Olay, gecen yıl 7 Temmuz'da Bursa'nın Nilufer ilcesi Gorukle Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesini Azerbaycan'da bırakarak Turkiye'ye gelen Ahıska Turku Suleyman Nufarov, Suleyman Kebiz'in yanında bir inşaatta calışmaya başladı. Bir sure sonra işten ayrılan Nufarov, alacağı olan 300 lirayı istemek icin Kebiz'in yanına gitti. İkili arasında cıkan tartışma kavgaya donuştu. Kavga sırasında Kebiz, masanın uzerinde bulunan bıcağı Nufarov'a sapladı. Ağır yaralanan 1 cocuk babası Suleyman Nufarov, kaldırıldığı Uludağ Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Suleyman Kebiz de tutuklandı.
[h=3]KASTEN ADAM OLDURMEK SUCUNDAN YARGILANIYORDU[/h] Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam oldurmek' sucundan muebbet hapis cezası istemiyle acılan davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Suleyman Kebiz ile olen Suleyman Nufarov'un duruşma icin Azerbaycan'dan gelen annesi Sandare Nufarov ve taraf avukatları hazır bulundu. Kebiz daha once verdiği "Olay gunu Suleyman Nufarov 300 lira olan alacağını istemek icin yanıma geldi. Vereceğimi soyledim. 'Bugun senden o parayı fazlasıyla alacağım' deyince 'Kimse benden fazla para alamaz' diyerek, tepki gosterdim. Bunun uzerine tartışma buyudu. Suleyman bana sandalye ile vurdu. Ben de karpuz kestiğimiz bıcağı kendimi korumak icin elime aldım, rastgele salladım. Bu sırada Suleyman omzumdan tutup beni kendisine cevirdi bıcak da ona denk geldi. Suleyman'ın hastanede olduğunu oğrendim" ifadesini tekrarladı.
[h=3]"KEŞKE BEN OLSEYDİM"[/h] Cumhuriyet savcısını muebbet hapis cezasını carptırılmasını mutalaa etmesinin ardından son sozu sorulan Kebiz ağlayarak, "Keşke ben olseydim, bu olay yaşanmasaydı. Olaydan sonra kacmadım. Kendim teslim oldum. Pişmanım, bunları yaşamak istemezdim" dedi. Anne Sandare Nufarov da sanığın cezalandırılmasını istedi.
[h=3]İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI[/h] Mahkeme, Suleyman Kebiz'i once muebbet hapis cezasına carptırdı. Ardından da cezayı iyi hal ve tahrik indirimi uygulayarak, 15 yıla duşurdu.
Kaynak: DHA