Bugun Xiaomi tarafından yayınlanan bir teaser gorsel, Xiaomi Redmi 3’un tanıtım tarihini gosteriyor. Teaser gorsele gore Xiaomi Redmi 3, 12 Ocak tarihinde resmen ilan edilecek. Teaser goruntu telefonun tanıtım tarihinin yanı sıra, 5 inc ekrana sahip olacağının da bilgisini veriyor. Dahası, Redmi Note 3’te bulunan metal tasarım Redmi 3 uzerinde de kullanılacak. Telefonun arka kısmı teaser goruntude tamamen gorulebiliyor. Teknik ozellikleri ise aralık ayında TENAA sertifikası alırken ortaya cıkmıştı. Xiaomi Redmi 3'te 5 inc boyutunda 720p cozunurluklu bir ekran bulunuyor. Boyut olarak aralarında fark olsa da, TENAA uzerinde yayınlanan gorsellere gore cihazın on yuzu Xiaomi'nin kasım ayında tanıttığı Xiaomi Redmi Note 3 modeline benziyor. Xiaomi Redmi 3 gumuş, gri ve altın renkleri olmak uzere toplam 3 farklı renk seceneğiyle geliyor. Cihaz 8.5mm kalınlık ve 143 gram ağırlığında. Xiaomi Redmi 3, 1.5GHz hızında 8 cekirdekli işlemci, İşlemcinin ne olacağı tam olarak bilinmiyor ancak Mediatek MT6753 ya da yeni MT6755 Helio P10 işlemci olabilir. Son soylentiler Snapdragon 610 olabileceği yonunde) 16GB dahili depolama ve 2GB RAM gibi ozelliklerin yanı sıra, 4G (LTE) teknolojisini destekliyor. 8MP cozunurluklu arka, 5MP cozunurluklu on kameraya sahip olan akıllı telefon Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi ve Xiaomi'ye ait Mi arayuzuyle (MiUI) calışıyor. TEKNOLOJIOKU __________________