Şimdi oturup kendi amelimizin bi muhasebesini yapalım.. Bizler cennete gitmeyi isteriz cehennemin ateşinde yanmayı kimse istemez zaten. Ama cenneti ne kadar hakediyoruz ne kadar istiyoruz bu dunya gozumuzu ne kadar karartmış acaba bunların farkındamıyız. Hele ki boyle bi devirde gunahtan kacmak icin neler yapıyoruz. Kimsenin hakkına girmemek gerek tabi ki gunahtan kacan insanlar vardır ama coğumuzun gozleri o kadar kararmışki gunahtan kacmak yerine gunaha koşuyoruz. Alkol zina kumar vs. Kac tane babayiğit yoldan gecen mini etekli kıza ben bakmıyorum diyebilir yada kacımızın dilinde kufur eksik. Allah'a inanıyoruz, Elhamdulillah muslumanız. Ama kacımız islamiyetin gereklerini tam olarak yerine getiriyo. Hadi tam olarak gectim. 5 vakit namazı kac kişi kılıyo. Namaz dinin direği diye boşuna dememişler namaz insanı Allah'a yakınlaştırır gunahtan uzaklaştırır. O cok gitmek istediğimiz cennete her nefeste bi adım daha atarsınız. Ama dunya o kadar gozumuzu karartmış ki olacakları bile bile biz cehenneme koşuyoruz. Allah yardımcımız olsun..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cenneti Ne Kadar Hakediyoruz ?