BİZİM ESAS MUHTAC OLDUĞUMUZ ŞEY
...Her say ebedi alemde, saadet aleminde, bÂki sumbuller verecek mahiyette boyle izan ve kabul edilirse insan en buyuk mahalik karşısında dahi tereddut etmeden gozunu kırpmadan hak bildiği hakikat bildiği istikametten dur olmayacak ve ilerleyecektir. Butun miskinliğimizin, butun uyuşukluğumuzun, metotdan uzak bulunuşumuzun, dunyayı her şey sayışımızın ve fırsat ele gectiği zaman onu değerlendirişimizin altında ahirete olduğu gibi inanmama hastalığı ruh haleti yatmaktadır. Eğer bir sahabi anlayışı ve idraki icinde ahirete inanmış olsaydık; nefsim adına otesini arz edeyim, nefsim adına arz edeyim de başkasının kafasına mızrak ve kılıc sokmayayım. Başkasının ruh ve hissiyatını rencide etmeyeyim.
Ben rahat doşekte yatmazdım. Ben nefsim adına en kucuk mameleke sahip olmazdım. Ben Resulu Ekrem gibi hasır uzerinde yatar uzerime bir battaniye alırdım. Milletim sefalet icinde cırpınırken, milletim imansızlığın cenderesine kıstırılırken, genclik adım adım mahv edilirken benim bir varlığım ve mamelekim olmazdı. Soğukta emanet bir cubbeyle dolaşırdım Emanet bir ayakkabıyla carşıda gezerdim. Ve bu halimle mevlanın huzuruna gidersem kovulacağım endişesi vardır icimde cunki birinci işi ihmal etmiş bir insan olarak manen kolu kanadı kırık bir mucrim olarak rabbimin huzurunda bulunmaya mudrikim.
Nefsim adına soyleyeyim. Derdin buyukluğu, azamet ve ihtişamı karşısında hala beşeri zevklerimi duşunmeyi terk edemedim. HÂla yemenin kavgasını vermeyi terk edemedim. HÂla gece yatarken altıma bir yumuşak doşek sermeyi terk edemedim. HÂla aklımdan kadını kızı cıkaramadım…cıkaramadım ve hicap altında eziliyorum.
Duşunun, fani şeyleri vermeden bÂki şeyler elde edilemez. Maddi ve manevi mahrumiyette ve katlanmadan muvaffakiyet elde edilemez. Ağlanmadan gulunemez, ıstırap cekmeden saadete erilemez. Milleti kurtarmayı duşunuyorsanız burokratik yollardan millet kurtarılamaz. Bu milletin başında sadece elbisesi sırtında ki olan kimseler olduğu zaman millet kurtulacaktır. Şahsı adına yatırımıyla, şahsı adına devlet kurmasıyla, şahsı adına tesisatıyla, aile efradı adına tesisatıyla milleti kurtaracağım diye kahramanlık sevdasıyla milletin başında arzı didar edenler sadece sine-i millette umit kırmış, onları bedbinliğe itmişlerdir.
Omer gibi insanlar, giysisi sırtında bineceği şey devlet hazinesinde. Gandhi gibi insanlar, altında ot olan insanlar, milletleri kurtaracak bunlardır. Ve bizi kurtaracak nesil de bu nesildir. Cenab-ı hak bu neslimize bahş ettiği zaman burokrasiyi ruyasında dahi duşunmeyen bu nesli bize bahş ettiği zaman milletimizin kurtarılması mevzuunda umit var olacağız.
Universite değil bizi kurtaracak. Gonuldur, aşktır, heyecandır. İlim dediğin şey sonra ilim adamının yapacağı şeydir. Cok basit şeydir. Atom ussu kurmak, fuze ussu kurmak cok basit şeydir. Ama ben goruyorum ki, gezdikce gordukce goruyorum ki, yuz elli seneden beri ceşitli kimselerin elinde oyuncak haline getirilen Turkiye ve alem-i islam ileri goturelim diye her mudahalede on sene geriye gitmektedir. Siyasi, gayri siyasi her darbede ve idareye her mudahalede on sene geriye goturulmektedir.
Bu kem talihliler, bu şom ağızlılar, bu yarasa bakışlılar milletin kaderine vaziyet ettiği muddetce bu millet bir adım ileriye gitmeyecektir. Belki her sene on sene geriye gidecektir. İşte Batı ve işte ağlanacak durumumuz Âlem-i islamla beraber.
Oyleyse bizim esas muhtac olduğumuz şey; aşktır, heyecandır, imandır, hasbiliktir, fedakarlıktır, milleti icin yaşamaktır, kendisini feda etmektir. Varsa bu pazarda bezi olan, varsa bu anlayışa iştirak eden gelsin beraber calışalım. Bırakalım burokrasiyi, gezelim koy koy dolaşalım. Hasbiliğimizi ve samimiyetimizi goturelim.
Ve bu işi duzelteceğimiz Âna kadar soz verelim Allah’a, Resulullaha soz verelim…yumuşak doşekte yatmayacağız… ağlayacağız gulmeyeceğiz… ıstırap cekeceğiz ve dilenmeyeceğiz…
Kaynak : menba.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ...:::Bizim Esas Muhtac Olduğumuz Şey:::...