MSB, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesinin Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı direktiflere ilişkin goruntuleri, "Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin direktiflerini aldı." notu duşerek sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı.
[h=3]"ONLARLA GURUR DUYUYORUZ"[/h] Goruntulerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Akar'a soylediği şu sozler yer alıyor:
"Şahsınızda gerek kuvvet komutanlarına, gerekse kuvvet komutanlarımız ile birlikte tum ordumuza, ozellikle şahsım, milletim adına, bu terorle mucadelede, bu operasyonda Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. İnanıyorum ki Turk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ teror orgutlerine karşı buyuk bir başarı elde edecektir. Onlarla gurur duyuyoruz. Amacımız belli, acık ve net.
[h=3]"TEROR KORİDORUNU YERLE BİR EDİYOR"[/h] Teror koridorunu yerle bir edeceğiz, barış koridoru inşa edeceğiz inşallah. Bu bizim bir guvenli bolge hedefimizdir. Bunlar tamamıyla Suriye Halkına ve Turkiye'deki Suriyeli multeci kardeşlerimizin tekrar evlerine, topraklarına donmelerine yonelik bir adımdır. Tum Mehmetciklerimizi gozlerinden opuyor, Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Allah'tan yar, yardımcımız olsun"
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Turkiye'nin ABD ile Guvenli Bolge konusunda anlaşamamasının ardından Suriye'ye duzenlenmesi beklenen ve gunlerdir konuşulan harekat bugun saat 16.00'da başladı. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı adı verilen harekatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatıldığını duyurdu. Harekat kapsamında PKK/YPG hedefi jetlerle vuruldu. Havadan operasyon başlatan Turk ordusu sınırın saat 18.00 itibarıyla 25, 19:30 itibarıyla da 30 kilometre kadar icerisine girmeyi başardı.
Barış Pınarı Harekatı'nda TSK, 30 kilometre derinliğe girdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda goruştu Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin direktifler
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin direktifler