Birleşmiş Milletler Guvenlik Konseyi (BMGK), yarın Suriye gundemiyle acil olarak toplanacak. Turkiye'nin 'Barış Pınarı HarekÂtı'na başlamasının ardından İngiltere ve Fransa, BMGK'ya acil toplanma cağrısı yapmıştı.
Reuters haber ajansı, diplomatlara dayandırdığı haberinde, 15 uyeli Guvenlik Konseyi'nin İngiltere, Fransa, Almanya, Belcika ve Polonya'nın cağrısıyla toplanacağını bildirdi. Avrupa Birliği (AB), Turkiye'ye Suriye'nin kuzeyine başlattığı 'Barış Pınarı HarekÂtı'nı durdurma cağrısında bulundu. Ayrıca AB, guvenli bolge icin "odeme yapılmayacağını" ifade etti.
[h=3]ALMANYA HAREKATI KINADI[/h] Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, operasyonu "şiddetli bir şekilde kınadıklarını" soyledi. Maas, "Turkiye'nin Suriye operasyonları bolgenin daha da istikrarsızlaşmasına yol acacak. Turkiye'nin Suriye operasyonları IŞİD'i yeniden guclendirebilir" ifadelerini kullandı.
[h=3]ABD'DEN İLK TEPKİ[/h] ABD'nin Suriye'den cekilme kararına sert tepki gosteren ismlerden Cumhuriyetci Senator Graham, Turkiye'nin harekÂtı başlatmasına da benzer bir tepki verdi. Twitter uzerinden paylaşımlarda bulunan Graham,"Eğer haberler doğruysa ve Turkiye Suriye'ye girdiyse cehenneme giden yolun taşları doşenmektedir. Kurt muttefiklerimiz icin dua edin, onlar Trump hukumeti tarafından umarsızca terk edildiler. Bu adım IŞİD'in tekrar ortaya cıkacağının garantisidir. Erdoğan'ın ağır bir bedel odemesi icin Kongre'ye liderlik edeceğim. Başkanı hÂl zaman varken yol değiştirmeye ve işleyen bir guvenli bolge sistemine donmeye cağırıyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]NATO: TURKİYE'NİN ORANTILI OLACAĞINI İNANIYORUM[/h] NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Turkiye'nin itidalli davranacağına, faaliyetlerin orantılı ve olculu olacağına inanıyorum" acıklamasında bulundu.
Kaynak: AA
BM Guvenlik Konseyi, Suriye gundemiyle 'acil' olarak toplanacak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- BM Guvenlik Konseyi, Suriye gundemiyle 'acil' olarak toplanacak