Samsung'un sıradaki Galaxy modelinin ozellikleri boyle olacak.
Akıllı telefon pazarı bu yıl oldukca yoğun bir pazar yaşadı. Telefon ureticileri son teknolojiye sahip akıllı telefonlarını bir bir tanıttılar. Ancak şirketlerin yakın zaman icerisinde amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtması mobil kullanıcıların tepkisine yol actı. Sony’nin Xperia Z1’i pazara sunmadan Xperia Z2’nin geleceği haberleri gelmeye başlarken şimdi de Samsung’un Galaxy serisinin beşinci versiyonu hakkında bilgiler gelmeye başladı. Samsung son bombası Galaxy Note 3’u de tanıttıktan sonra Galaxy S5’in calışmalarına başladı.Peki Samsung Galaxy S5 uzerinde ne gibi değişiklikler yapacak? Gelen bilgiler doğrultusunda biz sizlere bu değişiklikleri anlatmaya calışacağız. İŞLETİM SİSTEMİ
Kendi Tizen isimli işletim sistemini geliştiren Samsung’un bu işletim sistemini Galaxy S5 uzerinde kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Tizen planlarını sır gibi saklayan Samsung, buyumesinde cok etkisi olan Android ile arasındaki bağı da korumak istiyor. Şirketin hem Tizen hem de Android işletim sistemi ile Galaxy S5 cıkarabileceği soylentileri de mevcut. Tizen geliştikce Samsung Android’den kopacaktır ancak Galaxy S5’in Android KitKat ile geleceği duşunuluyor. KAMERA
Galaxy S5 uzerinde OIS teknolojinin kullanılacağına kesin gozuyle bakılıyor. Aslında bu teknolojinin Galaxy Note 3 modelinde olması bekleniyordu ancak onun yerine Dijital Goruntu Sabitleme ozelliği eklendi. OIS teknolojisi fotoğraf deneyimine cok fazla ozellik ekliyor. Bunlar aşağıdaki gibi: Azaltılmış bulanıklık hareket yakalama Kamera yatay ve dikey dengeleri Stabilize kaydedilen goruntu değiştirilerek sensore optik yol Dijital Goruntu Sabitleme ile uyumluluk Maksimum buyutme uzaklaştırma hareketi icin kamera son derece hassas hale getirilebilir. KASA YAPISI
Bu haber bircok Samsung eleştirmenini mutlu edecek bir haber. Uzun zamandır tum amiral gemisi Galaxy S ve Note sersisinde Samsung, polikarbonat plastik malzeme kullanmıştı. Note 3’un metal bir kasa ile geleceği soyleniyordu ancak o da olmadı. Bunun yerine yapay plastik deri karışımı bir kasa ile karşımıza cıktı. Galaxy S5’in aluminyum ve magnezyum metallerle uretileceği Vietnam'a gonderilen Samsung muhendisleri raporları arasında yer alıyor. CIKIŞ TARİHİ
Galaxy S5’in cıkış tarihi kesin olarak bilinmiyor ancak, Samsung’un bu cihazı 14 Mart gibi tanıtacağı soyleniyor. Onumuzdeki yıl, metal kasa yapısı, OIS kamera ozelliği ve Tizen işletim sistemi ile calışan bir Galaxy S5 gorebilirsiniz. __________________