Galatasaray Başkanı Unal Aysal, yeni teknik direktoru Cesare Prandelli'yi bugun KAP'a bildirene kadar, hoca bulmak icin kucuk bir dunya turu attı. Hatta basketbol takımı coachu Ergin Ataman'a bile teklif yaptı Galatasaray yeni hocasını buldu ama Cesare Prandelli ismi uzerinde karar kılana kadar başkan Unal Aysal neredesye kucuk bir dunya turu attı. Once "Alman ve Hollanda ekolu" dedi.. Low, Klinsmann, Hitzfeld ve Thomas Tuchel isimleri ile goruşuldu. Low'un zamanı yoktu, Klinsmann gelmek istemedi, Hidzfeld emekli olacağını belirtti. Thomas Tuchel once 'evet' dedi, sonra 'tukenmişlik sendromunu' one surerek teklifi kabul etmeyeceğini belirtti. Zenit'ten ayrılan İtalyan Spaletti pahalı geldi. Manchester United'dan ayrılan David Moyes, eski yonetici Haldun Ustunel'in araya girmesiyle İstanbul'a geldi. Gostermelik bir goruşme yapıldı. Ona "Bekle" dendi. Sonra olmayacağı ona da iletildi. Ardından araya Hikmet Karaman girdi. Aracılar vasıtasıyla Aysal'la goruşmek isteyen Karaman'a Les Ottomans Otel'de randevu verildi. Başkan "Goruştuk. Alman hocaları sordum" dedi, Karaman "Goruşmedik" dedi. O da olmadı. Ama bu goruşmelerin en ilginci 10 gun once Bodrum'da gercekleşti. Unal Aysal basketbol takımının coachu Ergin Ataman ile 23 Haziran pazartesi akşamı Bodrum'da buluştu. Ataman'a cok değer verdiği icin fikirlerini sordu. Ardından da bombayı patlattı: "Futbol takımını calıştırır mısın?" Ergin Ataman once afalladı ama o da şok bir cevap verdi: "Bana bir yıl sure verin. Diplomasını alayım. Biraz İtalya'da pratik yapayım. Sonra neden olmasın." Ama tabi ki Ergin Ataman hamlesi de boşa cıktı. Cunku teoride kulağa hoş gelebilirdi ama ya pratikte? Olası kotu sonuclarda yaşanacak skandal başkan Aysal'a geri adım attırdı. Ergin Ataman 30 Kasım 2012'de Hurriyet Gazetesi'ne verdiği roportajda şunları soylemişti: “Basketbol dışında futbolla da ilgiliyim. Fatih Terim’e buyuk saygı ve sevgim var. Ama net olarak soyluyorum ki bir sene eğitim alıp, calışsam futbol takımını calıştırırım. Fatih Hoca da basketbol takımını...” Ergin Ataman'a bu teklif coğu okuyucu icin inandırıcı olmayabilir ama 3puan.com bu haberi "Cok kaynaktan" doğrulattı. Aysal ve Ataman teklifi doğruladı. Ve sonunda Cesare Prandelli... Başkan Prandelli ismini Haldun Ustunel ile yaptığı goruşmede dile getirmişti. Ama sonrasında bu isimden kimseye bahsetmedi. Hafta sonu Yunanistan'a gittiğinde Prandelli'yi kafasına koyan Aysal, kendisini aradı, goruştu ve anlaştı. Dun oğleden sonra İstanbul'a dondu. Kurmaylarıyla toplantı yaptı ama yine ismini zikretmedi. "Ben acıklayacağım" dedi. Bugun de borsaya bildirdi. http://3puan.com/content?id=3962 __________________