Kahramanmaraş’ta lise oğrenimi surduren ve Safarideki guvenlik acıklarını bulmasıyla gundeme gelen Yiğit Can Yılmaz, Google ve Microsoft'un iOS uygulamalarında acıklar keşfetti. Bu iki uygulamada bulduğu sorunları guvenlik birimlerine ilettiğini soyleyen Yılmaz, gelecek yanıtı bekliyor. Bunun yanı sıra iOS'ta bir acık daha keşfettiğini belirten Yılmaz şunları soyledi: "Operator guncellemeleriyle ilgili, ciddi bir sorundu. Bu sorunu paylaşamayacağım cunku bu sorun hala duzeltilmedi. Apple bu sorunu Eylul veya Ekim ayı gibi duzeltecek. İlerleyen zamanlarda neticeye bakacağız, bu sorunla ilgili onur listesine eklenip eklenmeyeceğim de belli değil." Google ve Microsoft ile ilgili keşfettiği acıkların sorulması uzerine Yiğitcan Yılmaz şunları soyledi: "Apple, geliştiricilere bazı kurallara uymaları gerektiğini soyluyor fakat bazı şeyleri atladıklarını gordum. Bunu Google'a guvenlik sorunu olarak ilettim. Yaklaşık 2-3 hafta bu sorunları goruştuk, kendilerine bilgileri verdim ardından bu sorun duzeltildi. Son olarak Microsoft ile ilgili bir sorun buldum, ekip bu sorunu onayladı. Sorun yonlendirmelerle ilgiliydi. Kodlamalar yapılmamış atlanmış, bunları ben kendilerine ilettim. Sorunu duzelteceklerini soylediler ve yine IOS ile ilgili bir sorundu. Fakat bunun icin her hangi bir listede yayınlamayacaklarını soylediler. Yapılan guncellemelerin arından Microsoft guvenlik ekibi bu sorunun duzeltileceğini soyledi."
KAYNAK