Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yucel, “Dunyada deniz, kum, guneş turizmini en iyi yapan şehirlerden biriyiz. Alanya’daki her eve turizmden kazanc giriyor” derken ALTİD Başkanı Burhan Sili de “Doğu Avrupa ulkelerinde elimizi guclendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
TurizmGuncel
ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz’ın girişimleriyle Letonya Otelciler Birliği Başkanı Janis Pinnis ve Genel Sekreter Santa Graikste ikili ilişkileri guclendirmek ve ortak calışmalara imza atmak icin Alanya’ya geldiler. Sırasıyla Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yucel’i ziyaret eden ikiliye Başkan Sili, Konsolos Şaşmaz ve ALTİD Yonetim Kurulu Uyesi Kerem Sidar eşlik etti. Son olarak heyet Kahya Otel’de duzenlenen toplantıda ALTİD Yonetim Kurulu uyeleriyle bir araya geldi.

“DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYİZ”
Misafirlerini makamında ağırlayan Kaymakam Harputlu, “Daha once Letonya’da kısa sureliğine bulunmuştum. Bizler gibi misafirperver değerli bir halkları var. Ortaklaşa yapılacak etkinliklerde destek vermeye hazırız dedi” dedi.
“HER ULKEDEN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ”
Yabancı sivil toplum kuruluşlarını cok onemsediklerini soyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yucel de, “Dunyada deniz, kum, guneş turizmini en iyi yapan şehirlerden biriyiz. Alanya’daki her eve turizmden kazanc giriyor. Şehrimizin ekonomisi turizme bağlı. Bu sebeple belediye olarak sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte aynı amac icin calışıyoruz. ALTİD ve Letonya Otelciler Birliği arasında yapılacak işbirliği protokolune gereken desteği vereceğiz. Kucuk buyuk demeden her ulkenin turizm pastasından daha fazla pay alabilmek icin calışacağız” dedi.
“KALİFİYE PERSONEL İHTİYAC ACIĞINI AZALTACAĞIZ”
Bu ziyaretteki temel amacın iki ulke arasındaki dostluğu ve turizm ilişkilerinin guclendirilmesi olduğunu soyleyen ALTİD Başkanı ve Turkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Yonetim Kurulu Uyesi Burhan Sili ise “Burada yapılan goruşmelerin ikinci ayağı da Letonya’nın başkenti Riga’da olacak. Otellerin karşılıklı pazarlanması ve Erasmus gibi oğrenci projeleriyle turizm eğitimine katkı sağlamak ve kalifiye personel ihtiyac acığını en duşuk seviyeye cekmek adına calışmalar yuruteceğiz. Calışan personel ve oğrenci değişimleri yapacağız. Bu konularda protokol imzalayacağız. Letonya Fahri Konsolosumuz Sayın Nurkan Şaşmaz ile birlikte hareket ettiğimiz bu surecte bizlere destek olan Sayın Kaymakamımız Mustafa Harputlu, Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yucel’e kurumum adına teşekkur ediyorum. Fuar tanıtımları ve bu tip oluşumlarla Doğu Avrupa ulkelerinde elimizi daha da guclendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“İKİ ULKENİN KUVVETLİ YONLERİNİ BİRLEŞTİRECEĞİZ”
Letonya Otelciler Birliği Başkanı Janis Pinnis de ziyaretle ilgili şoyle konuştu: İki derneğin temel fonksiyonu olan turizmi canlandırmak adına uc ana başlık altında mutabık kaldık. Pazarlama, eğitim ve ortak projeler konularında protokol yapacağız. Eğitimdeki amac, sadece turizme hizmet eden veya edecek olan oğrencilerin değil bu sektore oğrenci yetiştiren oğretmenlerin de eğitimi olacak. Pazarlama konusunda iki ulkenin avantaj ve dezavantajlarının olduğunu fark ettik. Kuvvetli olduğumuz yonlerimizi birleştirerek ortak pazarlama stratejileri geliştireceğiz. Proje olarak da iki ulke turizmine artı değer sağlayacak konularda calışmalar yapacağız.”