Uzun zamandır akıllı telefon tanıtacağı soylentilerine karşılık Facebook, dun duzenlediği etkinlikle, yeni cihazını tanıtmadı ancak akıllı cihazlar icin geliştirilen yeni arayuzu Home'u duyurdu. Facebook'un California'daki Menyo Park'ta yer alan genel merkezinde basın toplantısı duzenleyen Zuckerberg, yeni yazılımın 12 Nisan'dan itibaren Google Play'den indirilebileceğini soyledi. Şirketin sanılanın aksine yeni bir telefon ya da işletim sistemi uretmediğine işaret eden Zuckerberg, Facebook'u Google'ın Android işletim sistemi ile calışan tum akıllı telefonların ana merkezi haline getirecek bir mobil deneyim geliştirdiklerini belirtti. Facebook'un kurucularından Zuckerberg, "yeni yazılım, kullanıcılara Android telefonlarda diğer hicbir platformda yaşayamayacakları bir deneyim sunuyor. Yazılım, tek tek uygulamaları kontrol etmek yerine Facebook iceriğini direk ana ekrana taşımayı amaclıyor. Urune Android telefonların ana ekranında yer aldığı icin 'Home' adını verdik. Urun, kullanıcıların Facebook bağlantıları ile ilgili uygulamaları bir arada sunuyor. Amacımız, insanların ihtiyaclarını uygulamaların onune koymak" dedi. Zuckerberg, kullanıcıların e-mail, haritalar ve diğer hizmetler gibi uygulamaları tek bir ana ekrandan gormelerine olanak tanıyan Home'u Facebook'un şimdiye kadarki en iyi versiyonu olarak niteledi. HTC First Facebook Home'un yuklu olarak geldiği HTC First modeli de tanıtıldı. Qualcomm cift cekirdekli işlemci kullanılan cihazda 1.4 GHz hızında calıştırılan Snapdragon 400 işlemcisinin icerisinde Adreno 305 grafik işlemcisi kullanılıyor. Facebook Home'un yanında Android 4.1.1 Jelly Bean işletim sisteminin kullanıldığı cihazda 1 GB RAM'e yer veriliyor. 4.3 inc buyukluğunde 1280 x 720 piksel cozunurluğunde ekranın yer verildiği HTC First'te 5 MP kamera yer alıyor. Cihazda ikinci bir on kamera da bulunuyor. HTC First, ilk olarak 12 Nisan'da AT&T tarafından 100 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. CEP TOWN
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- HTC HTC First Facebook Home ile geliyor.