Cebrail, Kabe'nin kapısı yanında bana imamlık etti. İlk gun fecir doğarken sabah namazını, guneş tepeden ayrılırken oğleyi, her şeyin golgesi kendi boyu olunca ikindiyi guneşin ust kenarı ufukta kaybolurken akşamı, gun kararınca yatsıyı kıldık. İkinci gunse sabah namazını hava aydınlanınca, oğleyi her eşyanın golgesi kendi boyunun iki katı olunca, ikindiyi hemen bundan sonra, akşamı iftar saatinde, yatsı namazını gecenin ilk ucte biri dolunca eda ettik. Cebrail aleyhisselam şoyle dedi. Evvelki Peygamberlerin olduğu gibi senin kılacağın beş vakit namazın da eda edileceği zaman budur. ummetin gunde beş kere namazlarını bu kıldığımız iki vaktin arasında kılsınlar.
Şimdi sanki olaya ortadan girmiş gibi oldum.
Mirac kandili yaklaşmakta. Allahu Teala bize omur verirse, mirac kandilini inşallah kutlayacağız. Bu gunun yaklaşması hasebiyle mirac olayını burada yazmaya karar verdim. Belki daha once bir cok defa bu konu acıldı, ancak inanıyorum ki bu sefer oldukca detaylı ve hemen hemen her onemli konun uzerinde durularak yazılacak ve ortaya cok guzel bir paylaşım cıkacak. İnşallah herkese faideli olur.