Başkent Universitesi Kurucu Rektoru Prof. Dr. Mehmet Haberal, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Yiğit Bulut'ın kendisi hakkındaki sozlerine ilişkin, "Yiğit Bulut denilen şahıs acıklamaları ile milletimizi yanıltmaya calışmıştır. Şahsıma isnat edilen konularla ilgili hesabımı kamuoyu onunde ve millete hizmetin cezasız kalmayacağını adeta ispat etmeye calışan zihniyetlerin işgal ettiği makamlarda gereği şekilde verdim. Temenni ederim ki, her kişi ve kurum da hesabını verebilsin" acıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Uyesi Yiğit Bulut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli'nin tedavi gorduğu Başkent Universitesi Hastanesi'nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili tartışma yaratan paylaşımlar yapmıştı.
Yiğit Bulut o paylaşımlarında ozetle, "Bu haberal denilen adama hayat boyu guvenmedim, guvenmem... Eğer sayın Bahceli hala oradaysa acilen başka hastaneye nakil edilmeli!" ifadelerini kullanmıştı. MHP kanadından ise cok sert tepki gelince Bulut paylaşımlarını silmek zorunda kalmıştı.
Yiğit Bulut [h=3]HABERAL'DAN ACIKLAMA GELDİ[/h] Yaşananların ardından Mehmet Haberal'dan acıklama geldi.
Haberal acıklamasında, "Şahsıma isnat edilen konularla ilgili hesabımı kamuoyu onunde ve de sucsuzluğun 'sucluluk' olarak kabul edildiği, başka bir deyişle millete hizmetin cezasız kalmayacağını adeta ispat etmeye calışan zihniyetlerin işgal ettiği makamlarda gereği şekilde verdim" ifadelerini kullandı.
Haberal acıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:
"Son gunlerde basında şahsımla ilgili gercek dışı beyanlarıyla kendisini hayatımda sadece 2 kez gorduğum Yiğit Bulut denilen şahıs acıklamaları ile milletimizi yanıltmaya calışmıştır. Bu kişi gecmişte Kanal B' ye calışmak icin muracaatta bulunmuş, kurallarımıza uymadığı icin kendisine gorev verilmemiştir.
[h=3]"BAHCELİ BENİ ARAYARAK TEŞEKKUR ETTİ"[/h] MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahceli 23.09.2019 tarihinde Başkent Universitesi Ankara Hastanesine ust solunum yolları şikayetleriyle başvurmuş, 6 saat kendisine gerekli tedavi sağlanmış ve hastanemizden yuruyerek taburcu edilmiştir. Daha sonrasında Sayın Devlet Bahceli beni arayarak teşekkur etmiştir.
Ulkemizin gecmiş donemlerinin Başbakanı Merhum Bulent Ecevit de acilen Başkent Universitesi Ankara Hastanesine getirilmiş kendisi, hastanemizde 10 gun kadar bir surede tedavi edilmiş bu tedavi esnasında hastanemizde bakanlar kurulu toplantısı yapmıştır ve 27.05.2002 tarihte sağlıklı bir şekilde gorevine devam etmek uzere teşekkur ederek hastanemizden taburcu edilmiştir. Maalesef 4 yıl sonra 05.11.2006 tarihinde ebediyete intikal etmiştir.
Ozetle;
Şahsıma isnat edilen konularla ilgili HESABIMI KAMUOYU ONUNDE VE DE SUCSUZLUĞUN "SUCLULUK" olarak kabul edildiği, başka bir deyişle millete hizmetin CEZASIZ kalmayacağını adeta ispat etmeye calışan zihniyetlerin İŞGAL ettiği makamlarda gereği şekilde verdim.
Cunku, her zaman hedefim ve gorevim DEMOKRASİ ve HUKUK KURALLARI icerisinde ulkemi YUKSELTMEK VE YUCELTMEK olmuştur.
Temenni ederim ki, HER KİŞİ VE KURUMDA HESABINI VEREBİLSİN."
[h=3]YİĞİT BULUT NE DEMİŞTİ?[/h] Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Uyesi Yiğit Bulut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli'nin tedavi gorduğu Başkent Universitesi Hastanesi'nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili dikkat ceken paylaşımlarda bulunmuştu.
[h=3]"ACİLEN BAŞKA HASTANEYE NAKLEDİLMELİ"[/h] "Bir noktanın da altını cizmeliyim" diyen Yiğit Bulut paylaşımında, "2001 krizi ve Mehmet Haberal'ın hastanesi'ne teslim edilen Ecevit! Ve sonrası yaşananlar. Bu Haberal denilen adama hayat boyu guvenmedim, guvenmem... Eğer Sayın Bahceli hala ordaysa acilen başka hastaneye nakil edilmeli!" ifadelerini kullandı.
[h=3]"UYARDIM, CEKİLİYORUM"[/h] Yiğit Bulut devamında ise şunları yazdı: "Neyse ben 2001'i bazıları gibi internetten okumadım! YAŞADIM! Uyarımı yaptım! Soyleyeceğimi soyledim! Gerekirse isim saat yıl yer olarak da acıklarım! SAYIN BAHCELİ'ye sorun YİĞİT BULUT SİZİ SEVER Mİ DİYE! Ben soyledim, uyardım, cekiliyorum! Hoşcalalın!"

Yiğit Bulut'un Bahceli ile ilgili paylaşımı MHP'lileri cıldırttı