Konya'nın Kulu ilcesinde, dolandırıcılıktan gozaltına alınan şupheli, polislerin trafikte tartıştıkları surucuye işlem yapmak icin inmesini fırsat bilip, sivil polis aracının direksiyonuna gecerek, kactı. O anlar, kameraya yansırken, sivil polis aracı terk edilmiş halde bulundu.
Olay, cumartesi gunu saat 22.30 sıralarında Kulu ilcesi Konya- Ankara karayolu Hastane kavşağında meydana geldi. Lastik tamircisi Ufuk Can Kınalı, yonetimindeki 42 M 0102 plakalı ustunde cakar lambası bulunan mobil yol yardım minibusuyle sanayi sitesindeki iş yerinden, ilce merkezine giderken, onune, akaryakıt istasyonundan 06 BGH 213 plakalı hafif ticari arac cıktı. Kınalı ile ticari aractaki 3 kişi arasında yolda tartışma yaşandı.
[h=3]DİREKSİYONA GECİP GAZA BASTI[/h] Tartışma sırasında hafif ticari aracta bulunan 3 kişi, kendilerinin polis olduğunu belirtip, Kınalı'nın minibusunu sağa cekmesini istedi. Hafif ticari aractan inen Ankara Emniyet Mudurluğu Siber Suclar Şubesi'ne bağlı 1'i komiser, 3 polis memuru, Kınalı'yı gozaltına almak istedi. Bu sırada 'ATM dolandırıcılığı' iddiasıyla hakkındaki yakalama kararı nedeniyle Konya'da gozaltına alınıp, sorgulanmak uzere Ankara'ya goturulen şupheli, direksiyon başına gecip sivil polis aracıyla kactı. Polisler aracın peşinden koştu, ancak yakalayamadı. Olay anı ise mobil yardım minibusundeki sesli arac kamerasına yansıdı.
[h=3]SİVİL POLİS ARACI TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU[/h] Olayın ardından bolgeye sevk edilen cok sayıda polis ekibi, şuphelinin yakalanması icin calışma başlattı. Polislere ait tabanca ve tufeğin icinde bulunduğu sivil polis aracı dun, polislerin aracta unuttuğu cep telefonunun sinyali sayesinde yaklaşık 25 kilometre ileride Kulu- Kırıkkale yolu Koşker Mahallesi'nde terk edilmiş bulundu.
[h=3]POLİSLERDEN ŞİKAYETCİ OLDU[/h] Kacan şupheliyi arama calışması surerken, Ufuk Can Kınalı, gozaltına alınmak isterken kendisini dovup, orantısız guc kullandıklarını iddia ettiği 3 polis memuru hakkında şikayetci oldu. Kınalı'nın talebi uzerine şikayetci olduğu kişilerin polis olması nedeniyle, soruşturma jandarmaya devredildi.
[h=3]3 GUN İŞ GOREMEZ RAPORU ALDI[/h] Aldığı darbeler sonucu 3 gun iş goremez raporu aldığını belirten Ufuk Can Kınalı, kamera kayıtlarını da delil olarak sunduğunu belirterek yaşadıklarını anlattı. Kınalı şoyle konuştu: "Mobil yol yardım aracıyla sanayiden Kulu ilcesine normal hızla gelirken, bir akaryakıt istasyonundan sivil bir hafif ticari arac aninden karayoluna cıktı. Daha sonra onume doğru gelmeye başlayınca, ben uyarı icin selektor yaptım. Sol şeride gectim. O arac ise sağ şeritten hızla ilerledi. Ben de daha sonra yol boş olduğu icin sağ şeride gectim. Kırmızı ışıklara yaklaştığımda ise hafif ticari arac, sol şeritte iken onume, sağ şeride gecti. Ben de selektor yaptım. Arac kırmızı ışıkta gecip gitti. Diğer kavşak olan Hastane kavşağına geldiğimde, hafif ticari arac kırmızı ışıkta bekliyordu. Ben de durup beklemeye başladım. O aracın camı acıldı. Ben de aracımın camını actım. O aractan bir kişi, bana 'O lambaları kapat. Sen ambulans mısın?' dedi. Ben de o kişilerin kim olduğunu bilmediğim icin 'Evet ambulansım' diye cevap verdim. Sonra bana aracımı sağa cekmemi isteyip, polis olduklarını soylediler. Yeşil ışık yandıktan sonra ben aracı sağa cektim. Hafif ticari aracın arka kapısından biri inip, polis kimliğini gostererek, ruhsatı istedi. Ruhsatı verdiğim sırada hafif ticari arac, benin minibusun onune gecip durdu."
[h=3]"OMZUMU ARACIN KAPORTASINA VURDULAR"[/h] Polislerin, kendisini dovup orantısız guc kullandıklarını ifade eden Kınalı, "Aractan inen sarı tişortlu bir kişi, bana kufur etti. Minibusumun kapısını tekmeleyip, kapıyı acıp, beni aşağı indirdi. Bana ruhsat soran kişi ile sarı tişortlu kişi, ters kelepce yapmak icin kollarımı arkaya cektiler. Ben 'Ne yapıyorsunuz ?' diye bağırdım. Bağırmamamı isteyip, boğazımı sıktılar. Sessiz kalmamı soylediler. Bu sırada omzumu, aracın kaportasına vurdular. Aracın kaportası hala ezik durumda. Sonra benim ayaklarıma vurarak, yere yatırmaya calıştılar. 5-10 saniye sonra ikisi birden beni bırakıp, kendi araclarının peşinden koşmaya başladı. Ucuncu kişi benimle ilgileniyordu. Sonra o da kendi araclarını yakalamak icin gitti. Olayın ardından polise gidip, aracımdaki sesli kamera kaydıyla birlikte şikayetci oldum" diye konuştu.
Minibusun yol yardım aracı olduğu icin uzerindeki cakar lambasının ruhsatta belirtildiğini ifade eden Kınalı, kendisinin trafik magandası gibi yansıtılmaya calışıldığını, ama olmadığını ve olayın her anın sesli kamera kayıtların bulunduğunu soyledi.
Kaynak: DHA
Polisler trafikte tartışırken, gozaltındaki şupheli ekip aracıyla kactı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Polisler trafikte tartışırken, gozaltındaki şupheli ekip aracıyla kactı