Eşsiz guzellikteki travertenleri, şifalı termal suyu ve cevresindeki antik kentleriyle her mevsim ziyaretcileri kendine doğru ceken Pamukkale’de hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Hafta ici ve hafta sonunda uğrak tatil rotaları arasında yer alan Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistler, travertenlerde yurumenin ve şifalı sularına girmenin tadını cıkartıyor

"Gişe sayısının arttırılması gerekiyor"
Denizli Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Pamukkale’deki hareketliliğin hafta sonunda gozle gorulur şekilde arttığını soyledi.

Bu yıl giriş kapılarından alınan rakamların mutluluk verici olduğunu ifade eden Şen,"Pamukkale’ye bu yıl gelen ziyaretci sayısı muthiş bir şekilde arttı. Hafta ici gunluk ziyaretci ortalamamız 11 bini buluyor. Hafta sonu ise bu rakam 17 bine kadar cıkabiliyor. Bugun Pamukkale’yi 17 bin kişi ziyaret etti diyebiliriz. Giriş kapılarında uzun kuyruklar oluşuyor. Misafirlerimizin beklememesi icin gişe sayısının arttırılması gerekiyor." dedi.
Şen, Pamukkale Oren Yeri’nde tatil suresince gozlenen hareketliliğin cok sevindirici olduğunu sozlerine ekledi.

"Harika bir yer"
Moldova’dan gelen Stanislav Lon da ailesiyle birlikte Pamukkale’ye gezdiklerini ifade ederek,"Gecen yıl buraya tek başıma gelmiştim. Bu yıl ise ailemi getirdim. Ailem burayı cok beğendi. Harika bir yer, gelecek yıl da gelmeyi duşunuyoruz." diye konuştu.

Pamukkale’ye ilk kez ziyaret eden matematik oğretmeni Sema Cağdaş ise İstabul’dan geldiğini belirterek, "Burası harika bir yermiş. İnanılmaz bir turist akını var. Kendimi cennette gibi hissediyorum. Butun arkadaşlarıma buraya gelmeleri konusunda tavsiyelerde bulunacağım." ifadelerini kullandı.
AA