Samsung, Galaxy Note III kasasında yeni bir materyale yer verebilir Bir suredir amiral gemi modelleri de dahil olmak uzere coğu urunlerinde plastik ağırlıklı bir tasarıma yer veren Samsung, bu sayede hızlı uretim avantajından yararlanıyor ve on milyonlar seviyesinde stok sıkıntısı yaşamadan satış yapabiliyor. Ancak HTC One modelinde aluminyum kasa tasarımı oldukca beğenilmiş ve Samsung'a eleştiri okları gelmeye başlamıştı. Guvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere gore, Samsung materyal konusunda biraz endişelenmeye başladı. HTC One modelinin başarısını goren Samsung, yeni amiral gemi modelinde uretim kalitesini değiştirmeyi planlıyor. Bunun Galaxy Note III olduğu aktarılırken, tasarım konusunda Galaxy S4 modelinden cok farklı bir cizgi izlenecek. Galaxy Note III modelinde hangi materyal kullanılacağı bilinmiyor. Ancak Galaxy S4 modelinde aluminyum materyal fikri masada olmasına karşın, aylık 10 milyon uretim hedefinden sapmamak adına bundan vazgecilmişti. Galaxy Note III modeli nispeten daha az satış hedefine sahip olduğu icin Samsung yeni tasarımı pilot olarak denemiş olacak. Galaxy Note III modelinde donanım olarak 5.9/6.0 inclik Full HD AMOLED ekran, Exynos 5 Octa işlemcisi, 13MP cozunurlukte arka kamera, Android 5.0 işletim sistemi şeklinde ozellikler olacağı iddia ediliyor.
Kaynak: Donanım Haber