ABD Başkanı Donald Trump, "Turkiye'nin Suriye'nin kuzeyine duzenlediği hava harekatı icin yeşil ışık yaktığı" eleştirilerine "Kurtler 2'nci Dunya Savaşı'nda bize yardım etmedi" diye yanıt verdi.
Trump Beyaz Saray'daki acıklamasında "Kurtler kendi toprakları icin savaşıyor. Bugun cok guclu bir makalede belirtildiği gibi, bize İkinci Dunya Savaşı'nda yardım etmediler. Orneğin Normandiya'da bize yardım etmediler. Başka bircok savaştan da bahsediliyor. Bize ancak kendi toprakları icin yardım ettiler. Bu farklı bir şey" dedi.
Trump, sozlerini şoyle surdurdu:
"Kaldı ki biz Kurtlere, muhimmat olsun, silah olsun, para olsun yardım etmek icin cok buyuk meblağlar harcadık. Bununla birlikte Kurtleri seviyoruz."
[h=3]'DEAŞ savaşcıları AB'nin sorunu'[/h] Trump DEAŞ militanlarının Kurt guclerin denetimindeki hapishanelerden kacma olasılığıyla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:
"Avrupa'ya kacacaklar. Gitmek istedikleri yer orası. Evlerine donmek istiyorlar. Ama Avrupa onlara aylarca izin vermedi. Onları yargılayabilirlerdi. Ne isterlerse yapabilirlerdi. Ama her zamanki gibi, bir karşılıklılık yok."
[h=3]"PKK'yla ortaklık yaparsanız…"[/h] "Başkan Obama gibi PKK'yı (ortak olarak) alırsanız, bu zor bir durum. Cunku onlar Turkiye'nin olumcul duşmanları. Onları ortaklığa dahil etmek zor bir durum. Belki onlar icin de zor bir durum cunku uzun yıllardır birbirlerinden nefret ediyorlar."

Milli Savunma Bakanlığı harekatın bilancosunu acıkladı: 181 hedefi ateş altına alındı Barış Pınarı Harekatı'nda kara operasyonu başladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Harekat planlandığı şekilde devam etmektedir Topcu atışlarıyla vurulan Tel Abyad goruntulendi: Bolgede sessizlik hakim Hacı Bayram Cami'nde Barış Pınarı Harekatı icin Fetih Suresi okundu Komandoların karadan giriş yaptığı Resulayn'dan catışma sesleri yukseliyor