Kaynak : hadis.ihya.org

Konu : Kur`an`ın Faziletine Dair Ravi : Osman Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizin en hayırlınız Kur`n`ı Kerim`i oğrenen ve oğretendir." HadisNo : 430

Konu : Kur`an`ın Faziletine Dair Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hafızasında Kur`an`dan hicbir ezber bulunmayan kişi harab olmuş bir ev gibidir." (Tirmizi hadisin sahih olduğunu soylemiştir) HadisNo : 431

Konu : Kur`an`ın Faziletine Dair Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ummetime verilen ucretler bana arzedildi. Bunlar arasında bir kimsenin mescidden kaldırıp attığı bir cop icin verilmiş olanı da vardı. Keza ummetimin işlediği gunahlar da bana arzedildi. Bunlar arasında, bir kimsenin lutf-i İlahi olarak oğrenip de sonradan unuttuğu bir sure veya ayet sebebiyle kazandığından daha buyuğunu gormedim" HadisNo : 433

Konu : Kur`an`ın Faziletine Dair Ravi : İmran İbnu Husayn Hadis : Anlattığına gore, İmran, Kur`an okuyan, arkasından da buna mukabil halktan dunyalık taleb eden birisine rastlamıştı. "İnna lillahi ve inna ileyhi raci`un", deyip arkasından şu acıklamayı yaptı: "Hz. Peygamber (sav)`ın şoyle soylediğini işittim: "Kim Kur`an okursa (isteyeceğini) Allah`tan istesin. Zira bir takım insanlar zuhur edecek, onlar Kur`an okuyup, okudukları mukabilinde halktan (dunyalık) isteyecekler." HadisNo : 434

Konu : Kur`an`ın Faziletine Dair Ravi : Suheyb Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kur`an`ın haram kıldığı şeyleri helal addeden kimse Kur`an`a inanmamıştır." HadisNo : 435
...................