• Ben gelmedim Dava icin, benim işim Sevi icin (Yunus Emre)
• Duşunuyorum da, Duşuncelerin En guzeli, Senin Beni Duşunup Duşunmediğini Duşunurken, Duşunduğunu Duşunmek Olsa Gerek Diye DUŞUNUYORUM
• Uzaklıklar kucuk sevgileri yok eder buyukleri ise yuceltir tıpkı ruzgarın mumu sondurup ateşi yukselttiği gibi
• Ben seni sectim sen benim icin yalan dunyadaki tek gerceksin
• Sevgiliyi aylarca goremeyen aşığa, sevgili icin akan gozyaşı bile guzeldir
• Ruzgar alabildiğine hırcın, yağmur alabildiğine inatcı, yureğin onlara inat sanki bir liman...Tıpkı gozlerindeki huzur gibi ..
• insanlar bir kırmızı gul peşinde koşarken, ayakları altında ezilen papatyaları gormezler!!!
• Aşk gunah olmayacak kadar masum,kole olmayacak kadar ozgur,unutulmayacak kadar derin,umulmayacak kadar yakın,tek başına yaşanmayacak kadar takımdır.
• Nice insanlar gordum ustlerinde elbise yok...nice elbiseler gordum iclerinde insan yok
• Hayat kazanmayı oğrendik ama Yaşamayı oğrenemedik.
Hayatımıza yılları kattık ama yıllara hayat katamadık.
• En surekli aşk karşılığı olmayan aşktır
• Aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur
Sevdiğiniz zaman aşk o kadar buyuktur ki bir butun olarak icimize sığmaz sevdiğimiz insana doğru yayılır.
• Erkekler kadınların ilk aşkı,kadınlar erkeklerin son aşkı olmak ister.(Oscar Wilde)
Hicbir şey insan kadar yukselemez ve onun kadar alcalamaz.
Hakiki arkadaşlık sıhhatten farksızdır,kıymeti ancak elden gittikten sonra anlaşılır.
İyi olmak kolaydır zor olan adil olmak.
Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hicbir şey kalpleri birbirine bağlamaz.
Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını cıkarıp risk aldığında ilerleyebiliyor
• Ne olurdu bir yaprağın daha olsa!Bak sevmiyor işte beni hain papatya!.
• Sen benim hayatımda olduğun surece, ne sen kimseye rakip ne de kimse sana rakipti.. Cunku sen benim icin daima tektin ..
• Sen bir guneşsin ekvatorda, bense kutuplarda bir yıldız. Asla birleşemeyecek iki şeydi varlığımız
• İnsan gitmesi gereken yere yureğiyle beraber gitmelidir. Yoksa gittiği yerde barınamaz
• Aksı reddetmek,gunesin batisini gormekten uzuntu duyduğun icin doğusunu izlemekten zevk almayı reddetmeye benzer.
• Her gun birbirini gormenin tadı başka,ayrılıp kavuşmanın tadı başka.
En tatlı balın bile fazlasının tadı bile bıkkınlık verir.
Kucuk şeylere gereğinden cok onem verenler,elinden buyuk iş gelmeyenlerdir.
Hic kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.
Calışmak hayat,duşunmek ışıktır.
Sana nasıl davranılmasını istersen sende başkalarına oyle davran fakat ilk iyi davranışı sen yap.
Yumuşak olma ezilirsin sert olma kırılırsın.
Gecmiş dert icin yakınmak ,yeni dert edinmektir.
Eğer herkes dost sandığı kimselerin birde kendi arkasızından soylemiş olduklarını duysaydı,dunyada dost kalmazdır.
Dunyada Paylaşıldıkca buyuyen tek şey sevgidir. Haydi o zaman paylaşalım.
• Aşık olmak olabildiğim en guzel şeydi
Ben beni bildim bileli ne ben beni buldu kendimde
ne de kendim beni buldu bende...
Esaret dağlarında gul olmaktansa, hurriyet dağlarında diken olmayı tercih ederdim.
• Cicekler ruzgarın şiddeti ile, erkekler kızların ihaneti ile solar
• Şu gulen cehreme bakıpta sanmayın ki bahtiyardır her kahkahamın altında binlerce hıckırık vardır
• biz birbirimize donmuş iki ayna gibiyiz. İcimizde binlerce olsa da goruntumuz biz sadece birbirimizi goruruz...
•
• Neden durmadan yağıyorsun yağmur, neyi ıslatmak istiyorsun? cadde ıslak, kaldırım ıslak! gozlerimi ıslatmak istiyorsan eğer, onlar zaten ıslak!!!
•
• Eğer aşkta guzel bir an varsa oda baskalarını bastan cıkartan o yureğin benim icin kan ağladıgı zamandır...!
•
• calışkanda zamanla yıpranır tembelde aradaki fark, biri yukselerek diğeri surunerek yıpranır
•
• Hissettiğin hisleri hissettiğini hissettiğin an hissettiğin his AŞKTIR.
•
• insanların umudunu kırma.. belki de sahip olduğu tek şey odur
•
• Yuzukte başka isim , yurekte başka isim olmaz
•
• Gercekleştiremediğimiz Hayallerimizin Sembolu, AĞLAYAN COCUK
•
• Gidenler Yokluklarıyla Değil , Giderken soyledikleri Sozlerle Acı Veriler
•
• soz ağzınızdan cıktımı size hakim olur. Soylemedikce siz ona hakim olursunuz
•
• Askı reddetmek; gunesin batisini gormekten uzuntu duyduğun icin doğusunu izlemekten zevk almayı reddetmeğe benzer
•
• Aşkımıza nokta koyma;sana bir kucak dolusu virgul
getirdim!!!
•
• Seni asil insanların basit aşkıyla değil basit insanların asil aşkıyla seviyorum!!
•
• Beni ateşlere at butun vucudum yansın;yalnız kalbimi bırak cunku orada sen varsın!
•
• Eğer bir gun beni unutacak olursan gecmişte kalan gunleri hatırla.
•
• dunyayı guzellikler kurtaracak bir insani sevmekle başlayacak herşey
•
• Yaşamak bir ağac gibi tek ve hur ve Bir orman gibi kardeşcesine ..
•
• Hicbir zaman cıktığın kapıyı carpma, gunu birinde donmek isteyebilirsin.
•
• umarım sevgime layık olmayan sen ahıma kurban olmaya alışırsın
•
• İnsanlar her ne kadar sonbaharı ayrılık mevsimi kabul etmişlerse de, kaderde ayrılık varsa sonbaharı beklemez.
•
• Yağmuru sevdiğini soyluyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni acıyorsun, Guneşi sevdiğini soyluyorsun ama guneş acınca golgeye kacıyorsun, Ruzgarı sevdiğini soyluyorsun ruzgar cıkınca pencereni ortuyorsun.
İşte bundan korkuyorum cunku beni de sevdiğini soyluyorsun.
•
• aşk bir gule benzer cicek kısmında aşkın sonsuzluğunu yaşarsın ,diken kısmında ise sonsuz acıları yaşarsın.
•
• Bulutlar yağmasada yağmur yukludur sevmesini hissetmesini bilene
•
• seni aklıma duşuren yercekimi değil ;yalancı yıldızlar
oyle uzaksın ki;
uflesem soğuyacaksın....sarılsam okyanus
•
• Umuda kurşun sıksa da olum,
Umuda kurşun işlemez GULUM
•
• Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hicbir şey kalpleri birbirine bağlamaz.
•
• tecrube insanın hayatta yaptığı hataların toplamıdır
•
• ONCA MAZLUMUN GONULDEN KOPAN AHLARI
ELBET İNDİRİR BİR GUN TEPENİZDEN LANETULLAHI (M. Akif Ersoy)
• Eğer guzelliği icinizde taşımıyorsanız, dunyanın neresine giderseniz gidin onu bulamazsınız
•
• bir meyhane buldum mezarlığın karşısında. eğer bana geri donecek olursan,ya meyhanedeyim ya da tam karşısında...
aşk gozlerde başlar,dudaklara iner,tekrar gozyaşı olarak bir daha akar
bir gozyaşı olmak isterdim. gozlerinde doğup,yanaklarında yaşayıp,dudaklarında olmek icin...
butun gun uyuyorum diye bana deli diyorlar. budalalar ruyamda seni gorduğumu bilmiyorlar
•
• ozlemek guzeldir, ozluyorsa ozlenen beklemek guzeldir, gelecekse beklenen ve sevmek guzeldir, seviyorsa sevilen...
•
• Ne zaman coller deniz denizler col olursa,guneş doğmayı unutup ay cimene duşerse,dağlarda nilufer camlarda gul biterse,işte o zaman seni unutup başkasını SEVERİM!
•
• Sil baştan yaşama şansım olsaydı eğer kusursuz olmaya calışmaz rahat bırakırdım yureğimi korkmazdım daha cok riske girip sana aşık olmaktan!!!!
•
• Mutluluk; Tasa icinde yaşarken bir anlık dinlenmedir.
•
• Olgun insan guzel soz soyleyen değil,soylediğini yapan ve yapabileceğini soyleyen adamdır.
İnsanı taş yada kırık kalpli yapan bu dunyadan gidiyorum beni nereye gomerlerse gomsunler.....
HAYATTA NEYİN ONEMLİ OLDUĞUNU KEŞFETMEK İCİN BİR FELAKET BEKLEMEMEK GEREKİR.
Seni seviyorum diyebiliyorsam bu sende butun insanlığı bir anlamda butun canlı olan her şeyi ve yine sende kendimi seviyorum demektir.
• Sevmek sacak altına sığınan gocmen kuşun kar tanecikleri arasında ucuşan beyaz tuyunu gorebilmektir.
•
• Gerci sarp ve zorludur sevginin yolları. Sizi kanatlarının altına almak ve kollamak isterse cekinmeyin.
•
Ama bilin ki o kanatların altından bir kılıctır ki cekilir ve vurur inletir sizi.
•
• Dosttan bol şeyde yok dunyada,dosttan bulunmaz şeyde.
•
Dostların sıkıntıda iken onları mutlu oldukları zamankinden daha cok ara.
•
Duşmanlarınızı sevin cunku kusurlarınızı yalnız onlar acıkca soyleyebilir.
Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmakta değil aynı zamanda aranan kişi olmaktır
Evlenmek kafese benzer icindekiler cıkmak icin,dışlardakiler girmek icin uğraşır.
Guler yuzle soylenen bir yalanı bir anda yuttuğumuz halde acı gerceği ancak damla damla yutarız.
Silgi kullanmadan resim cizme sanatına hayat denilmektedir.(John Christian)
• Unutma Ki ;
İnsan Sevebildiği Kadar İnsandır.
•
• Gercek aşklar bitmesini bilen aşklar olduğuna gore,insanlar ya hep sahte aşklarıyla evlenir,yada evlenerek aşklarını sahteleştirir.
•
• ben seni dun sevmedim cunku dun bitti ben seni bugun sevmedim cunku bugun bitecek ben seni yarın sevdim cunku yarınlar hic bitmeyecek.
•
• bende Mecnundan fuzun aşıklık istiadı vardır,aşıkı mecnun memem mecnunun ancak adı vardır.
•
• Yaşamak Gecenin Tum Karanlığına Rağmen Buğulu Bir Cama Guneşi Cizebilmektir YAŞAMAK DİRENMEKTİR
•
• Ara Sıra İsyana Yonelik Olsalda Hatırla ki Evreni Yargılamak İmkansızdır Onun İcin Kavgalarını Surdururken Bile Kendi Kendinle Daima Barış İcinde OL
•
• bu gece kayarken yıldızlar gokyuzunden ve gozumden yaşlar suzulurken dilek tutmadım ilk defa sadece teşekkur ettim tanrıya bu gece yanımda olduğun icin!!!
•
• Kalbim seni unutacak kadar adi ise;Duygularım onu parcalayacak kadar ASİLDİR.
•
• senden başka hicbir şeyi olmayan ben benden başka cok şeyi olan sana acıyorum...
•
• Seni sevmek acıların en buyuğu olsa gerek,seni duşunurken gozyaşı dokmek yaşanabilecek en buyuk sevinc demek.
•
• Bir serceydim suruden ayrılmış,gokyuzunde kaybolmuş,oysa bir kartalmış avlanmaya cıkmış gelmiş bula bula beni bulmuş
•
• Ağlamak istiyorsanız asla yapmayın. Cunku, bir yerlerde sadece sizin bir guluşunuz icin yaşayan birileri mutlaka vardır
•
• Bir insana gereğinden fazla değer verirsen ya onu kaybedersin yada kendini...
•
• yağmur, mutluluğuma golge duşurmek icin yağıyorsun aldırmıyorum. Niyetin beni ıslatmaksa ben zaten ağlıyorum
•
• Dunyada iki kor var;biri benden başka herkesi goren sen diğeri senden başka kimseyi goremeyen ben.
•
• DUYGULARINIZI BELLI ETMEKTEN ASLA OZUR DILEMEYIN BURADA GERCEKLER SIZDEN OZUR DILESIN
*HATIRLARMISIN!SEN DOGDUGUNDA SEN AGLARKEN HERKEZ GULUYORDU .OYLE BIR OMUR GECIRKI HERKEZ AGLASIN OLDUGUNDE SEN MUTLULUKLA GULUMSE.
*SEVEREK YASAMAK HAYATTAKI EN BUYUK MEYDAN OKUMADIR!
• Ben Yalnızlığımı Anladığım Zaman Caresiz Kaldım (Tuğce)
• Seni benim kadar seven varsa, sana benim kadar hasret kalsın
• insanın insana verebileceği en olumsuz hediyedir sevgi (Bilal)
• Unutma ki her seven adsız kahramandır insan sevebildiği kadar ve sevebildiği muddetce insandır
•
• Eğer bir gun aşkın olurse onu doğduğu yere gom!!! ( kalbine )..
• sana olan askım,sağır bir ressamın kristal bir yuzeye dusen gulun sesini cizdigi zaman bitecek
•
• insanları yaşlandıran yıllar değil ulaşamadığı arzularıdır bende sana ulaşamayarak bir yaş daha yaşlandım.
•
• Seninle bir pergelin iki ayrı kolları gibiyiz ne kadar donersen don yine aynı yerde karşılaşacağız
•
• Dunyanın dort bir yanında dostlarım var dostlar ki bir kerecik selamımı almamışlar bir kerecik selamlarını almamışım ve yine dunyanın dort bir yanında duşmanlarım var duşmanlar ki kanıma susamışlar kanlarına susamışım ,
•
• Eğer sevdiğin seni terk etmişse onu kendi haline bırak donerse senindir,Donmezse zaten hicbir zaman senin olmamıştır
• ,,
• Yaşamak bir ağac gibi tek ve hur ve bir orman gibi kardeşcesine
•
• Beni sana kavuşturacak tek şeyin olum olduğunu bilseydim, azrail in gelmesini beklemezdim.
•
Bugunu yaşıyorsam eğer, gelecek gunlerin seni getireceğine inandığım icindir.
Hayatın en guzel şeyini sana vermek isterdim. Ama seni sana veremem ki.
•
Daima gulumse; cunku dudaklarınla yapabileceğin ikinci en iyi şeydir
alıntıdır...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- GUzel SOzler