Merakla beklenen Nokia 8’in tanıtım tarihi belli oldu. 10 yıl sureyle Nokia’nın isim haklarını satın alan HMD Global, Nokia 8’in 16 Ağustos’ta Londra’da gercekleşecek etkinlikte gun ışığına cıkacağını acıkladı. Uzun zamandır teknoloji dunyası tarafından merakla beklenen Nokia 8’in 5,3 inclik QHD OLED ekranla birlikte gelmesi bekleniyor. Snapdragon 835 işlemcisinden, Adreno 540 grafik işlemcisinden ve 6 GB / 8 GB RAM’den guc almasını beklediğimiz Nokia 8’de 4K video kaydedebilen ZEISS imzalı 13 megapiksellik cift kameranın yer alacağı belirtiliyor. Hatırlanacağı uzere kısa bir sure once HMD Global ve ZEISS, akıllı telefon sektorunde yeni goruntuleme standartlarını oluşturmayı amaclayan bir ortaklığa imza attıklarını duyurmuştu. Nokia 8’in ozelliklerine geri donecek olursak telefonda parmak izi sensorunun ve goz tarayıcı ozelliğinin de bulunacağı konuşuluyor. IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı olacağı soylenen yekpare aluminyum govdeli Nokia 8’in 589 eurodan satışa sunulması bekleniyor. Daha once ortaya atılan iddialarda Nokia 8 ile birlikte tanıtılacağı iddia edilen Nokia 9’un 749 eurodan satışa sunulacağı belirtilmişti. Yeni Nokia modelleriyle ilgili bilgilerin resmiyete kavuşması icin bir sure daha sabırlı olmamız gerekiyor. Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Nokia
- Merakla beklenen Nokia 8’in tanıtım tarihi nihayet belli oldu