Huawei, Mart ayında yaptığı acıklamada olası ambargolara karşı ‘b planı’ olarak bir işletim sistemi geliştirdiklerini doğrulamıştı. Google ile yaşanan sorunların ardından gundeme gelen işletim sistemi, en son ‘ARK OS‘ olarak adlandırılmıştı. Huawei ARK OS goruntuleri gectiğimiz gunlerde ortaya cıktı! Huawei ARK OS goruntuleri ortaya cıktı! Ortaya cıkan ilk iddialar ve patentler, işletim sisteminin ‘Hongmeng OS‘ olarak adlandırılabileceğini ortaya cıkartmıştı. Cin icin ideal bir isimlendirme olsa da, global kullanım icin uygun gorulmediği duşunulmuş olsa gerek ki ‘ARK OS’ isminin de patenti alındı. İşletim sistemi ile ilgili bilinen detaylara hemen yukarıdaki bağlantımızdan ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte geliştirilme aşamasında olan yeni işletim sistemiyle ilgili goruntuler de gectiğimiz gunlerde ortaya cıktı. Huawei Central tarafından yayınlanan goruntuler, yeni işletim sisteminin ayarlar menusu ile ilgili arayuzu bizlere sunuyor. İşletim sisteminin şu an geliştirme aşamasında olduğunu duşunursek, tasarım acısından oldukca yol katetmesi gerektiğini soyleyebiliriz. Uygulama mağazası tarafında da bazı goruntuler bulunuyor. İşletim sistemi yaşanan olayların ardından biraz aceleye gelmiş olsa da, arayuz acısından daha iyi bir goruntu sunması beklenebilirdi. Shiftdelete
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei ARK OS goruntuleri ortaya cıktı!