BHMA ortaklarından Yeşim Tokcan, BHMA'nın da Turkiye distribitoru olduğu AHLEI hakkında şu bilgileri aktarıyor:

"Educational Institute - AH&LA, 1953 yılında Michigan State Universitesi'nde kurulmuş ve turizm ve otelcilik alanında dunyanın en yetkin kuruluşlarından biri olmuştur. Eğitimin amacı, turizm sektorune yurt ici ve yurt dışında calışacak nitelikli personel yetiştirmek ve sektor calışanlarının bilgi duzeyini yukseltmektir. Eğitim dili İngilizce olmakla beraber, tercihen Turkce olarak da yurutulebilmektedir. Bugune kadar yaklaşık 35 bin kişi EI-AH & LA’nın eğitimini almış ve 100’u aşkın kitap, video ve CD gibi araclarından yararlanmıştır. Halen dunya uzerinde 1200 universite, yuksekokul ve ozel eğitim kurumu, AHLEI destekli turizm ve otelcilik eğitimi vermektedir. AHLEI tarafından verilen sertifika ve diplomalar, uluslararası gecerliliği olan tek belgelerdir ve bu alanda yapılabilecek en kalıcı yatırımdır."

BHMA'nın sektor icin bir ihtiyactan cok mecburiyet olduğunu vurgulayan Tokcan, İnsanların neden BHMA'yı tercih etmeleri gerektiği konusunda şu avantajları sıralıyor:

"BHMA, uzmanlık alanlarına uygun, uluslararası diploma ve sertifika sağlamaktadır.
BHMA, kendini ispatlamış guncel ve profesyonel eğitim materyalleri sağlamaktadır.
BHMA, video ve CD gibi ek materyallerle eğitimleri desteklemektedir.
BHMA, oğrencilerine yurtdışı universitelerine girişlerinde kullanabilecekleri dunya capında tanınan ve kabul edilen standartlarda krediler sağlamaktadır.
BHMA, American Hotel and Lodging Association ağı uzerinden, lisanslı tum universitelerce ve otellerce tanınma ozelliği sağlamaktadır.
BHMA, otelciliğin ceşitli konuları ile ilgili kendini ispatlamış ve guncel mufredatlar onermektedir.
BHMA, dunya ve Turkiye uzerinde işe yerleştirme imkÂnı vermektedir."

BHMA'da ağırlama sektoru icin patronlardan genel mudurlere, departman mudurlerinden supervisor’lara, kısaca her seviyeye eğitimler verip, oğrencilerini uluslararası gecerliliği olan sertifikalarla
uğurlayan bir eğitim kurumu. Restoranlara, otellere, ve uzmanlaşmış diğer alanlara (spor, aktivite, sosyal kulupler, kruvaziyerler, SPA’lar, fuar merkezleri, taksi ve transfer işletmeleri) dair sertifika programları bulunan BHMA, teoride olduğu kadar uygulamalı eğitimde de oldukca profesyonel."

Staj, uygulamalı meslek eğitim programının vazgecilmez bir parcasıdır" diyen Tokcan şu bilgileri veriyor:

"BHMA eğitimler suresince oğrencilere, beş yıldızlı ve uluslararası otellerde staj imkÂnları, mezuniyet sonrasında kariyer planlaması ve işe yerleşme konusunda danışmanlık sağlıyor."

KAYNAK