Ozellikle ateistler tarafından sıkca sorulan Allah bizi neden yaratma gereği duydu/ neden sınava sokma gereği duydu ? sorusuna CEVAP!

Her gun okula gelen arkadaşın Ahmet bir gun okula gelmese ne duşunursun ? Acaba Ahmet okula neden gelmedi diye sorarsın . Bunu sorarken kendini Ahmetin yerine koyup ,acaba ben Ahmet olsam ne yapardım diye duşunursun .Şimdi, Allah c.c. insanı nicin yarattığını bize bildiriyor,nasıl yarattığını da bildiriyor , ama neden yaratma gereği duyduğunu bildirmiyor. Aynı Ahmet'e sorduğun gibi Allah neden bizi yaratma gereği duydun diye sorarsan kendi aklınıda Allahın ki ile bir tutumuş oluyorsun . Yani aslında bilincsizce ben Allah olsaydım neden insanı yaratırdım diyorsun. İşte tam bu nokta da insan mantık hatası yapıyor . Allah c.c. bir insan değildir ve beyinle sınırlı değildir ,iki tane tamamen farklı şeyi birbiriyle kıyas yapamazsın .Bu felsefede de bilinen bir şeydir. Sonuc itibarı ile bu soruya cevap yoktur cunku soru hatalıdır. Hatalı olan bir soruya asla cevap verilemez. Ornek: Londra'nın 8 milyon nufusu vardır. Sen Belcika'nın başkenti olan Londra'nın nufusu kac diye sorarsan, buna 8 milyon diye cevap verilmesi yanlıştır , cunku Londra Becika'nın başkenti değildir.Sorgulamayın demiyoruz... Her şey sorgulanır, hatta islamda bizzat duşunmeyi teşvik ediyor. Ama sorgulamanın son noktası budur, eğer bu sorunun cevabını bilseydik asıl o zaman mantıksız olurdu. O zaman Allah ile ilim yonunden bir farkımız olmazdı ve o zaman Allah ,Allah olmazdı (İhlas suresi 4. ayet: Onun hicbir dengi yoktur) Onemli olan doğru sorgulamaktır ! Son olarak bir soru: Peki bu yazdıklarımı anlayacak kadar aklınız var mı? Sorun bitmiştir. Daha fazla bu konu uzerinde durmaya gerek yok, buna itiraz edecek olan ateistleri inkar icin bahane arayanlar olarak goruyorum.