İsvec İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden ile biraraya gelen İzmir Ticaret Odası (İTO) Yonetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Kişi başı milli geliri 50 Bin Doları bulan İsvec'ten alım gucu yuksek turistleri İzmir'de ağırlamak istiyoruz. Bunun icin İsvecli turizmcileri kentimizde ağırlamaya, İzmir'i tanıtmaya hazırız" dedi.
İsvec İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, İsvec İzmir Fahri Konsolosu Yiğit Tatış, Ticaret Sorumlusu Sevin Yalcın ve Business Sweden Programı Danışmanı Burak Gunay, İTO Yonetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Başkonsolosu Theres Hyden 10 Ekim'den başlayarak bir yıl boyunca İzmir'de ceşitli yerlerde duzenlenecek 'İsvec İzmir'de' adlı programındaki etkinlikler hakkında Demirtaş'a bilgi verdi. Bu etkinlikler kapsamda İzmir Ekonomi Universitesi'ni de ziyaret ederek bir konferans verdiğini belirten Hyden, eğitim kalitesi ile oğrencilerin İsvec'e olan ilgisinden cok etkilendiğini soyledi.
İTO Yonetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmir'de duzenleyecekleri tum etkinliklere destek vermeye hazır olduklarını soyledi. İsvec ile ozellikle turizm alanındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Demirtaş, başkonsolosa İzmir'in turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Demirtaş, "Kentimizde turizm sadece guneş ve deniz turizmi ile kısıtlı değil. Tarihi ozellikleri, gastronomi kulturu, sağlık turizmi gibi daha pek cok farklı turizm alanında turistleri ağırlayabiliriz. Kuzey Avrupa'dan pek cok turist ozellikle sağılık turizmi icin geliyor. Biz de bu turizm potansiyelini daha iyi tanıtmak icin Odamız bunyesinde bir turizm mudurluğu kurduk, Cin'den Fransa'ya kadar cok geniş bir yelpazede kentimizi tanıtıyoruz" dedi.
İsvec'in 10 milyonluk nufusuna karşın kişi başına milli gelirinin yaklaşık 50 bin dolar olduğuna dikkat ceken Demirtaş, "Bu nedenle İsvecli turistleri kentimizde gormek istiyoruz. Cunku biz İzmir'de herşey dahil turizm değil, yuksek harcama yapan turistleri ağırlayacağımız butik bir turizm anlayışını benimsiyoruz. Onumuzdeki donemde İsvec'te turizm fuarlarına katılarak kentimizi tanıtacağız. Ayrıca İsvec'ten seyahat acenteleri, basın temsilcileri ve turizmcilerin yer alacağı bir heyeti İzmir'de ağırlamak istiyoruz. Daha yeni bu şekilde Fransız turizmcileri ağırladık. Alım gucu yuksek İsvecli turistleri İzmir'de ağırlamak istiyoruz ve bunun icin calışacağız" diye konuştu.
Başkonsolos Hyden ise ozellikle sağlık turizmi konusunda işbirliği yapılmasını destekleyeceklerini belirterek, İsvec'te de Turk turistleri ağırlamak istediklerini soyledi. Diğer yandan İzmir'de halihazırda İKEA, Tetrapak gibi İsvecli firmaların faaliyette olduğunu, bunlara yenilerinin eklenmesi icin calıştıklarını belirten Hyden, "Business Sweden isimli karşılıklı işbirliğini ticareti arttırmayı hedefleyen bir programımız var. Bu program ile birlikte onumuzdeki donemde tekstil ve inşaat başta olmak uzere ceşitli sektorlerde karşılıklı heyet ve ikili goruşme organizasyonları gercekleştirilebiliriz" dedi. (DHA)
TurizmAktuel
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- PDU ® İzmir’in gozu zengin İsvecli turistte