Google’la yaşadığı son olayların ardından aslında 2012 yılından beri hazırladığı bir işletim sistemi olduğunu acıklayan Huawei, bu işletim sistemini binlerce kez test etmiş olsa da ortada herhangi bir cıkış tarihi bulunmuyor. Dunya uzerinde Huawei kullanmayan insanların bile buyuk bir merakla beklediği Huawei’nin işletim sisteminin uzun suredir bir geliştirme surecinden gectiği belirtiliyor. Başta bu işletim sistemini bir ‘B planı’ olarak hazırladığını belirten Huawei, Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya almasının ardından bu B planını hayata gecirmek durumunda gibi gorunuyor. Google’ın Huawei’yi Google hizmetlerinin dışında bırakmasından sonra bircok kişi buyuk bir telaş ve merak icerisinde kaldı. Android’in yanı sıra Google Play Store’dan, Google uygulamasından da mahrum kalacak olan Huawei hakkında buyuk soru işaretleri oluştu. Huawei, Cin menşeli bir isim olduğu icin Huawei’nin işinin Cin’de kolay olduğu duşunuluyor. Geliştiriciler ve yerel kullanıcılar, Huawei’nin ekosistemini hemen benimseyip geliştirmeye devam edebilir ancak tum bu Google - Huawei felaketinin bir de kuresel boyutu bulunuyor. Bu durumun da Huawei’yi endişelendirdiği bir gercek... South China Morning Post isimli bir gazetenin haberinde Huawei’nin işletim sistemine dair şu sozlere yer verildi: “Huawei’nin işletim sistemi Huawei’nin uzman ekibi tarafından binlerce kez test edilmiş olsa da işletim sistemi hÂl tuketici urunleri uzerinde denenmedi. Bu da Huawei’nin şu an tam bir cıkış tarihi verememesi anlamına geliyor.” Son marka başvurusuna gore Huawei’nin işletim sistemi yalnızca akıllı telefonlarla da kalmayıp ekosistem urunlerine de destek getirecek. Bunun yanı sıra işletim sisteminin tum Android uygulamalarıyla da uyumlu olacağı biliniyor. Tum bunlar goz onunde bulundurulduğu zaman Huawei’nin Cin icerisinde herhangi bir kaygısı olmadığı bir gercek. Gectiğimiz gunlerde tum bu olaylara rağmen Huawei’nin satışlarının Cin’de arttığı da biliniyor. Huawei’nin en buyuk kaygısı olan ‘kuresel olcek’ sorununun nasıl cozuleceğini ise ilerleyen zamanlarda goreceğiz. WebTekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Binlerce Kez Test Edildiği Soylenen Huawei OS’un Akıbeti Ne Olacak?