Konuyla ilgili olarak TurizmGuncel’e bilgi veren Vefatur ve Medyentur acentelerinin Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, Umre’ye yonelik en yoğun donemin başladığı şu donemde buyuk bir ucak sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Mevcut havayollarını talebi karşılamadığını belirten Ceylan, “Amacımız vatandaşı sağlıklı olarak goturup getirmek. 2014 yılı icin Umre’ye 30 bin yolcu planladık. Diğer firmalarla birlikte bu sayı daha da artacaktır. Umre organizasyonu yapan irili ufaklı 150 tane acente var” değerlendirmesinde bulundu.

Şu anda yolcularını THY ve diğer havayolu şirketleri ile ucurmaya calıştıklarını belirten Mehmet Ceylan, bunun da hem maliyetleri yukselttiğini, hem ucuşların otel giriş cıkışlarına denk gelmemesi nedeniyle yolcuyu mağdur ettiğini soyledi. Ceylan, “Pegasus’a izin verilmemesinin nedeninin ne olduğunu bilmiyorum. Gecen yıl uctu ve cok rahatladık. Talebin yukseldiği donemde, mevcut ucuşlar yeterli gelmiyor. Yeni şirketlerin ucması hem maliyetleri duşurur, hem de yolcuyu rahatlatır. Suudi otoriteleri Pegasus’a izin vermişken bizim Sivil Havacılık Genel Mudurluğu’nun neden izin vermediğini anlamıyorum” dedi.

KAYNAK