Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer bundan yaklaşık 10 yıl once ilk iPhone cıktığında cihazla adeta dalga gecmişti. Kendisine yoneltilen iPhone sorusuna kahkahalarla gulen Ballmer, bu kadar yuksek fiyatlı bir telefonu kimsenin almayacağını ve Windows Mobile işletim sistemli telefonların daha iyi bir secenek olduğunu ifade etmişti. Ayrıca cihazda klavye bulunmaması nedeniyle mail gonderme gibi işlerin oldukca zor olduğunu iddia etmişti. Şimdiyse bu sozlerinde hatalı olduğunu acıkladı. Teknoloji devinin kendi donanımını uretmesi konusunda gec kaldığını itiraf eden Ballmer, Surface konusunda da acıklamalarda bulundu. Cihazın yonetim kurulunun desteğini arkasına almadığını belirten Ballmer, Surface RT’nin başarısız satışlarının işleri daha da kotuye goturduğunu ifade etti. Bill Gates’in de kendisiyle aynı fikirleri paylaşmaması uzerine başlayan bu surecin Ballmer’ı şirketin dışına ittiği biliniyor. Steve Ballmer, PC pazarında elde ettikleri başarıyı farklı alanlara taşımakta geciktikleri icin kotu bir sonuc elde edildiğini duşunuyor. Steve Ballmer’ın iPhone ile alay ettiği ve şimdilerde bir hata olduğunu kabul ettiği videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. Kaynak
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Eski Microsoft CEO’su: “iPhone konusunda yanıldım”