Antalya Ramada Oteli’nde 18 Ocak’ta duzenlenen ANSİAD’ın 24. Kuruluş yıldonumu kutlamasında Ayhan Bektaş’a odulunu Avrupa Birliği Bakanı ve Başmuzakereci Mevlut Cavuşoğlu verdi. OTI Holding’in elde ettiği başarıda, Antalya’nın potansiyeline duyduğu guvenin buyuk rol oynadığını belirten Ayhan Bektaş, konuşmasında iş, medya ve sanat dunyasının onde gelenlerine seslenerek, turizme adım attığı 1992 yılından bu yana Antalya’nın turizmdeki rolune ve gelişimine vurgu yaptı.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) geleneksel hale getirdiği Yılın İş Adamı odulunu bu yıl faaliyetleriyle Turk turizminin gelişimine onemli katkılar sağlayan OTI Holding Yonetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş aldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmuzakereci Sayın Mevlut Cavuşoğlu, Kultur ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Abdurrahman Arıcı,
Antalya Vali Yardımcısı Sayın Turan Eren’in yanı sıra pek cok milletvekili ve Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın da katıldığı gecede, OTI Holding Yonetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Antalya’nın potansiyeline guvenmek gerektiğini belirtti.

975 BİNİ ANTALYA'YA OLMAK UZERE TOPLAM 2,4 MİLYON TURİST
Ayhan Bektaş, OTI Holding’in temelini oluşturan ilk şirketi ODEON Tours’u 1992 yılında Antalya’da kurdu ve turizm sektorune odaklanarak buyudu. Bugun OTI Holding; Turkiye’nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Polonya, İspanya, Mısır, BAE, Tayland ve Gurcistan’daki iştirakleriyle tur operatorluğu, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve guvenlik ana alanlarında faaliyet gosteriyor. Capital Dergisi’nin hazırladığı “Global 50 Turk Şirketi” listesinde yurt dışı cirosu ile 3. sırada yer alan OTI Holding, 17 iştirakiyle, 4 bin profesyonel calışanıyla, 30’a yakın ulkede, 5 kıtada faaliyet gosteren global bir marka haline geldi. OTI Holding, 2013 yılında, 1 milyon 79 bini Turkiye’ye olmak uzere, toplamda 2,4 milyon turiste hizmet verdi ve bu turistlerin 975 bini Antalya’ya getirdi.
"ODUL OTI HOLDİNG'İN TURK TURİZMİNE KATKISININ BİR SONUCUDUR"
OTI Holding’in geldiği noktada, Antalya’nın potansiyeline duyduğu guvenin buyuk rol oynadığını belirten Ayhan Bektaş, teşekkur konuşmasında “OTI Holding’in elde ettiği bu başarıda emeği gecen herkese; aynı hedefe inanmış ve odaklanmış buyuk bir ozveriyle calışan tum OTI ailesine teşekkur etmek istiyorum. Zira biliyorum ki; bugun aldığım Yılın Başarılı İş Adamı odulu, OTI Holding’in başarısının; Antalya’ya ve Turk turizmine sağladığı katkının bir sonucudur. Bu odulde; yonetim kurulu uyelerimizden rehberlerimize, otellerimizde calışanlardan ust duzey yoneticilerimize kadar herkesin, tum OTI ailesinin payı vardır ve bu odul hepimizin ortak gururudur.” dedi. Ayhan Bektaş konuşmasını turizm sektorunun onde gelenlerine, turizme gonul verenlerine seslenerek “Antalya’nın potansiyeline guvenin” mesajıyla tamamladı.
KAYNAK