Google'ın Android desteğini cekmesinden sonra Huawei'nin yeni işletim sisteminin detayları acığa kavuştu. Gectiğimiz gun ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasıyla beraber butun desteğini geri ceken ve Huawei'nin lisanslarını iptal eden Google'ın ardından, ABD merkezli bazı tedarikciler de Huawei ile iş birliğinde bulunmayacaklarını acıklamışlardı. Tum yaşananların ardından Huawei'nin zaten hazırlıklı olduğu ortaya cıktı. Android işletim sistemi desteğinin cekilmesi ihtimaline karşı hÂlihazırda bir işletim sistemi geliştirdiği ortaya cıkan Cinli şirket Huawei, bu işletim sistemini "Project Z" olarak adlandırıyor. Aynı zamanda Guney Cin merkezli bir kaynağa gore Huawei'nin, mobil işletim sistemi Project Z'yi 2012 yılında ABD'nin diğer bir Cinli akıllı telefon ureticisi olan ZTE'yi yasaklaması ve aynı şeyin kendi başına da gelebilme ihtimali uzerine yıllardır geliştirdiğini belirtiyor. Huawei Genel Muduru Richard Yu. Huawei Genel Muduru ve Tuketici İş Grubu CEO'su Richard Yu'nun daha onceden yapmış olduğu bir acıklamada Huawei'nin Android erişimini kaybetmesi durumunda kendi işletim sistemini tanıtabileceğine değinmesi ise bu bilgiyi neredeyse tamamen doğruluyor. Ne var ki aynı kaynağa gore bu işletim sistemi her ne kadar kullanılabilir olsa da son kullanıcı icin uygun durumda değil. Akıllı telefon sektorunde 1. sırada yer alan Samsung'un ardından hemen 2. sırada (3. sırada olan Apple'ın da onunde) gelen Huawei'nin bahsi gecen işletim sisteminin geliştirmesini bir an once tamamlamak icin tum kaynaklarını kullanacağı tahmin ediliyor. ABD'nin uyguladığı yaptırımlar ise Huawei'yi artık tamamen Project Z'ye odaklanmaya zorunlu bırakacak. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Hazır Olduğu, Adıyla Beraber Ortaya Cıktı