Webtekno
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Xiaomi
- Meitu, Akıllı Telefon Uretimini Xiaomi'ye Devrediyor
-
11-10-2019, 17:44:00Kayıtlı ÜyeMeitu, gectiğimiz yıl yaşadığı zararlardan dolayı akıllı telefon uretminden cekiliyor. Ayrıca uretim ve geliştirme sureclerini Xiaomi'ye devrediyor. Gectiğimiz iki yılda Cinli akıllı telefon ureticileri icin rekabet gittikce daha sert hale geldi. Bununla birlikte bircok geleneksel akıllı telefon ureticisi, akıllı telefon sektorunden cekildiğini duyurdu. Ancak bu durum, piyasadan cekilen teknolojilerinin gelecekteki urunlerde kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. Birkac gun once Meitu, 2018 yılına ait yıllık kazanc raporunu yayınladı. Mali rapora gore 2018 yılında şirket, yıllık %37,8 duşuşle 2,79 milyar yuan (0,42 milyar dolar) gelir elde etti. Duzeltilmiş net zarar 87,91 milyar yuan (13,09 milyar dolar) olarak kayıtlara gecti. Bu zarar, şirketin akıllı telefon sektorunde yaşadığı ciddi bir gerileme nedeniyle gercekleşti. Ek olarak finansal rapor, 2018 yılında akıllı donanım gelirinin bir onceki yıla gore %50,7 azalarak 1,84 milyar yuan (0,27 milyar dolar) olduğunu gosteriyor. Bu bağlamda Meitu, performans toplantısında akıllı telefon uretimlerinin bu yılın ortasından once tamamen durdurulacağını duyurdu. Ancak Xiaomi'nin uretim, tanıtım, araştırma ve geliştirmeden sorumlu olacağı ve Meitu'nun yalnızca satışlardan sorumlu olacağı acıklandı. Gecen yıl Kasım ayının başlarında Meitu, Xiaomi ile stratejik bir ortaklık ilan etti. Meitu, akıllı telefonunun marka imajını, imaj teknolojisini ve ikinci seviye alan adını kuresel olcekte Xiaomi Group'a lisanslayacak ve Xiaomi de yalnızca bu markanın ilgili teknolojilerini ve patentlerini kullanacak. Xiaomi cihazlarında, Meitu cekirdek goruntuleme teknolojisini kullandıktan sonra fotoğraf kalitesinin daha da artıracağı duşunuluyor. Ancak Xiaomi ve Meitu, gelecekteki urunlerinin Meitu telefonları olarak piyasa suruleceğini veya Xiaomi telefonlarının doğrudan şirketin cekirdek goruntuleme teknolojisini kullanacağını henuz acıklamadı.