Alacatı Kaybolan Lezzetler Festivali, 6-8 Haziran tarihleri arasında gercekleşti. Tanıtma Genel Muduru İrfan Onal’ın da onderlik ettiği festivale, yurtdışından ve Turkiye’den cok sayıda gurme, yazar ve turizmci katıldı.

Alacatı Kaybolan Lezzetler Festivali’nin tanıtım toplantısı, Alacatı İmrenhan Otel’de gercekleşti. Toplantıya başta Tanıtma Genel Muduru İrfan Onal ve İzmir İl Kultur ve Turizm Muduru Abdulaziz Ediz ve organizasyonun moderatoru Celal Uysal olmak uzere cok sayıda yetkili ve gazeteci yazar katıldı.
Ceşme Kaymakamı İnci Sezer Becel toplantıda şunları soyledi; “Alacatı yaklaşık 2 aydır bir belediye kasaba olmaktan mahalleye doğru bir geciş yaptı. Yapmış olduğu etkinliklerle her gecen gun ismini o kadar ileriye taşıyor ki, ozerkliğini ilan etmiş durumda. Kaybolan Lezzetler Festivali’nin de Alacatı’ya bir hareketlilik katacağını duşunuyorum. Ulkemizde son donemde yemek, cok onemli bir uğraş haline gelmeye başladı. Yemek yemenin bir kultur olduğu bir doneme geldik. Bu tur festivaller cok daha onem kazanacaktır. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum”
İZMİR VE CEVRESİNİN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYORUZ
Tanıtma Genel Muduru İrfan Onal da şunları soyledi; Alacatı ve butik turizm ve kaybolan Lezzetler Festivali deyince bir anda heyecanlandık. Biz de koşarak bu festivale destek olmak icin buraya geldik. Dunya turizmi surekli gelişiyor. Gelişirken, ceşitleniyor da… Cok onemli ceşitlerinden biri de gurme turizmi… Biz İzmir ve cevresinin bu alanda kendini geliştirme cabası icinde olmasını gormekten buyuk mutluluk duyuyoruz. Bakanlık muşavirliklerimiz aracılığıyla İzmir ve cevresinde faaliyetler duzenliyoruz. Bunu her ay, yurtdışında cıkan basın yayın organlarında da gorebiliyoruz. Bu festivalin ilki yapılıyor ama ilkini destek vermek cok onemli. İnanıyorum ki, bundan sonrakiler daha kolay olacaktır. Ancak ilkini anlamak ve anlatmak her zaman daha zordur. Bu nedenle yanınızdayız. Umarız kurumsal bir festival olur.
İzmir İl Kultur ve Turizm Muduru Abdulaziz Ediz de İzmir’in sağlıklı beslenme konusundaki yeni acılımlarını anlattı. Ediz, “Alacatı’daki yeni yapılanma surdurulebilir bir şekilde devam eder. Bu festivali tum dostların sahiplenmesini diliyoruz” dedi.
Unlu gurme Gokcen Adar da, gunumuz mutfağıyla ilgili bilgiler verdi. Turkiye’nin mutfak değerlerinin cok fazla olduğunu anımsatan Adar, “Ancak biz ne yazık ki, kendi değerlerimizi yeterince tanımıyoruz. Kendi değerlerimizi kucumsuyoruz. Bu noktadan hareketle kendi değerlerimizi tanıtmak istiyoruz. Bu amacla, bu organizasyonu duzenledik” dedi.
Kaynak

Alacatı Kaybolan Lezzetler Festivali’nin tanıtım toplantısı, Alacatı İmrenhan Otel’de gercekleşti. Toplantıya başta Tanıtma Genel Muduru İrfan Onal ve İzmir İl Kultur ve Turizm Muduru Abdulaziz Ediz ve organizasyonun moderatoru Celal Uysal olmak uzere cok sayıda yetkili ve gazeteci yazar katıldı.
Ceşme Kaymakamı İnci Sezer Becel toplantıda şunları soyledi; “Alacatı yaklaşık 2 aydır bir belediye kasaba olmaktan mahalleye doğru bir geciş yaptı. Yapmış olduğu etkinliklerle her gecen gun ismini o kadar ileriye taşıyor ki, ozerkliğini ilan etmiş durumda. Kaybolan Lezzetler Festivali’nin de Alacatı’ya bir hareketlilik katacağını duşunuyorum. Ulkemizde son donemde yemek, cok onemli bir uğraş haline gelmeye başladı. Yemek yemenin bir kultur olduğu bir doneme geldik. Bu tur festivaller cok daha onem kazanacaktır. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum”
İZMİR VE CEVRESİNİN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYORUZ
Tanıtma Genel Muduru İrfan Onal da şunları soyledi; Alacatı ve butik turizm ve kaybolan Lezzetler Festivali deyince bir anda heyecanlandık. Biz de koşarak bu festivale destek olmak icin buraya geldik. Dunya turizmi surekli gelişiyor. Gelişirken, ceşitleniyor da… Cok onemli ceşitlerinden biri de gurme turizmi… Biz İzmir ve cevresinin bu alanda kendini geliştirme cabası icinde olmasını gormekten buyuk mutluluk duyuyoruz. Bakanlık muşavirliklerimiz aracılığıyla İzmir ve cevresinde faaliyetler duzenliyoruz. Bunu her ay, yurtdışında cıkan basın yayın organlarında da gorebiliyoruz. Bu festivalin ilki yapılıyor ama ilkini destek vermek cok onemli. İnanıyorum ki, bundan sonrakiler daha kolay olacaktır. Ancak ilkini anlamak ve anlatmak her zaman daha zordur. Bu nedenle yanınızdayız. Umarız kurumsal bir festival olur.
İzmir İl Kultur ve Turizm Muduru Abdulaziz Ediz de İzmir’in sağlıklı beslenme konusundaki yeni acılımlarını anlattı. Ediz, “Alacatı’daki yeni yapılanma surdurulebilir bir şekilde devam eder. Bu festivali tum dostların sahiplenmesini diliyoruz” dedi.
Unlu gurme Gokcen Adar da, gunumuz mutfağıyla ilgili bilgiler verdi. Turkiye’nin mutfak değerlerinin cok fazla olduğunu anımsatan Adar, “Ancak biz ne yazık ki, kendi değerlerimizi yeterince tanımıyoruz. Kendi değerlerimizi kucumsuyoruz. Bu noktadan hareketle kendi değerlerimizi tanıtmak istiyoruz. Bu amacla, bu organizasyonu duzenledik” dedi.
Kaynak
__________________