Ela Quality Resort Otel Genel Muduru Ali Tunc Batum, Antalya'da bu yıl doluluk oranlarının yaz aylarında yuzde 90 olacağını soyledi. Batum, Antalya'da 7 ay boyunca dolulukların istenilen seviyede olduğunu ancak otellerin 5 ay boyunca boş olduğunu da ifade etti.

Rus turistin tercihini Turkiye’den yana kullanması ve Avrupa’da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’daki otellerin doluluk oranı yuzde 85-90 duzeyine ulaştı. Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Otel Genel Muduru Ali Tunc Batum, “Nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Ukrayna’daki calkantılı donemde yapılan rezervasyonların azalmasına bağlı olarak haziran ayında Rusya bolgesinden gelenlerin sayısında kucuk bir duşuş oldu. Fakat temmuz ve ağustos ayına yaptırdıkları rezervasyonlarla Rus turist sayısı, hazirandaki duşuşu fazlasıyla telafi ediyor. Mısır’da krizin yaşandığı 2011 Turk turizmi icin doluluğun yuzde 90’ların uzerine cıktığı mutlu bir yıldı. Bu yaz Antalya dolulukta rekor yılı olan 2011’i yakalayacak gibi gorunuyor.” dedi. Ela Otel’in muşterilerinin buyuk coğunluğu Rusya bolgesinden gelen turistlerden oluşuyor. Tunc Batum, “Yaz doluluk oranları yuzde 90, 12 aylık doluluk ise yuzde 60. Antalya’da oteller yılın 7 ayı istenen dolulukta, 5 ayı ise daha boş.” diye konuştu.

Antalya bolgesinde 270 kadar 5 yıldızlı otel olduğuna dikkat ceken Tunc Batum, gıda urunleri başta olmak uzere her turlu tuketim maddesini yurticinden temin eden otellerin her birinin kucuk birer fabrika gibi calıştığını soyledi. Otellerdeki dolulukla birlikte mevsimlik personel istihdamı da ust duzeye cıktı. 538 oda ve 6 villadan oluşan Ela Otel’de 500 daimi, ihtiyaca gore 250 yazlık personel calıştırdıklarını belirten Batum, sektorun son 2 senede yaşadığı en buyuk problemin, otellerin birbirinden tecrubeli eleman transfer etmek olduğunu soyledi. Batum, kendilerinin ise Ela Akademi’de personele turizm eğitimi vererek kendi elemanlarını yetiştirme yoluna gittiğini ifade etti. Dolu mevsimde otelde 1.800 muşteri kalırken bunların ucte biri cocuk oluyor. “Cocuklu ailelerin tercih ettiği” bir otel olduklarını belirten Batum, muşterilerin yuzde 35’inin daha once otelde kalanlardan oluştuğunu ifade etti.

Ekonomi muhabirlerine turizm sezonunu değerlendiren Ela Quality Otel Genel Muduru Ali Tunc Batum, otelin sahibi olan Ozak Grubu’nun yeni oteller de acacağını soyledi. Batum’un verdiği bilgiye gore grup, Demre ve Didim’de de tatil koyu tarzında yeni oteller acacak. Didim’deki otelle ilgili izinler daha erken tamamlanacak ve bu otelin 2016 yazında işletmeye acılması planlanıyor. İstanbul Balmumcu ve Kazlıceşme ile İzmir’de de bir şehir oteli acılacak. Ozak GYO şehir otellerini kendi mi işletecek yoksa uluslararası bir zincire mi kiralayacak buna henuz karar vermedi. Ancak Didim ve Demre’deki otelleri ise Ela Quality’de olduğu gibi kendi işletecek.

http://turizmguncel.com/haber/antaly...ur-h19566.html