Oncelikle herkese selamun aleykum.. Adım seyfettin .. İstdenim ve 19 yaşındayım .. vBulletin forum kurdurcak olan abilerim , kardeşlerime yardımcı olurum. Konuyu baltalamak icin , vBulletin ucretli script demeyin.. Bunu bende biliyorum ama, Once bi vB'ni kurarsın JeLsoft seni yakalıyana kadar bi bakarsın forum'un Tutuluyormu tutulmuyor mu. Buna gore ya lisans'ını alırsın , yada smf yada mybb'ye gecersin.. Hatta belkide , forumu kurar Tutturur ve lisans parasını reklamlardan cıkarırsın.. Ney ise ustadlarım.. vBulletin Kurulum , PLug-in yazılım , tema yazılım , ranks - button yapım . herturlu konuda ulabilirsiniz.. Host firması değilim.. Konu baltalamak icin hostun fln varmı demeğin. Firma acıp yerel belge alacak kadar ne zamanım oluyor nede param var.. Vps'im var kendim kullanıyorum .. ama bundan host satmıyorum.. Bende reseLLer alıp , netten varez script kurup domain bayiliğim bile olmadan host satmasını bilirim. Fakat boyle bişey benlik değil . Ya işimi doğru yaparım yada yapmam .. Uzun konuştum.. vBuLLetin hakkında ulabilirsiniz . Hatta host , domain alıcak arkalarada yardımcı olabilirim.. Oğrenciyim ucret hakkında anlabiliceğimize eminim.. __________________