Apple’ın 23 Nisan kampanyasında kameranın arkasına Turk cocukları gecti. 8-12 yaş aralığında 16 yetenekli cocuk, dunyaca unlu “iPhone ile cekildi” kampanyasını 23 Nisan icin baştan yarattı. 23 Nisan’ın gelenekselleşmiş ruhuna uygun olarak, bu sefer cocuklar iPhone 7 kamerasının arkasına gecti ve kendi cocuksu dunyalarını fotoğraflayarak tum ulkeye armağan etti. Fotoğrafa merakı ve yeteneği olan 16 cocuk ceşitli okul ve fotoğraf kurslarından secildi. Ardından, cocuklara mentorluk yapmaları icin farklı tarzlara sahip fotoğrafcılar ve yonetmenler belirlendi. Cocuklarla 3 gun geciren mentorlar, onlarla hayallerinden, sevdikleri ve yapmaktan hoşlandığı şeylerden, neler cekmek istediklerinden bahsettiler. Konsept haline getirilen bu fikirler ve hayaller, İstanbul ve cevresinde yapılan ve 4 gun suren cekimler sonrasında gercek oldu. Ortaya 30.000’in uzerinde fotoğraf ve 1.000’in uzerinde video cıktı. 30 fotoğraf ve 5 video, kampanyanın temsilcisi oldu. Cekilen fotoğraflar 14 Nisan itibarıyla İstanbul’un sokaklarını renklendirirken, filmler de TV ve sosyal mecralarda yayınlanmaya başladı. Yaşları 8-12 arasında değişen Ada, Alp, Arda, Asya, Beliz, Ceylin, Ecrin, Emre, Emrecan, Eren, Esma, Melisa, Pamir, Tahsin ve Yunus, kampanya fotoğraf ve video cekimlerinde kendi alanlarında başarılı fotoğraf ve video sanatcıları Derya Turgut, Ekin Ozbicer, Elif Gulen Suyabatmaz, Emre Arslaner, Engin Guneysu, Hasan İlkay Ozduman, İdil Ergun, Nermin Er ve Ozan Koseibiş ile calıştı. Haberin devamında cocukların cektikleri karelerle ilgili yorumlarını gorebilirsiniz. Bu arada ilk defa bir Apple kampanyasında yerli bir şarkı kullanıldığını da hatırlatmakta yarar var. Barış Manco’nun “Arkadaşım Eşşek” şarkısının yer aldığı iPhone reklamını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Beliz E. 11 yaşında “Cektiğim tavşanlı fotoğrafı dev bir afişte okula giderken gorunce gozlerime inanamadım, cok heyecanlandım. Sonra da cektiğim videoların ikisi televizyonda cıkınca da cok hoşuma gitti. Hic unutamayacağım bir tecrube oldu benim icin.” Tahsin A. 10 yaşında “Cektiğim fotoğrafı dev duvarlarda gorunce cok heyecanlandım. Bu, bana 23 Nisan ile ilgili cok guzel bir anı oldu!” Melisa C. 11 yaşında “Arkadaşım eş arkadaşım şek arkadaşım eşşek. Komik eğlenceli ve biraz da tatlı ” “Tatlı bi şey karşımda duruyor, ben de onu cekiyorum, en guzeli bence!” Kaynak