray Kulubu’nun aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi’nde yer alan soyleşisinde, Arsenal’da fazla forma şansı bulamayacağını anladıktan sonra Wenger ile goruştuğunu ifade ederek, “Kendisine, ‘Artık eskisi kadar sure alma fırsatım olmayacak. Bu yuzden daha fazla forma şansı bulabileceğim bir takıma gitmem icin bana izin verin’ dedim. Arsene Wenger beni cağırdı ve Fatih Terim’in beni istediğini soyledi. Tavsiyesi kesinlikle Galatasaray’a gitmem uzerine oldu. Terim’in basın toplantısında, ‘Emmanuel Eboue’yi istiyorum’ acıklamasını gorduğum an ikna oldum. Kendimi ozel hissetmiştim” diye goruşlerini aktardı. “FATİH TERİM COK İYİ BİR İNSAN” Teknik direktor Fatih Terim ile goruştuğunu ve yuzundeki gulumsemeyi gorduğunu anlatan Eboue, “Bu bana buyuk guven verdi. Gun gectikce kendisini daha iyi tanıyorum. O, gercekten cok iyi biri. Herkese karşı cok kibar. İşini buyuk bir tutkuyla yapıyor. Yaptığı işten keyif aldığını, buyuk fedakarlıklar yaptığını, her an daha iyisine ulaşabilmek icin surekli hedefine odaklandığını rahatlıkla gorebiliyorsunuz. İşini seviyor, bu cok onemli, dahası Galatasaray’ı cok seviyor. Bu yuzden taraftarlar da ona buyuk saygı duyuyor. Onunla beraber calıştığım icin mutluyum. Takım olarak da her gun birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Sıkı bir aile gibiyiz. Yabancısı, yerlisi, herkes birbirini seviyor. Ve bu ortamın yaratılmasında Fatih Terim’in payı cok buyuk” şeklinde konuştu. “SEMİH VE EMRE BENİM KUCUK KARDEŞİM GİBİ” Eboue, sezon başındaki birkac macın kendisi icin iyi gecmediğini ancak Kayserispor macından once Fatih Terim ile yaptığı konuşma sonrasında en sevdiği pozisyonda oynamaya başladığını ve o gunden beri kendisini daha iyi hissettiğini dile getirdi. Fildişi Sahilli futbolcu, genc oyuncular Semih Kaya ve Emre Colak ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Semih Kaya ve Emre Colak’ı karşıma cıkardığı icin Tanrı’ya şukrediyorum. Bu iki genc adam, benim kucuk kardeşim gibiler. Takımdaki herkesi seviyorum. Ama onlarla ilişkim biraz daha farklı. Henuz cok gencler. Tecrubeli oyuncuların onlara doğru yolu gostermeleri gerekiyor. Ben surekli ikisiyle beraberim, bana ihtiyacları olduğu her anda onların yanında yer almaya calışıyorum. İkisinin iyi oynadıklarını gorunce takım halinde mutlu oluyoruz. Ben de onlara cok başarılı bir kariyer diliyorum. Umarım cok iyi yerlere gelecekler” ifadelerini kullandı. “BU KULUP İCİN BİR COK ŞEYİ YAPABİLİRİM” Eboue, zaman zaman attığı goller sonrasında farklı bir dans figuru sergilediğinin hatırlatılması ve “Ama mutlaka henuz gormediğimiz bir kutlama dansı vardı. Repertuvarında muhtemel şampiyonluk kutlamasında sergilemek uzere saklı tuttuğu bir dans figuru var mı?” sorusunu, “O gunu bekliyorum. O gune odaklanıyoruz takım halinde. Eğer şampiyonluğu yaşarsak, bu kulup icin bircok şeyi yapacağımın sozunu verebilirim” diye cevapladı. İc saha veya dış saha fark etmeden, her mac sonrası soyunma odasına en son giden Eboue, Galatasaray taraftarıyla ilgili bir soru uzerine de “Onların sevgisine karşılık vermek istiyoruz. Onlar icin calışmaya devam edeceğiz” dedi. NTVSpor __________________